İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Clk » 16 Tem 2010, 18:31
Bond, bende sunu düsündüm. Al bu saati üzerine IWC yaz degeri 10.000 Euro

Iyi ki, Big Pilot'tan vazgecirdin beni

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
-

Clk
-
Modern60 » 17 Tem 2010, 00:25
İşte sevgili clk ben de bunu vurguladım. Özgün bir hat değil de bir IWC yi ucuza yapıp satıyor havası çok sıkıcı. O yüzden kendine özgü çizgileri olan saatler varken neden bu diye sordum??? Herojd 11 haklısın çünkü VSA nın değerini Eyüboğlu bilir ama Özgür saat iyi bir kılavuz olmaktan çok uzak bence. Çünkü yetişmiş satış elemanları yok gibi. Klasik türk mantığı gereği satış yapabilsin yeter elemanlarla süslüler. Ama siz nereyi aradınız o bile fark eder. Nautilus biraz daha hakim. Engin YALAMAN, özellikle her markanın en ince detaylarına kadar inceler ve elemanlarını eğitir. Buna rağmen küçük de olsa hatalar olur. Bence bir de VSA Diver Black Ice 500 mavi yada turuncu al olsun bitsin. Ben alacağım. Bir de yeşil üretecekler ama herhalde bu yıl yetişmez. PVD olması da çok isabetli çünkü çıplak çelikten biraz daha fazla darbe ve çiziklere dayanıklı. En azından PVD tekrar kaplanabilir bir madde.
-

Modern60
- Contributor
-
herofb » 17 Tem 2010, 09:32
Bu saatle ilgili en büyük handikap daha önce belirmek istemediğim big pilot duruşuydu ama madem konu açıldı söyleyebilirim

Bu arada Top Gun görünümlü bir Sinn alırsam ne olur kızmayın

çünkü şu an için alamayacağım ama Top Gun çok hoşuma gidiyor
modern60 bende mavi ve turuncu arasındayım ama hazır yeni saat almışken biraz daha dayanıp yeşili gördükten sonra karar vereyim
-

herofb
-
Modern60 » 17 Tem 2010, 17:46
Bence de sevgili herojd 11. Beklemekte yarar var. Ben daha önce de 2 kere yeşil(bir eterna Kontiki 200 diver promaster, bir de eterna kontiki 200 diver chronometer) kullandım ve çok seviyordum. Bu gün olsa satmazdım da. Yeşil kadranlar çok hoş ve değişikler. Ama mavi ve turuncusu hairka. O saatten imkanım olduğunda bir mavi bir turuncu almayı planlamaktayım.Siyahını da eğitimlerde taktım. Güzel ama renkliler beni daha çok etkiledi.
-

Modern60
- Contributor
-
Clk » 17 Tem 2010, 20:14
Iyi de arkadaslar, Bond ile gecen bu konu üzerine konustuk. Seiko, Orient Submariner yapinca sorun yok, Invicta birebir Daytona kopyalayinca sorun yok. yada Omega Speedmaster Schumacher kadrani Paul Newmann kadraninin kopyasina sahip olunca sorun yok ama IWC'ye ait olmayan moda bir dizayn olan Big Pilot dizayn'i mi sorun yaratiyor? Yapmayin, etmeyin...
Benim cümlemde vurgulamak istedigim su idi. IWC sattigi saatlerin cogunda ETA kullaniyor. Bu saatte de Unitas var. Demek ki baz olarak neredeyse ayni (otomatik, kurmali haric) steinhart yazinca 500 Euro IWC yazinca 10.000 Euro oluyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
-

Clk
-
herofb » 17 Tem 2010, 22:06
Bence kim yaparsa yapsın kopyalamaların tamamında sorun var.Tabiki esinlenme olabiliriz çünkü topu topu 40-50 mm'lik alanda tasarım yapılmaya çalışıyor ama bire bir kopyalama konusuna ısınamadım.
-

herofb
-
razz » 18 Tem 2010, 02:23
Bu kopyalama mevzusunun saat terminoljisindeki gayri resmi tabiri "homage".. Bu tip ürünler genelde büyük markaların iyi tanınan, çok tercih edilen modellerini ( Rolex Submariner gibi ) kopyalayarak oluşturulan saatler.. Açıkçası imitasyon olayı kadar adi bir tutum olmadığı aşikar ancak yine de popüler modellerin bu derece kopyalanması da hoş değil..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
-

razz
-
burak1978 » 19 Tem 2010, 23:46
Bond merhaba. Ufak bir seyahatteydim. En kısa zamanda daha profesyonel bir lume görüntüsünü göndereceğim.
-

burak1978
-
Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: ayıldırım, extremeresponse, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 237 misafir