TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj Ziyaliv » 25 Haz 2012, 23:44

Saat sektöründe saatçilere olan güven azalıyor, ne güzel, ne kadar etkileyici, acaba saatçi seçimlerinde bir hata olmasın. Her saatçi tamam usta olmayabilir. Ama genelleme yapmamak lazım. İşi bilmeyen çok firma var, bu işi bilmeyen firmları tercih edip, saatlerini kendileri yapmaya çalışıp, saatlerini kepaze eden de çok var. Seçimlerde dikkatli olmak lazım. Bu küçültme işlemi nihayetinde bakla çıkarma standı, pim çıkarıcı mil ve çekiç ile yapılır. Maharet bunu acele etmeden dikkatlice yapabilmekte. Bu da gerçek saat ustalarına kalıyor.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Baran » 25 Haz 2012, 23:57

Bence bakla cıkarmak için saat ustası olmaya gerek yok.Titiz özenli calısan her meraklı insan rahatlıkla yapabilir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mertk » 26 Haz 2012, 01:09

Bende daha yeni saat aldım bir kaç küçük çizik vardı ama eve geldikten sonra farkettim belkide baklaları çıkarırken çizilmiş olabilir ama en iyisi çokta takmamak bu durumda yapacak bir şey yok çünkü.Ama saatlerde korumama olmaması bana mantıksız geliyor bazı saatçilerde oluyor ama çoğu korumasız ki benim aldığım saatte böyleydi ve size gösterdikten sonra bir sürü saatin bulunduğu çekmeceye korumasız bir şekilde koyuyorlar güzelim zenithlere falan yazık oluyor yani.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Ziyaliv » 26 Haz 2012, 01:09

tabii ki yapabilirsiniz, verirsiniz 50 - 100 tl bir kordon küçültme takımına bir çekiç, yaparsınız. Ama burada benim takıldığım saatçilere güvenmiyoruz sözü oldu. Saat konusunda baksanıza tezgaha saati yatırma biçimleri bile varmış, vay canına. Saatçi olmama rağmen her geçen gün yeni bir şeyler daha öğreniyorum bu forumda. :)
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj fsinan » 26 Haz 2012, 01:32

Hocam daha ustası mı var? Adam dikkatsiz yapıyor, ehemniyet vermiyor ya.

Bu akşam gittim kabul de etmiyor yediği naneyi, bakla ekledi, iyice batırmış, yarın gidip göstericem senin içine siniyorsa bu bakla değiştirme işlemi fotoğraflarını çekip Noy saatte yaptırdım, diye foruma koyucam diycem.

Aletin pinleri duble pin, öyle evle, elde yapılabilecek gibi değil, yoksa bende var.

Baklaları da çekiçle çizdirmiş işin kötüsü, ben yarın sağlam girecem aga, usta musta anlamam çok sinirlendim. Bizde de göz var, biz de estetikten teknik çizimden anlıyoruz. İnsaf be.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj fsinan » 26 Haz 2012, 10:08

Saati getirdim fircami yedim, ben cok sakiniyormusum da ondan oluyormus. Acayip bir demagoji ama bilezigi gosterince sustu. Sen git ben yapicam dedi, bakalim starbucksda bekliyorum, stres yaratmayayim.

İsin ozu, isterse PP komplikasyon tamir edecek usta olsun, cekici eline alinca ozen gostermiyorsa ne fayda. Siz dikkatli iseniz bir de suclu oluyorsunuz.

Bir daha benim isimi yapmazmis, ben de sana bir daha saat getirirdim zaten. Musteriye bu soylenir mi?
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj herofb » 26 Haz 2012, 10:19

işte en sevmediğim esnafa örnek ne demek senin işini yapmazmış hayret bir şey yaa , bir de suça bak "dikkatli olmak" doğru zaten dikkatli müşteriden ve saatten anlayanlardan para kazanamazlar o yüzden bizi uzak tutmaya çalışıyorlar
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj fsinan » 26 Haz 2012, 11:54

Ben dedim ki, sen usta isen, ben de mühendisim, iki fakülte bitirdim, bir cisme bakınca teknik resmi kafamda canlanır, benim de evimde alet edevat var, size saygımızdan getiriyoruz.

Şimdi bu sefer usta yaptı. Valla isteyince oluyormuş, bileziğin sabah bıraktığım hali ile alakası yok. Düzgünce dizilmiş, pinler düzgünce yerleştirilmiş, bakla kenarları polisajla adam edilip çekiçle hacımat edilen 3 bakla düzeltilmiş ama, şaka gibi ama şunu söyliyim, o kadar söylememe rağmen hala her bıraktığımda başka bir noktasında daha fazla kılcak çizikler buldum. Bir tarafını düzeltirken diğer tarafını çiziyorlar. Herhalde o da bıktırmak için sanıyorum :P Çünkü çok basit bir kuralı düşünmüyorlar, metal metali çizer kardeşim, dikkatli çalışacaksın, nasıl olsa çizilirmiş. E ben çizeceğim ama sen değil, senin çizmeni istemiyorum. Para almıyoruz vs..E para al o zaman da düzgünce yap bir kere de, sana vereceğim 50TL mi bana koyacak? 3000TL verip almışım saati dalga mı geçiyorsun?

Bir Patek Philip saat gelseydi baklasını bu şekilde mi değiştirecektin dedim. Şöyle bir bakıp sustu. Fiyatının ne önemi var bana kıymetli be kardeşim. Oğlunun bileğinde Rolex saat var, o saatin bileziği gerektiğinde böyle mi değişiyor çok merak ettim.

Siz siz olun, "mecbur kalmadıkça" saatinizi saatçiye götürmeyin :lol:
Kullanıcı avatarı
fsinan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners