TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Carrera Calibre 16 Day Date

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer Carrera Calibre 16 Day Date

Mesaj tifosiokan » 20 May 2011, 11:26

Garantisi var daha 6 ay oldu alalı. ilk önce buradan bilgi edineyim daha sonra işlerden fırsat bulabilirsem aldığım yere götürüp hesabını soracağım. fakat acaba benimle ilgili olan birşey var mı diye bir sorayım dedim. saati araştırırken safir cam olduğu kendi resmi sitesinde ve aldığım yerde de satıcı bunun bilgisini verdi. sadece titanyum olduğu için saat titanyumun diğer çelik saatlere göre daha çabuk çizileceğini söyledi fakat cam konusunda çizilmez olduğunu soyledi. titanyum kasa camdan kesinlikle daha az çizilmiştir :) LPİ firmasının bana attıkları tam mail de aşağıdaki gibidir;

Okan bey, merhaba;

Teknik Servis müdürümüze konuyu danıştım, aşağıda bilgilendirmeyi bulabilirsiniz.

Tüm İsviçre saat üreticileri gibi, saat camları markalar tarafından değil, cam üreticileri tarafından temin edilmektedir. Ve bu camların kalite normları tüm İsviçre saat sektöründe standarttır. Sahibi olduğunuz modelin camı da “safir cam” denilen çizilmeye karşı dayanıklı bir cam çeşididir. Tabii ki dayanıklı olması çizilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Standart kalitedeki bu camın üzerinde oluşan çizik miktarı saat sahibinin kullanımıyla doğru orantılıdır.
Sözü edilen çizikler saatin camının yenilenmesi ile giderilebilecektir. Müşteri memnuniyeti politikamız gereği böyle bir değişime karar verildiği takdirde size normal bedel üzerinden %25 indirim yapılacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Kullanıcı avatarı
tifosiokan

Mesaj drk » 20 May 2011, 14:44

Acaba cam değilde üzerindeki AR kaplama çizilmiş olabilir mi? Eğer böyleyse çözüm kolay. Çok ciddi bir darbe almadıkça safir camın çizilmesi pek olağan bir durum değil.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj tifosiokan » 25 May 2011, 14:47

Tekrardan merhaba;

benim yoğunluğumdan dolayı saolsun en yakın arkadaşıma durumu açıkladım ve kendisi saati aldığım firmaya götürerek durumu açıklamış. firma da LPI firmasına götürerek sorunun çözüleceği bilgisi verilerek almış olduğu saate istinaden şikayet fişinde camda çizik var ve antröfce bozukluğu" diye yazılmış. Cumartesi günü verildiğinden ancak salı günü LPI firmasına verir size konu hakkında bilgilendirme yaparız demişler. salı günü firmaya saat götürülmüş ve bugün LPI firması kullanıcı hatası diyip 456 franka gerekli tamirin yapılacağı söylenmiş. Tabi şuan ben şehir dışında olduğumdan sizce ne yapmalıyım.

saati aldığım firma ise Tevfik Aydın.

ilgilenirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
tifosiokan

Mesaj drk » 25 May 2011, 14:55

Anladığım kadarıyla cam değil üzerindeki yansımayı önleyen kaplama çizilmiş. Çözümlerden biri bu kaplamanın tamamen kazınması. Böylece kaplamanın bir daha çizilme ihtimali kalmaz ancak cam eskisine nazaran daha çok yansıma yapacaktır. Birde çok rahatsızlık vermiyorsa bence bırakın öyle kalsın, zamanla alışma ihtimaliniz yüksek, üstelik tekrar çizilme ihtimali de yüksek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 25 May 2011, 14:55

drk'un da dediği gibi " Anti Refle kaplama " saatin camı üzerine dışarıdan uygulanan ve mikron mertebesinde kalınlığa sahip bir film tabakasıdır.. Adından da anlaşılacağı üzere görevi camda oluşacak yansımaları minumuma indirmektir..
Hemen hemen her kaplama uygulamasında olduğu gibi AR kaplama da zaman içinde eskir, yıpranır, soyulur, yeterli sertlikte darbe aldığında da çizilir.. Camın hem arkasından hem de önünden AR kaplamaya sahip her saatte görülebilecek bir durumdur..Bu kullanıcının saatini kullanma koşulları ile direkt ilgilidir ve bence LPI'ın " kullanıcı hatası " tespitinde bir sorun yoktur..

456,00 CHF'lik onarım ücreti tahmin ediyorum camın değişmesi içindir.. Takılacak cam yine aynı özellikte olacağı için aynı sorunla tekrar karşılaşma olasılığınız yüksektir.. Alternatif çözüm camın üzerinden bu tabakayı tamamen sildirmek veya saati mevcut durumuyla kullanmaya devam etmek olabilir.
En son razz tarafından 25 May 2011, 15:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 25 May 2011, 15:15

silip tekrar kaplama yapılamaması bence saçma bir durum , komple sağlam camın değişimine ne gerek var
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj tifosiokan » 25 May 2011, 15:45

Hepinizin ilgisi ve bilgisi için teşekkürler,

benim anlamadığım veya nedense anlamakta zorlandığım konu 4 yıllık seiko veya 7 yıllık tissot olmasına rağmen herhangi biz çizik olmadığı halde nasıl olurda 6 aylık saatte bu olabilir..tissot ile seikonun toplam bedeli tag heuer'e verdiğim bedelin yarısı bile değil. tabi ki fiyata göre kalite olmalı demiyorum ama saçma değil mi? tabi ki benim de hatam vardır mutlaka çarpmışımdır da 6 aylık bir saat nasıl olur bu kadar çizilir bence en büyük sebep bu. garanti kapsamında camın olmadığını da biliyorum fakat bu kadar kısa sürede bir cam nasıl çizildiğini açıklamaları gerekmez mi? bence bu kadar basit olmamalı herşey. tekrardan teşekkürler ilginiz için..
Kullanıcı avatarı
tifosiokan

Mesaj razz » 25 May 2011, 15:51

Çizilen cam değil, üzerindeki kaplama.. 4 yıllık Seiko'nuzda veya 7 yıllık Tissot'unuzda yansıma önleyici kaplama olmadığı için size Carrera'nızdan daha sağlam görünüyorlar..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 180 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners