TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Mesaj evsen81 » 09 Ara 2018, 22:58

gervaqo yazdı:Benden sonra yazılanlara baktığımda quartz saatlerin kötülendiği izlenimi oluşmuş gördüğüm kadarıyla. Ben kötülemiyorum, aksine severim hatta bir tanesi hariç bütün mekanik saatlerimi sattım, 7 adet quartz saatimi ise elden çıkarmayı hiç düşünmedim ama evladiyelik olduklarını düşünmüyorum.

Yukarıda örnek verilen uzun ömürlü quartzlara örnek olarak genellikle yine 150 - 200 yıllık İsviçre mekanik saat üreticilerinin ürünleri verilmiş.

Ben de kendi yaşadıklarımın bazılarını yazayım;

Timex dijital saatim soğuk bir kış günü durdu, evet evet digitler ekranda bildiğiniz donup kaldı,

Seiko A258 saatimin aldıktan 2 sene geçmeden önce solar sistemi kendi kendine bozuldu, pili bittikten sonra değiştirdik, kısa süre sonra da tamamen gitti, tabii o zamanlar şimdiki gibi garanti, tüketici hakları gibi şeyler yok, saatçi de bu tamir olmaz deyince mecburen vedalaştık,

2004 yılında aldığım Casio seapathfinder güneş enerjili saatim 10 sene kullanımdan sonra şarz tutmaz olunca pilini değiştirelim dedik, Ersa saat dahil kime gittimse bunu pili artık yok dediler, öyle duruyor hala,

Hanıma aldığım altın kaplama Orient quartz saatin pili 1 yıldan az sürede bitti, pilini değiştirdikten kısa bir 1 ay kadar sonra bir gün garip sesler çıkardı ve akabinde o da out of order.

Sizinki de epey talihsizlikmiş.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Mesaj gervaqo » 10 Ara 2018, 08:12

evsen81 yazdı:
gervaqo yazdı:Benden sonra yazılanlara baktığımda quartz saatlerin kötülendiği izlenimi oluşmuş gördüğüm kadarıyla. Ben kötülemiyorum, aksine severim hatta bir tanesi hariç bütün mekanik saatlerimi sattım, 7 adet quartz saatimi ise elden çıkarmayı hiç düşünmedim ama evladiyelik olduklarını düşünmüyorum.

Yukarıda örnek verilen uzun ömürlü quartzlara örnek olarak genellikle yine 150 - 200 yıllık İsviçre mekanik saat üreticilerinin ürünleri verilmiş.

Ben de kendi yaşadıklarımın bazılarını yazayım;

Timex dijital saatim soğuk bir kış günü durdu, evet evet digitler ekranda bildiğiniz donup kaldı,

Seiko A258 saatimin aldıktan 2 sene geçmeden önce solar sistemi kendi kendine bozuldu, pili bittikten sonra değiştirdik, kısa süre sonra da tamamen gitti, tabii o zamanlar şimdiki gibi garanti, tüketici hakları gibi şeyler yok, saatçi de bu tamir olmaz deyince mecburen vedalaştık,

2004 yılında aldığım Casio seapathfinder güneş enerjili saatim 10 sene kullanımdan sonra şarz tutmaz olunca pilini değiştirelim dedik, Ersa saat dahil kime gittimse bunu pili artık yok dediler, öyle duruyor hala,

Hanıma aldığım altın kaplama Orient quartz saatin pili 1 yıldan az sürede bitti, pilini değiştirdikten kısa bir 1 ay kadar sonra bir gün garip sesler çıkardı ve akabinde o da out of order.

Sizinki de epey talihsizlikmiş.

:D :D Bir iki olayım daha var da uzatmayayım dedim.
Kullanıcı avatarı
gervaqo

Mesaj DeBeeRs » 18 Şub 2019, 20:42

gervago merhaba, Casio sea pathfinder için panasonic MT621 model pil (kapasitör) bulursanız işinizi görür diye düşünüyorum
Saat sadece zamanı göstermez...
Kullanıcı avatarı
DeBeeRs

Mesaj Balahor » 20 Şub 2019, 11:03

Bende yeni seiko turtle almayı düşünürken bu başlık huzursuz etti şimdi :?
Kullanıcı avatarı
Balahor

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners