TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2014, 21:11

Aslında memleketimizde titiz saatçi kavramı yok...yani iş yapan şahsın, müşteriye zarar vermeden hizmet vermesi gerekir,,,ama bu hasssasiyetee ne satıcı nede teknik saatçi var. Çünkü çoğu hobist değil, para kazanmak için çalışıyorlar...eğer saat hobileri olan birileri bu hizmeti verseydi yada satış yapsaydı ürünler hiç zarar görmezdi...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj watching » 20 Ağu 2014, 21:27

350 tlye bir Guess saat aldım yandaki kurma kolu yerinde çakılıymış meğer kontrol etmeyi unutmuşum
Çekmeye çalıştım olmadı bir senedir de dolapta bekliyordu durduğu yerde öyle olacak değil ya kesin düşürmüşlerdir ya da her ne olduysa
Bunun tamiri kolay mıdır acaba?
Saatlerinizi alırken kapalı kutuda mı alıyorsunuz teşhirden mi?
İllaki fatura istiyor musunuz yoksa fiş mi veriyorlar?
Kullanıcı avatarı
watching

Mesaj tachyon » 21 Ağu 2014, 10:34

watching yazdı:350 tlye bir Guess saat aldım yandaki kurma kolu yerinde çakılıymış meğer kontrol etmeyi unutmuşum
Çekmeye çalıştım olmadı bir senedir de dolapta bekliyordu durduğu yerde öyle olacak değil ya kesin düşürmüşlerdir ya da her ne olduysa
Bunun tamiri kolay mıdır acaba?
Saatlerinizi alırken kapalı kutuda mı alıyorsunuz teşhirden mi?
İllaki fatura istiyor musunuz yoksa fiş mi veriyorlar?

Yerine çakılıymış ifadesi pek anlaşılır bir ifade değil. Tepenin vidalı olmadığına eminmisiniz? Özellikle diver saatlere su geçirmez özelliği kazandırmak için tepeyi vidalı yaparlar. Yani önce vidayı gevşetip ondan sonra çekmelisiniz.

Vitrinden saat almayı kimsenin tercih edeceğini zannetmiyorum. Ama ellerinde başka ürün yoksa ve saati de başka yerde daha uygun fiyata bulamıyorsanız yapacak bir şey yok.

Fatura fiş olayının pek fark yaratacağını zannetmiyorum. Bildiğim kadarıyla o faturaları zaten kullanamıyorsunuz. Eğer garanti kapsamı için konuşuyorsanız hangi satıcının sattığı önemli değil satıcı ilgilenmiyorsa distrübütörle irtibat kurarsınız satıcıyı da şikayet edersiniz olur biter.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Architecte » 21 Ağu 2014, 20:57

Malesef bütün yazılanlar doğru bu konuda. Ben de yaşadım bu deneyimi. Ülkemizde son 20-25 yıl içinde hiç bir meslek dalında kalifiye eleman usta yetişmedi. Bu sadece el sanatlarında değil, teknik uzmanlık gerektiren meslek dallarında da geçerlidir. Mesela bizim şirket yıllardır düzgün bir mimar bir mühendis bir teknik uzman, kalifiye eleman bulamadı. Mesleki dallarda univ bitirip gelenler duvara çivi çakmaktan aciz. Saat işçiliği, ustalığı gibi doktorluk mesleğinden daha hassas olan bir meslek dalında eleman yetişmemesi olağandır. Yurt dışında o kadar olaya bizzat kendi gözlemlerim doğrultusunda şahit oldum ki anlatsam film olur. Amerikalıların Rusların nasıl ve neden uzaya çıkabildiklerini anlamış oldum yurtdışında ortaklaşa yaptığımız işler sayesinde. Demem o ki bir saatin baklasını bile değiştirebilecek elamanı zor buluruz lazım olduğunda.

Özel eşyalarımızı önümüze gelene teslim etmemek lazım.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: Ynt: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj aslan180 » 21 Ağu 2014, 23:39

memojan yazdı:Malesef bütün yazılanlar doğru bu konuda. Ben de yaşadım bu deneyimi. Ülkemizde son 20-25 yıl içinde hiç bir meslek dalında kalifiye eleman usta yetişmedi. Bu sadece el sanatlarında değil, teknik uzmanlık gerektiren meslek dallarında da geçerlidir. Mesela bizim şirket yıllardır düzgün bir mimar bir mühendis bir teknik uzman, kalifiye eleman bulamadı. Mesleki dallarda univ bitirip gelenler duvara çivi çakmaktan aciz. Saat işçiliği, ustalığı gibi doktorluk mesleğinden daha hassas olan bir meslek dalında eleman yetişmemesi olağandır. Yurt dışında o kadar olaya bizzat kendi gözlemlerim doğrultusunda şahit oldum ki anlatsam film olur. Amerikalıların Rusların nasıl ve neden uzaya çıkabildiklerini anlamış oldum yurtdışında ortaklaşa yaptığımız işler sayesinde. Demem o ki bir saatin baklasını bile değiştirebilecek elamanı zor buluruz lazım olduğunda.

Özel eşyalarımızı önümüze gelene teslim etmemek lazım.
Çok güzel özetlemişsiniz :!:
Kullanıcı avatarı
aslan180

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners