TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Khaki Officer Chrono Automatic Kutu Açılışı

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kutu açılışı...

Mesaj SerkanGS » 14 Haz 2014, 14:01

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Re: Hamilton Khaki Officer Chrono Automatic Kutu Açılışı

Mesaj Oracle » 14 Haz 2014, 15:14

Hayırlı olsun! :champ:
''All I am is what I'm going after.''
Kullanıcı avatarı
Oracle

Re: Kutu açılışı...

Mesaj Cagry » 14 Haz 2014, 15:16

İlk virus yurtdışı bir seyahat sırasında direktörümün paneraisine aşık olmam ve bir gunlugune odunc almam ile başladı. Adeta bir sindrella hikayesi idi. Balkabağına dönüşene kadar kolumdaki "timepiece" cok farklı duruyordu.(turkcesini pek uyduramadım, yardım lutfen). Cok kaliteli ama sade, abartılı ancak havalı değil, doğal ama bir o kadar da özenli idi. Hiçbirşeyde aşırıya kaçışmamıştı. Tıpkı bir porche gibi idi, nasıl ki lamborgini ile şehir içinde fazla dikkat çekersiniz ancak porche de herşey olması gerektiği gibidir, hissiyatı aynı idi...
Uzun seneler keyifle takacagım bir saat arayısım vardı, forumu incelemem ile anladım ki, otomatik olmaz ise yıllar sonra kullanılacak bir saat olma ihtimali pek yuksek degil. Bir de nasıl ki sevdiğiniz birşey ile aranızda bir bağ kurmak için ilgilenmeniz gerekli, otomatik saatler de oyle değil mi? Kullanma iseniz size darılıyor, çalışmayı bıtakıyorlar. Boylece ilk filtrelememi tamamlamıştım. Saatim otomatik olacaktı.
Ardından mevcut saatimin seiko olması sebebi ile bı sefer bir isviçreli denemeye karar verdim. İlk durak tahmin edeceğiniz uzere tissot idi. Ancak tum denediğim tissotlarda birşekilde istediğime ulaşamadım. Ya renklerde kontrast fazlaidi, ya kordon kasa uyumu zevkime uygun değildi, ya da kadran içinde bir renk ya da malzeme uyumsuzluğu vardı. Kimin gonlunde yatan modeller bu markada olabilir, lutfen yanlış anlamayın bu şahsi kanaatim. Tissot olmayacaktı.
Ardından cetrina, hamilton, oris, victorinox ve benzeri markalarda arayışım başladı, saat pilot modeli olmalıydı. Kasası 42'den buyuk, 45'ten kucuk ve kayışı sade ancak sağlam bir kayış olmalı idi. Tl olarak 2500 tl bandını geçmemeli idi. Uzun süre oris big crown'un çeşitli limited versiyonlarını da dahil eden bir elemeden sonra, canlı denediğimde panerai'de yakaladığım "bütünlük" hissiyatını yakalayamadım.
Ardından chrono 24'teki detaylı aramayı keşfetmemle; deri tipi, fiyat aralığı, çap vb, girerek birçok saat arasında dolaşmaya başlamıştım ki bir anda aradığım saati bulmuştum. Yoğum aramalardan sonra sıfırına ulaşamayarak (ki yurtiçinde hamilton 2-3 aya distributorsuz swatchgroup aracılığı ile hareket edecek) ikimci elini siparişini chrono24 üzerinden verdim.
Swatchgroup'un el atmasından sonra tr popülerliğinin artacağını düşündüğüm saatime ulaşma hikayemşimdilik bu kadar.

Olur da forumda farklı bir saat(timepiece)'e tutulmaz isem, sıradaki hedefim bir "Glycine".
Combat chronograph, watch combat 6 automatic ve incursore modellerini incelemenizi öneririm.
Butce biraz artarsa ise forumda gorup sevdiğim longiness legend diver.

Sevgiler, selamlar...
Kullanıcı avatarı
Cagry

Mesaj Cagry » 14 Haz 2014, 15:27

Resim
Kullanıcı avatarı
Cagry

Mesaj otedengelen » 14 Haz 2014, 17:35

Saatinizi Güle güle iyi günlerde kullanin :champ:
İnstagram @mryleather
Kullanıcı avatarı
otedengelen

Mesaj Aristophan » 14 Haz 2014, 19:36

tam da dediğiniz gibi tam kararında bir saat ;) güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
Aristophan

Mesaj sercankaf » 14 Haz 2014, 19:58

Iyi gunlerde kullanin
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj Tolgi06 » 14 Haz 2014, 20:33

Guzel gunleerde kullanin.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 244 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners