TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS1 Automatic Chrono Moonphase Limited Edition Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Certina Markası ve bu modeli nasıldır?

Mesaj Baran » 24 Ağu 2012, 15:41

DenizKSK yazdı:
Baran yazdı:Ben şahsen Certinaya 400 liradan fazla vermem.

Bu fikrin sebebi nedir?

O paralara cok cok daha iyi bilindik markalar modeller varken gidip Certinaya 5 milyara yakın butce ayırmak mantıklı değil bana göre.400tl ye bile gidip cok guzel saatler alınabilir aslında.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Certina DS1 Automatic Chrono Moonphase Limited Edition Y

Mesaj fsinan » 24 Ağu 2012, 18:20

Bu model bazında bu fiyat konusunda yorum yapmayayım ama kullandığım Certina DS Action Chrono benim diyen markalardan daha kaliteliydi...
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj bulenty » 24 Ağu 2012, 18:37

asymptote yazdı:Certina iyi bir markadır. Linkteki saat takvimli moon-phase li bir krono gördüğüm kadarıyla. Eta üzerine iyi bir modül (dubois depraz gibi) kullanılmış ise ve bu saati ileride elden çıkarmayı düşünmüyorsanız alabilirsiniz.

Bu vesile ile azıcık konu dışına çıkalım veya okuduğum postlarından bilgisine güvendiğim sevgili Cengiz kardeşimden "Dubois Depraz" modul hakkında bilgilerini forumla paylaşmasını rica edelim.Hatta bununla ilgili ayrı bir konu bile açabilir.Eğer forumda daha önce ayrıntılı bahsedildi ise dalgınlığımı maruz görün,ben rastlayamadım.
Tesadüfi,daha dün cronograph mekanizmaları araştırırken Eta 2824 ve 2892 üzerine monte edildiğinde çok iyi sonuçlar alındığını okudum.Eminim Cengiz kardeşimin bu konuda ki bilgileri benden fazladır.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Triton » 24 Ağu 2012, 19:43

Certina benim anılarımda da yeri olan bir saat olmakla birlikte bu bütçeye göre pahalı olduğu düşüncesindeyim. Özellikle alttaki iç kadrandaki şekillerin olduğu bir saat benim nazarımda da 500 Tl sınırında kalır.

Bu tip semboller (zevk meselesi olmakla birlikte) bence saatin görünümünü ucuzlatıyor ve quartz bir saat hissi yaratıyor.

Ama 70 li yıllarda orta bütçeler için elit kabul edilen bir markaydı ve değerli hediye kapsamında kalıyordu....

Tabii eklemeden geçmeyeyim alt iç kadran hariç şık bir görünümü var... Ancak bu rakama çok alternatifi var...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj fuatsonar » 24 Ağu 2012, 21:53

Baran yazdı:
DenizKSK yazdı:
Baran yazdı:Ben şahsen Certinaya 400 liradan fazla vermem.

Bu fikrin sebebi nedir?

O paralara cok cok daha iyi bilindik markalar modeller varken gidip Certinaya 5 milyara yakın butce ayırmak mantıklı değil bana göre.400tl ye bile gidip cok guzel saatler alınabilir aslında.

400 tl den fazla etmez derken,Yalnız unuttuğunuz bir nokta var,Certina bir saat markasıdır,Tommy Hilfiger,ve Diesel gibi bunlar moda markası saatlerdir.Bunun tez avantajı her firma kendi uzmanlık alanında daha iyidir, Yanılıyormuyum? Hem saat markası hemde otomatik olarak 400-500 civarında bana model tavsiyelerinde bulunabilirmisiniz? veya Eta 7751 makinaya sahip sadece saat markası ve moon phase özelliğine sahip isviçre meşei 3500 den düşük saat araştırdığım kadarıyla pek yok sanırım :)
Kullanıcı avatarı
fuatsonar

Mesaj asymptote » 24 Ağu 2012, 22:52

Bülent abi teknik detaylara ilgi duyman beni şaşırtmıyor, ne de olsa eski overclockçusun ;) Sorduğun konuyla ilgili bildiklerimi aktarayım:

DD yanılmıyorsam İsviçre'nin en büyük modül üreticisi. Eta 2824 ve 2892 gibi baz mekanizmalar üzerine kronograf ve takvim modülleriyle birlikte bazı saat parçalarını da üretiyor. Patek Philippe, Audemars Piguet ve Jeager LeCoultre parça ve modül ürettiği high-end markalar arasında yer alıyor, Rolex'e ise sadece parça üretimi yapıyor. DD modüller farklı kalitelerde üretildiği ve fiyatlandırması buna göre olduğu için bu modülleri birçok markada görmek mümkün. En yaygın kullanılan kronograf modüller DD 2010, 2020 ve 2030.. İnce bir mekanizma olan 2892 üzerine uygun bir modül kullanılırsa pekala ince bir kronolu saat elde edilebilir. Bunların bütünleşik kronograf bir mekanizma olan 7750'ye göre en büyük dezavantajı servis edilebilme zorluğu. Bu modüllerin servisi özel bazı aletler gerektirebiliyor, işçilik saati de fazla, dolayısıyla tamiri zor ve masraflı. Ben yine de bir DD modülü 7750 ye tercih ederim, servisini uğraşır kendim hallederim :) Bu modül üreticisi ile ilgili bildiklerim burada okuduklarım ve sağdan soldan duyduklarım, dolayısıyla öyle çok teknik ve doyurucu bilgiler veremeyeceğim. Bunun için modern60'a bir çağrı yapalım ve yeni bir konu açmasını isteyelim.. Konuyla ilgili daha önce açtığım bir başlığın linkini veriyorum:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=7831&hilit=dubois+depraz#axzz24UXJnd56

fuatsonar eklemeyi unutmuşum, Oris markasına da bakabilirsiniz, istediğiniz fonksiyonları içeren güzel saatleri var. Sellita mekanizma kullanır Oris, ancak Eta dan çok bir farkı yoktur.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 25 Ağu 2012, 10:38

Zamanında bircok moda markasının saatciğini kullanan,bu forumla tanıştıktan sonra hepsini kısa sürede satıp bilindik girip ve orta seviye bircok markayı alıp kullanmış halende birkaçına sahip biri olarak 5000tl butcenın içinde ne makine olursa olsun Certina için fazla olduğu düşüncesindeyim.5000tl ye neredeyse 2.el Rolex alınabiliyorken 2.eli benim gözümde zayıf olan bir markayı almak bana mantıklı gelmiyor.Alıp satmama düşüncesi varsa tabiki cok begendiysenız alın seve seve kullanın fakat saat işinin sonu yok ve zaman içinde insanın aklı başka modellere kayabiliyor ve butce toplamak için saatleri elden cıkartmak gerekebiliyor.Makineler hakkında yorum yapmak benım gibi biri için cahil cesaretinden öteye gecmeyeceğinden ötürü o konuyu üstadlara bıraktım.Bunlar benım kişisel fikirlerimdir gerisi tamamen sizin tercihiniz zevkiniz ile alakalıdır.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2012, 12:45

Haklısın Baran 5000 lira bu marka için çok ancak 400 TL den fazla vermem demek de Certina'ya haksızlık bence. Tissot'a verilebilecek her miktar para Certina'ya da verilebilir, bunun da üst sınırı bana göre 3-4 bin liradır.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners