TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Yapmak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kendi Saatini Yapmak

Mesaj tk4 » 02 Eyl 2024, 11:48

Selamlar,

Forumda konu daha önceden açılmış diye baktım ancak bulamadım. Eğer gözümden kaçmışsa konuyu ilgili yere taşıyabilirseniz sevinirim.

Konumuza gelecek olursak. Uzunca bir süredir tek hedef saatim rolex explorer 1 olan saate ulaşmam şu andaki maddi şartlar sebebiyle neredeyse imkansız. Aliexpress'te birçok homageı olmasına rağmen tercih etmek istemedim (artık istesem de edemeyeceğim gümrük kısıtlamasından dolayı) Bundan dolayı kendim bir rolex explorer oluşturmak istiyorum. Hem kendin yaptığın bir şey daha çok haz verir düşüncesindeyim. Ancak bu konularda çok fazla bilgim olmadığından dolayı desteklerinizi rica ediyorum. Mekanizma, kasa ve bilezik önerilerinize açığım (linkleriyle beraber :) Ekstra olarak kendi saatini yapmanın incelikleri var ise bunları da duymayı çok isterim. Ek olarak kadrana özel logo yazma fikri de var aklımda. Kadrana işleme nasıl yapabilirim bu konuda da görüşleriniz önemli olacaktır.

Not: Mekanizma olarak seikonun nh35 mekanizması geldi aklıma ilk aşamada. Tabi ki kadranda tarih penceresi istemiyorum. Tarih penceresiz bir kadran ile seiko nh35 mekanizma kullanmamda bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak siyah ve custom logo yazabileceğim bir kadran, 36mm çapında bir rolex explorer yapmak istiyorum ve desteklerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
tk4

Re: Kendi Saatini Yapmak

Mesaj Eterna » 02 Eyl 2024, 13:22

Hocam selam,

Vallahi ben 15 senede yüzlerce kez; kendim saat yapacağım, ben üreteceğim, ben tasarlayacağım diyen arkadaşlar gördüm. Ama bırakın yapmayı bir daha sohbeti bile olmadı. Sadece Çinden kasa ve mekanizma alıp içine koyan arkadaşlarımız oldu.

Hevesinizi inşallah kırmam ama çok gerçekçi bulamıyorum.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız nasılsa yazacaktır. Ben farklı bir pencereden fikir beyan edeyim. Sohbet çeşitliliği olsun maksat.

Sevdiğiniz tasarıma benzer kaliteli, güzel bir İsviçre saati alın keyifle kullanın. Belki ileride Rolex almak nasip olur. Bu sürede kolunuzda güzel bir İsviçre saati olur. Ben bir iki tane ekleyeyim.

Resim
Resim
En son Eterna tarafından 03 Eyl 2024, 12:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj tk4 » 02 Eyl 2024, 13:56

Hocam çok teşekkürler yorum için :)

Benim niyetim aslında kendim sıfırdan bir saat üretmek değil de belirli güvenilir bir mekanizmayı dediğiniz gibi Çin'den alınma bir kasaya monte ederek arzu ettiğim saatin bir kopyasını yapmak. Hem anlamlı hem kullanışlı bir saat elde etmek :)

Nivada Super Antarctic zaten istek listemin birinci sırasında geliyor ama önce bir denemek istiyorum açıkcası kendim yaptığım saati :)

Aynı tarzlar olmasa da Hamilton khaki king ile khaki expedition'da listemde.

Zeno-watch hakkında bilgim yok onu da inceleyeceğim :)
Kullanıcı avatarı
tk4

Mesaj azizkaya » 02 Eyl 2024, 18:34

Mod konusu ile ilgilenen arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir ama o zamana kadar şöyle bir firma var:

https://shop.diywatch.club/collections/watchmakingkit

Bir arkadaşım bana buradan bir saat hediye etti. Yaparken keyifli zaman geçirdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj tk4 » 03 Eyl 2024, 11:22

azizkaya yazdı:Mod konusu ile ilgilenen arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir ama o zamana kadar şöyle bir firma var:

https://shop.diywatch.club/collections/watchmakingkit

Bir arkadaşım bana buradan bir saat hediye etti. Yaparken keyifli zaman geçirdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkürler hocam :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tk4

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners