modern60 yazdı:Bana göre, Breitling ve Panerai bir yana, Rolex tek başına öte yana. Rolex sadece bir saat değil ama dediğin gibi bremenkey belki de çok yaygın olup kullanıcılarının abartması sebeiyle bir çokları karşı. Ben karşı değilim sadece bana hitap eden çizgilere sahip değil. Ama bir milgauss ya da Submariner LV hariç. Rolex İsviçre için çok önemli çünkü İsviçrenin hala ayakta olan iki vakfından(saat ve hobi dallarında) birisi. Rolex ve Victorinox. Bu sebeple de hem dünya ekolojisine hem de İsviçre'ye çok yatırım yapmaktadır. Bu başlığı ben de yadırgadım clk. "Rolex 'e karşıt görüşler" belki daha yumuşak ve uygun olabilirdi. Ama sen böyle hissetmişsin. Bence Rolex'ten nefret eden yoktur. Varsa alamadığındandır!!!
Ben bu yorumu sevdim. Rolex ortalama bütçeleri aşan bir saat. Zaman zaman ne gerek var dediğim çok olmuştur. Ancak hiçbir zaman satmayı düşünmedim.
Tek sorun bakım meselesi.
Gösteriş yapmaya meraklı olanlar her yerde var. Adidas ayakkabı giymekte, marka kıyafet seçmekte bundan farksız. Bazı ayaklı markalar var. Adamın kıyafeti araba satın alır. Parası olan ve zevkli giyinip kuşanana da görgüsüzlük yapmadıkça sözüm olmaz.
O zaman neden herkesin elinde iphone var? Ya da benzer akıllı telefonlar.
Bu iş daha ziyada ulaşabilmekle alakalı. İddia ediyorum, daha ulaşılır olsun, koluna takan çok çıkacaktır.
Ben 200 Tl değeri olan saati de Rolex i de zevkle takıyorum. Ama kimsenin gözüne de sokmuyorum. Gereksiz buluyordum, marka fanatiği bir arkadaşımın dolduruşuna gelerek aldım. Ancak hiç de pişman olmadım. Pahalı ve sıkıntılı servis ihtiyacı haricinde.
Ancak 20 yaşındaki delikanlının kolunda takılı olunca doğal olarak mütevazılık kalmıyor. Biz Rolex aldığımızda 40 yaşındaydık. her kuruşunda alın terim var.
Ben esas abartılı görüntülü pahalı diğer markaları daha sevimsiz buluyorum. Rolex de sade bir saat asaleti var.
Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.
Rolex i takarım, Bebek de 3 tur atarım...
Şaka şaka hemen kızmayın.....

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein