www.timezone.com'da gezerken inanilmaz bir hikayeye sahit oldum ve sizler ile paylasmak istedim.
Yil 1977, bir arkadasa Dubai'den satin alinmis bir hediye veriliyor. Arkadas paketi aciyor bir saat. Kolunda deniyor ve koluna göre büyük oldugunu düsünerek aynen actigi sekilde paketleyip bir cekmeceye koyuyor.
Yil 2010 bu arkadas hayata gözlerini yumuyor ve oglu evini toplarken cekmecede yatan bir kutu görüyor, kutuyu actigi zaman bugün koleksiyonerler icin en önemli saatlerden birisi olan Rolex 1665 Sea Dweller Double Red'i görüyor. Tabii ki arkadasin konu ile ilgili fikri yok. Konu hakkinda fikri olan bir arkadasini ariyor ve saat bu kisi tarafindan satin aliniyor.
Bu saatin indexleri Tritium. Tritium'un özelligi günes gördügü zaman beyazlasmasi ve karanlikta uzun süre kaldiginda sari veya kahverengi bir hal almasidir. Bu tritium özelligi saatin hic gün yüzü görmedigininde bir kanitidir.
Kötü durumdaki örneklerinin 28.000-40.000 Euro arasinda satildigi Rolex 1665 icin 33 sene sonra hic kullanilmamis bir modeline ne kadar deger bicilir? Bilmiyorum ama ödeyebilecegimizden fazla oldugu kesin

Birazda Fotograflar konussun.