TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Milgauss 116400GV Kutu Açılışı

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Perşembe Akşamı Kutusu

Mesaj onboardx » 03 Eki 2014, 01:38

Milgauss hayırlı olsun :)
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj Proscd » 03 Eki 2014, 01:42

Gecikmeli açılış için kusura bakmayın şimdi eve geldim birazdan detaylar geliyor. Herkese teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
Proscd

Mesaj Proscd » 03 Eki 2014, 02:31

Evet saatimiz Rolex Milgauss modeli. Uzun süredir takibimde olan modele saygıdeğer Jazz'in de ilgisi ve yardımlarıyla sahip olabildim, kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Forumda Rolex denilince akla gelen model submariner dır ya da biraz daha üste çıkarsak daytona ama bu modeller benim hiç bir zaman ilgimi çekmedi. Yani Rolex olması dışında bende bir ilgi uyandırmadı (tasarım açısından konuşuyorum hemen vurmayın :D). Belki mesleğim(makine mühendisi) sebebiyle bu modele olan ilgim daha fazla bilemiyorum ama sahip olmak istediğim Rolex'in bu olduğuna aldıktan sonra bir kez daha emin oldum.

Yaklaşık 1 hafta kadar önce butiğe gittiğimde 3 model denedim. Bunlar Milgauss , Milgauss Z Blue dial ve Submariner LV. Açıkçası mavi kadran milgauss denerken fikrim değişir diye düşünüyordum ama fotoğraflardaki kadar cezbetmedi canlı olarak.

Sonuç olarak iki ihtimal kaldı ;
Resim

Yanyana koyunca submariner'ın bana göre olmadığını bir kez daha anladım ve kararımı vermiş bulundum.

Umarım konu özgün olmayan submariner ve bulunamayan çelik daytona'ya dönmez. Çelikten tekrar özür diliyoruz :D

İlk Rolex deneyimim ve anlatmak istediğim çok şey var aslında ama destan yazmadan özet geçeyim. Açıkçası biraz mükemmeliyetçi yanım var ve samimi olarak söyleyebilirim ki müthiş bir kalitede, bunu anlamak hiç te güç değil. Bakla sökme takma işlemi olsun, easylink clasp olsun, zarifliği, mekanizması vs vs.
Bir önemli özelliği ise sapmayan saat yapmışlar :). 24 saatlik ölçüm değerim ile sapma 1 saniyeden az ve en çok hoşuma giden yanlarından birisi de bu. Takıntılı biriyim submariner'ın bezelindeki tepe ile kadrandaki çizginin denk gelmesine uğraşmak bile vazgeçme sebebim :D. O yüzden bu saatte henüz kusur bulamadığımdan yola devam :thumbup:. Faraday kafesi, anti-manyetiklik olaylarını direk pas geçiyorum.

Fotoğraflar ve videolar maalesef Rolex'in gerçek görüntüsünü yansıtamıyor. İlla ele alıp denemek lazım bunu da anladım. Lafı daha fazla uzatmadan fotoğraflara geçeyim :)

Resim

Resim

Beni benden alan yeşil cam;
Resim

Yakalayabildiğim güzel fotoğraflardan biri;
Resim

Elbette luminova olmadan olmaz;
Resim

Unutmadan, burdan serkana selam söylemek istiyorum :D ve herkesin bayramını kutluyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
Proscd

Mesaj Cct » 03 Eki 2014, 02:39

Superlative bir seçim olmuş :D

Bende aynı ikilemde kalmış ve Submariner'ı seçmiştim fakat hala daha içimde uktedir Milgauss.

Kadran tasarımı ve saniye kolu ile gerçekten özel ve modern bir Rolex.

Güle güle kullan :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Rolex Milgauss 116400GV Kutu Açılışı

Mesaj Bond » 03 Eki 2014, 02:56

Gece yarısı kutu açılışı iyimiş :D Milgauss GV için çok tebrikler Proscd :champ: Güzel günlerde :thumbup: Thunder saniye kolu super :champ:

Cct aslında bu Milgauss'lar Ref.6541 ile ilk çıktığında Sub GMT falan gibiydi sonradan o güzelim bezeli ayırdılar :D Mühendisler için daha bir tool watch sanki ilk jenerasyonu :thumbup: PoderEsBueno'nun kalemi tam :D Seneler önce özet bir konu yazmıştım model özellikleri ve kısa tarihçesi hakkında, bir çok kişi biliyordur ama bilmeyenler ve merak eden yeni üyeler için faydalı olur :thumbup:

Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji ve Tanıtım :arrow: viewtopic.php?f=13&t=721&p=9301#p8766
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Cct » 03 Eki 2014, 03:03

Bond :champ:

Hatırlıyorum konuyu :thumbup: E o zaman sevgili PoderEsBueno'ya çağrıda bulunuyoruz :D Hemen Vintage Milgauss avına başlasın, gerekirse ben alır gelirim :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Proscd » 03 Eki 2014, 03:26

Bond başkan :champ:
Cct :champ:

Çok teşekkürler. Gece gece inceleme yazdırıyor bu saat :)
Kullanıcı avatarı
Proscd

Mesaj hakanefe » 03 Eki 2014, 03:35

Çok hoş bir saat, iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
hakanefe

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 305 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners