TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar...

Mesaj Distributor » 07 Kas 2012, 18:40

Arkadaşlar sizlerle kısa bir bilgi paylaşımı yapmak istedim. Gerçi bu başlığı Saat Servis bölümünde açmam doğru olurdu ama Genel Saat Sohbeti bölümü daha populer olduğu için burayı tercih ettim.
Aşağıda ki hususları dikkat edersek, hem saatlerimzin makine performansını, hem estetik görünüşünü, hem de gereksiz servis masrafından kaçınarak cebimizde ki paramızı korumuş oluruz.

1. Sabahları saatimizin rezervi düşük olacağı için 10 tur elle kurum desteği vererek, makineye tork kazandırmak bu sayede hassasiyeti korumak.
2. Saatimizi darbelere karşı korumak.(Kuvvetli alkış bile saatin ayarını bozabilir.)
3. Saatimizi basınçlı su akışından korumak.
4. Saatimizi manyetik alandan korumak için dijital aletlerin(cep telefonu, bilgisayar, TV vs.) çok yakınında uzun süre bırakmamak.
5. Özellikle yaz aylarında düzenli kasa temizliği yapmak. Silme bezi ile bile silsek, kapak ve tepe civarında ki terden oluşan kirlenmeyi temizleyebiliriz.
6.Tarih fonksiyonunu ayarlarken, öğleden saat 16.00 önce işlemi gerçekleştirmek. Eğer ki saat, 16.00 yı geçmiş ise tarihi direk ayarlamak yerine saati ilerleterek değiştirmektir doğru olan.

Saat severler olarak, lütfen temel kullanım kurallarına uyalım ve uymayanları uyaralım ;)
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Re: Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Mesaj mlm » 07 Kas 2012, 19:04

Çok teşekkürler Distributor :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mvurucu » 07 Kas 2012, 19:09

Özellikle 1. maddeyi ilk kez duyuyorum.

Teşekkürler :thumbup:
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj asymptote » 07 Kas 2012, 19:22

1. madde gece saati bileğinden çıkaranlar için elbette faydalı bir alışkanlık olur ;) :thumbup:
Ek olarak kurma tepesini kesinlikle açık unutmayalım (özellikle diver arkadaşlar :))
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Suntzeff » 07 Kas 2012, 20:09

Bilgilendirmeniz için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Suntzeff

Mesaj PhD » 07 Kas 2012, 20:14

Ben gece çıkarırım. 1. maddeye dikkat edeyim. cahilliğimin kusuruna bakmayın 6. maddenin nedeni nedir.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj SeRxx » 07 Kas 2012, 20:35

waffenss yazdı:Ben gece çıkarırım. 1. maddeye dikkat edeyim. cahilliğimin kusuruna bakmayın 6. maddenin nedeni nedir.

Bazı mekanizmalarda 16:00'dan sonra( ben bunu daha geç biliyordum) tarih çarkı yavaş yavaş değişim için harekete başlar, bu durumda kendimiz tepeden ayar yaparken çarklarda sıkışıklık yaratabiliyoruz; bunun sonucunda saatimize servis yolu görünüyor. Forumda birkaç arkadaşın başına geldi bu durum
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Yedaself » 07 Kas 2012, 21:12

1. maddedeki düşükten kasıt nedir? Mesala benim saatim sabah 3/4 rezerv gösteriyor, bu işlemi yapmam gerekir mi?

Ayrıca yeri mı bilmiyorum ama saatin gece koldan ayrı duruş şekli sapma miktarını etkiler mi? Etkiliyorsa sürekli -2 sn sapan saatimi hangi şekilde bırakmalıyım?

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners