TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj Cant » 23 May 2010, 00:37

saat çok kişisel bir duruştur, zevkini ve tercihlerini uzman görüşleriyle destekleyebilirsen mutlu olursun.
milyonlarca doğrular bunlardan oluşur, size göre yanlıştır, ben bana doğru gelen yönünü işime geldiği gibi görürüm.

moda markalarının saat yapması pazarlama stratejileri ile alakalı bir durumdur, belki saat üreticilerinin kazandığının kat be kat fazlasını da kazanabilirler ama bu onların diğer saygıdeğer markalar ile birlikte anılmasını gerektirmez, bence, hadi kaba olsa da söyleyeyim, onlara saat markası demek diğer markalara küfretmek ile eş anlamlıdır. saat meraklısı zaten böyle bir forumda bunları konuşmamalıdır bile.

bunun yanısıra, ben, cartier, hermes ve piaget gibi markalara da rağbet etmem, mücevheri kadınlar taksınlar. en beğendiğim 10 saat arasında piaget black tie xxl protocolle wg olsa bile bakar bakar almaktan vazgeçerim.

kendi sıralamamı bu yüzden burada yapmam, tartışma çıkarır, bu forumun genel kabul gören doğrularına ters düşer :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Modern60 » 23 May 2010, 00:56

Burada kendi tercihlerinizi lütfen özgürce sıralayın. Çünkü bu forum özgür fikir ve duyduların dışa vurum forumudur ve bu yüzden katılımlar artmakta. Ama hayattaki gerçekleri değiştirmek mümkün değil. Ben de bunu anlatmaya çalıştım. Zaten moda markaları dedik ve sıralıyoruz. Cartier, Piaget, Hermes artık aynı zamanda saat markaları. Beğeniriz ya da beğenmeyiz işte bu kişisel tercih olabilir ve saygım da sonsuz. Çünkü ben de kendi tercihlerime göre saat kullanırım. Ben de Piaget, Cartier takmam, maddi imkanım olsa da. Ama sadece tercih etmediğim çizgileri olduğundan. Ama kesinlikle saat markalarıdırlar. Chopard(özellikle), Cartier, Hermes, Piaget, Bulgariı tescilli saat markaları. İster kabul edelim ister etmeyelim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj nickynick » 23 May 2010, 00:58

cant yazdı:
kendi sıralamamı bu yüzden burada yapmam, tartışma çıkarır, bu forumun genel kabul gören doğrularına ters düşer :)

Lütfen yapın :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Frax » 23 May 2010, 01:00

Aman durun zaten 1 üyemiz bu başlıkta kayboldu rica ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj nickynick » 23 May 2010, 01:01

Frax1 yazdı:Aman durun zaten 1 üyemiz bu başlıkta kayboldu rica ediyorum :)

:lol:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Cant » 23 May 2010, 01:06

benim de yazdığım son post gitti.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 23 May 2010, 01:19

yeniden yazayım.
90lı yılların başında bir heves bende bulgari scuba chrono aldım, çok zor bulunuyordu o zamanlar, en popüler saatlerden biriydi. merakım arttıkça, daha çok okudukça, ondan kurtulma hissim ağır bastı. evet, bulgari ve chopard'ı da o mücevherat listesine koyayım ben hemen. herkes kabul etsin ben etmeyeyim. tek başıma bir gücüm yok sonuçta :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Modern60 » 23 May 2010, 01:45

Tek başınıza güçlü olmanızın bir anlamı yok zaten. Chopard, kurulduğu günden beri cep ve marin saatler üreten bir marka. Hatta 1874 te bazı tepe tijleri ve kurma sınırlayıcılarının patentllerini almış bir marka. Bu gün de, mücevher de imal ettiğinden, hem yüksek saatçilik(haute horlogerie) hem de yüksek sınıf(haute class)ta yer alıyor. Bu sınıf mücevher saat sınıfı markaları da kapsar. Şimdi eğer hala siz Chopard'ı mücevher markası olarak kabul ediyorsanız, bu da bir bakış açısı. Dedim ya kişisel zevkler ve renkler tartışılmaz...Ama siz yine de , kendi sıralamanızı yaparsanız, zevklerinzi hakkında bir fikire sahip olabiliriz. Mesela ben, burada bir çok Rolex hastası ve gerçekten gönülden meraklısı olmasına rağmen, hiç takacağım bir saat olmadığını açıkça söyledim. Ama bu, Rolex'in büyüklüğünü söylememe asla engel olmadığı gibi, benim beğendiğim çizgilerle alakalı sadece. Siz de kişisel zevklerinizi paylaşabilirsiniz. Kimse buna karşı çıkmaz ve çıkamaz zaten.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners