Soruyu ben de merak ettim,
Distributor.
Baska bir konuya yazmistim. Oradaki mesajimi kopyalayayim direk;
Rhodium Akmerkez'den ben de memnun kaldim. Alisveris yapmadim ama girdigimde karsilastigim ilgiden gayet memnun kaldim. Orada 30 - 35 yaslarinda bir beyefendi var, uzun boylu. Benimle o ilgilenmisti. Yesil Sub'la ilgili ne sorduysam hic usenmeden istekle cevap vermisti. Hem de o gun disariya sort-tshirt'le cikmistim, oyle gezmeye. Akmerkez'in oralardaydim, bir anda aklima gelmisti, baska vaktim olmaz diye, o kiligimla girmistim iceriye...
Konuyla pek alakasi yok ama ben de soyle bir animi anlatayim. Saatimi Glasgow'daki Rolex bayiisinden alirken odemeyi cash yaptim. Bir de anneme Raymond Weil almistim, totalde 7,100 pound odeyecektim. Cash olarak tumunu cikaramadigim icin 500 pound kadarini kredi karttan cektirdim. Iki tane kiz aldi eline 6,600 poundu hic makine kullanmadan, elleriyle yavaaas yavaaaas saydilar, belki 10 dak. surdu. Oyle bankaci saymasi degil, bayagi annem gibi amatorce saydilar...

Uzerimde ne bir ceket, ne bir kravat, ne de deri bir canta. Istanbul'lu oldugumu soylemistim. Odeme cash. Ve de dukkana girmemle odemeyi cikarmam arasinda gecen sure 5 dk., saati incelemedim bile, ayni kacar gibi...

Yani her sey bastan sona falso...

Hala anlamiyorum, bu insanlar nasil killanmadilar da, o paralarin gercek olup olmadigini dusunmediler. Ellerinde sensor mu vardi yaw bunlarin, parayi sayarken...
Acaba Rhodium'da filan cash odeme oldugunda nasil oluyor? Para kontrol makinesi kullaniyorlar mi? Eski bir musterinin onunde boyle bir cihaz tabii kullanilmaz ama yeni bir musteriye bu muamele yapiliyor mudur acaba diye de merak ediyorum...