Eveeettt kız arkadaşımın da yardımıyla ilk kez güzel fotoğraflarla karşınızdayım( benim için güzel foto konusunda uzman üyeler yine de beğenmeyebilir)
Markamz Vulcain modelimiz ise Nautical Cricket serisinin 2011 yılındaki vulcain trophy yelken yarışı için üretilen limited edition modeli...
her sene 100 adet, bizimki 2011 yılının 012/100 nolu parçası...
burada belirtmek isterim ki böyle özel bir marka ve model için arka kapak daha özenli çalışılabilirdi
kolaya kaçıp laser baskı ile işlenmiş arkadaki detaylar, gravür olsaydı daha iyi olurdu
Aslında aklımda legend diver vardı, bu saati nette heritage diver lara bakarken şans eseri gördüm ve çok beğendim...
Aşırı bombeli camı, karışık da dursa bence çok şık kadranı, arka kapaktaki alarm sesini kuvvetlendrme amacıyla yer alan delikleri ile beni benden aldı
Saatin dış kutusu amerikan başkanının taktığı saat tribiyle süslenmiş:) ben bu kısma pek önem vermiyorum açıkçası ama marka ve reklam değeri açısından önemli bir hamle
Saati benim için değerli kılan ise vulcain markasının alarmı kol saatine ilk uygulayan marka olması, daha önce perrelet açarken de aynı heyecanı duymuştum bu tip markalar bende heyecan uyandırıyor
Saatin iç kutusu ise oldukça kaliteli ve özellikle üzerindeki logo gerçekten çok iyi çalışılmış...
Saat 42mm çelik kasaya sahip ve alligator kayışlı özellikle kayıştaki kırmızı dikişler saate güzel bir hava katıyor, hesalit cam korkunç bombeli ve belli bir açıyla bakınca kadranı okunmaz kılıyor
bezelde markanın "clou de paris" diye isimlendirdiği motif kullanılmış
ağırlık bilekte duruş gayet konforlu, kelebek toka oldukça kaliteli
Saat vulcain ın inhouse v10 mekanizmasını kullanıyor, kurmalı ve alarmlı mekanizma 18.000 vph ile çalışıyor ve 42 saat güç rezervli
mekanizma çift zemberekli (biri saat ve biri alarm için) tepeyi saat yönünde kurduğunuzda alarmı aksi yönde kurduğunuzda saati kuruyorsunuz mekanizmada 17 jewel kullanılmış ve 157 parçadan oluşuyor
Gelelim en cafcaflı kısım olan kadrana
kadranda saat 4 yönündeki vidalı tepe ile ayarlayabildiğiniz bir dekomprasyon cetveli var
dalış bilgisayarlarının henüz icad edilemediği yıllarda dalgıçların yukarı çıkışta bekleme sürelerini bu sistem ile hesapladığını bilmek ürkütücü ve heyecan verici:)
Saat genel kalite hissi ile gayet tatmin edici, aslında almaya niyetlendiğimde forumu ve yabancı kaynakları bolca eşeledim, acaba bu paraya değer mi, bu modelin muadiller nelerdir diye
sonuçta inhouse mekanizmalı heritage bir diver için bence her türlü değer
sonuçta aynı yılların diğer efsane modeli jlc deep sea alarm fiyat olarak neredeyse ikiye katlıyor vulcain ı...
netice itibarıyle bu konuda risk almayı seviyorum ve aldığım saat beni gerçekten çok mutlu etti..
kısaca toparlarsak
artıları
inhouse ve unique bir mekanizma için uygun sayılacak fiyatı
malzeme ve işçilik kalitesi
kolay kolay rastlanmayan tarzı ile dikkat çeken kadran yapısı
eksileri
alarm sesi çok akustik değil( cırcır böceği efekti kulak tırmalıyor gibi gelsede canlı dinlediğinizde gerçekten hoş bir ses)
zor okunan kadran
bombeli camın bazı açılarda okuma zorluğu yaratması
biraz da resimler konuşsun..iyi dileklerinin esirgemeyen herkese teşekkürler
daha iyileri sizin olsun

"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare