Bülent abi teknik detaylara ilgi duyman beni şaşırtmıyor, ne de olsa eski overclockçusun

Sorduğun konuyla ilgili bildiklerimi aktarayım:
DD yanılmıyorsam İsviçre'nin en büyük modül üreticisi. Eta 2824 ve 2892 gibi baz mekanizmalar üzerine kronograf ve takvim modülleriyle birlikte bazı saat parçalarını da üretiyor. Patek Philippe, Audemars Piguet ve Jeager LeCoultre parça ve modül ürettiği high-end markalar arasında yer alıyor, Rolex'e ise sadece parça üretimi yapıyor. DD modüller farklı kalitelerde üretildiği ve fiyatlandırması buna göre olduğu için bu modülleri birçok markada görmek mümkün. En yaygın kullanılan kronograf modüller DD 2010, 2020 ve 2030.. İnce bir mekanizma olan 2892 üzerine uygun bir modül kullanılırsa pekala ince bir kronolu saat elde edilebilir. Bunların bütünleşik kronograf bir mekanizma olan 7750'ye göre en büyük dezavantajı servis edilebilme zorluğu. Bu modüllerin servisi özel bazı aletler gerektirebiliyor, işçilik saati de fazla, dolayısıyla tamiri zor ve masraflı. Ben yine de bir DD modülü 7750 ye tercih ederim, servisini uğraşır kendim hallederim

Bu modül üreticisi ile ilgili bildiklerim burada okuduklarım ve sağdan soldan duyduklarım, dolayısıyla öyle çok teknik ve doyurucu bilgiler veremeyeceğim. Bunun için modern60'a bir çağrı yapalım ve yeni bir konu açmasını isteyelim.. Konuyla ilgili daha önce açtığım bir başlığın linkini veriyorum:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=7831&hilit=dubois+depraz#axzz24UXJnd56fuatsonar eklemeyi unutmuşum, Oris markasına da bakabilirsiniz, istediğiniz fonksiyonları içeren güzel saatleri var. Sellita mekanizma kullanır Oris, ancak Eta dan çok bir farkı yoktur.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein