TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek'in Şaşırtan Pilot Modeli 5524 Hakkında Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek'in Şaşırtan Pilot Modeli 5524 Hakkında Yorumlar

Mesaj jgoodbye » 18 Mar 2015, 11:47

Selamlar, Basel 2015'te tanıtılacak yeni Patek modelleri arasından biri (5524) sosyal medya ve bazı forumlarda oldukça enteresan tepkiler aldı.

5524:
Resim

5524 ve diğer yeni modeller:
Resim
Kullanıcı avatarı
jgoodbye

Re: Patek'in şaşırtan modeli

Mesaj Clk » 18 Mar 2015, 12:26

Belli bir gelenek ve dizayn cizgisine sahip bütün markalarda yeni ürünler / yeni segmentler problemlidir.

Benim saat ile ilgili ilk düsündügüm asiri sekilde "IWC LIKE" olusu. Indexler, beyaz altin ve kahve rengi deri beraber olmamis gibi. Gercek hayatta elde ve kolda görmeden konusmak yanlis olsa da ilk izlenimlerim bunlar!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj BarisFB » 18 Mar 2015, 12:28

Forumlarda dendiği üzere Zenith / UBoat karışımı bi model ama bence çok mantıklı..bu modeli çıkardı diye marka imajı düşmez, ama daha once Patek almayan insanları markaya çekebilir. Lume olmayıp akrep yelkovan biraz daha şık olsa aslında baya güzel bir dizayn. Tek anlamadığım bunu beyaz altın yapmaları...pilot saati çelik olmalı bence.

Yeni modellerden favorim yeni 5270...o salak "çene"yi iptal etmişler ve baya baya 5970'e benzemiş...doğru yolu buldular sonunda...hala alacağımızdan değilde yine de :)

Resim

5905'leri ise pek tutmadım...5960ları geçen sene discontinue ettikten sonar böyle birşey bekleniyodu..ama görsellik olarak 5960P hala daha güzel bence...bunlar biraz chrono takılmış 5205 modunda olmuş..Chrono register'ı farklı renk yapsa daha iyi olabilirdi kanımca :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj onatozer » 18 Mar 2015, 15:09

Ben de şaşıran ve beğenmeyen çoğunluktayım :evil: Her model markanın çizgisinde olacak diye bir şart yok ancak bu saat optik olarak hatalarla dolu. Soldaki pusherlar abartılı ve fazla yüksek, index rengi hoş değil, indekslerin karakteri fazla "esinilmiş". Kolların kontür çizgi rengi alakasız.... Daha saymaya devam edip kendimi yormak bile zor geliyor :evil: Tek beğendiğim nokta ikinci saat kolunun diğeri ile uyumlu olması için yapılan işçilik.

Basel'de tanıtılan modellerde beğenimi kazanan modeller ise 5905P ve 5370P :super:
Resim
Resim

Özellikle 5370'in kasa yapısını çok beğendim. Tam bir safkan Patek :super:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj onatozer » 18 Mar 2015, 16:20

5524'ü yerden yere vurmak için biraz erken davranmışım. Canlı çekim fotograflarında saat daha hoş duruyor. Ancak hala beğendim diyemiyorum :roll:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj BarisFB » 18 Mar 2015, 16:27

OnatOzer yazdı:5524'ü yerden yere vurmak için biraz erken davranmışım. Canlı çekim fotograflarında saat daha hoş duruyor. Ancak hala beğendim diyemiyorum :roll:

Evet aynı fikirdeyim, websitesi resminde pek beğenmedim ama canlı fotoğraflarda baya iyi. Kadranı siyah zannediyodum ama lacivert olması ayrı bi hava katmış...

http://www.hodinkee.com/blog/patek-philippe-5524G-Calatrava-Pilot-Travel-Time

Eğer çelik olup travel time komplikasyonu olmayan bir saat olsaydı, bi de şu luminovalar vintage olsaydı baya niyetlenirdim. Gel gör ki altın + travel time ile $50,000 civarı olacağı için gönlüm ferah :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Patek'in şaşırtan modeli

Mesaj onatozer » 18 Mar 2015, 17:06

5370p disinda cok arzulanacak yeni bir model goremiyorum, onun da fiyatı epey yuksek oldugu için oldukca ekonomik bir fuar oldu :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj afl » 18 Mar 2015, 17:27

Benim dikkatimi çekenler şunlar oldu,

- 5131 zaten güzel bir seri, R eklenmesi seriyi tamamlamış :thumbup:
Resim

-5711/1 R iş yapmaz gibi düşündüm. Rose gold 5711 in doğasına aykırı, ya da bana ters geliyor diyelim. :roll:
Resim

- 5170, 5370, 5905 mavi kadran ben Patek'im diye bağırıyor. Hepsi çok güzel olmuş :thumbup:
Resim
Resim
Resim

-5524 bu saat Patek değil. Başka bir marka altında olsaydı, fena değil gibi gözüküyor. Patek'de ı-ıh :roll: :!: :geek:
Resim

-5270 Harika olmuş. :super: :super: :super:
Benim için bir efsane ve tartışmasız bir numara olan 5970J ile yarışır duruma gelmiş.
Chin gitmiş, pregnant dial dan kurtulunmuş, tarihte 27 ve 5 normal boyutuna dönmüş, kasa zaten çok estetik.
Mekanizma 5970 den yeni ve daha yetenekli.
5970in doğal efsanesi ve edindiği yer ile 5270in henüz yellow gold olmaması 5970 e küçük bir üstünlük sağlasa da 5270 deki bu gelişmeler gümbür gümbür geliyorum diyor ve seneye de yellow gold beklentimizi artırıyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: HknDrsn, kogan, Majestic-12 [Bot] ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners