Evet saatimiz Rolex Milgauss modeli. Uzun süredir takibimde olan modele saygıdeğer Jazz'in de ilgisi ve yardımlarıyla sahip olabildim, kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Forumda Rolex denilince akla gelen model submariner dır ya da biraz daha üste çıkarsak daytona ama bu modeller benim hiç bir zaman ilgimi çekmedi. Yani Rolex olması dışında bende bir ilgi uyandırmadı (tasarım açısından konuşuyorum hemen vurmayın

). Belki mesleğim(makine mühendisi) sebebiyle bu modele olan ilgim daha fazla bilemiyorum ama sahip olmak istediğim Rolex'in bu olduğuna aldıktan sonra bir kez daha emin oldum.
Yaklaşık 1 hafta kadar önce butiğe gittiğimde 3 model denedim. Bunlar Milgauss , Milgauss Z Blue dial ve Submariner LV. Açıkçası mavi kadran milgauss denerken fikrim değişir diye düşünüyordum ama fotoğraflardaki kadar cezbetmedi canlı olarak.
Sonuç olarak iki ihtimal kaldı ;

Yanyana koyunca submariner'ın bana göre olmadığını bir kez daha anladım ve kararımı vermiş bulundum.
Umarım konu özgün olmayan submariner ve bulunamayan çelik daytona'ya dönmez. Çelikten tekrar özür diliyoruz
İlk Rolex deneyimim ve anlatmak istediğim çok şey var aslında ama destan yazmadan özet geçeyim. Açıkçası biraz mükemmeliyetçi yanım var ve samimi olarak söyleyebilirim ki müthiş bir kalitede, bunu anlamak hiç te güç değil. Bakla sökme takma işlemi olsun, easylink clasp olsun, zarifliği, mekanizması vs vs.
Bir önemli özelliği ise sapmayan saat yapmışlar

. 24 saatlik ölçüm değerim ile sapma 1 saniyeden az ve en çok hoşuma giden yanlarından birisi de bu. Takıntılı biriyim submariner'ın bezelindeki tepe ile kadrandaki çizginin denk gelmesine uğraşmak bile vazgeçme sebebim

. O yüzden bu saatte henüz kusur bulamadığımdan yola devam

. Faraday kafesi, anti-manyetiklik olaylarını direk pas geçiyorum.
Fotoğraflar ve videolar maalesef Rolex'in gerçek görüntüsünü yansıtamıyor. İlla ele alıp denemek lazım bunu da anladım. Lafı daha fazla uzatmadan fotoğraflara geçeyim

Beni benden alan yeşil cam;

Yakalayabildiğim güzel fotoğraflardan biri;

Elbette luminova olmadan olmaz;

Unutmadan, burdan serkana selam söylemek istiyorum

ve herkesin bayramını kutluyorum