TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaların Üretim Yerleri İle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Markaların Üretim Yerleri İle İlgili Yorumlar

Mesaj Clk » 15 Oca 2011, 18:33

" İnternette onlarca bulunan saat siteleri, blogları, forumlarında sahte ürünlere destek verilmekte ve hatta saat firmalarını kötüleyerek onlarca, yüzlerce yıllık tarihlerine, çalışanlarına saygısızlık edip, tesis yatırım, kalite kontrol seviyelerini ve pazarlama tanıtım aktivitelerini hiçe sayarak hayali rakamlarla kar marj maliyet analizleri yaparak insanların markalı saatlerden soğutmaya çalışanlar var. Hatta ne üdüğü belirsiz, faturasız, vergisiz, hiç bir resmiyeti olamayan uydurmasyon markalarla evde printerdan sahte sertfika basarak kanunları hiçe sayıp halk arasında replika tabir edilen ürünlerden farksiz saatleri üretip pazarlamaya çalışan kişilere dahi şahit oluyoruz...............kimse bir bilinçlendirme yada yapıcı iş peşinde değil, herkes malı nasıl götürürümün peşinde. "

Özellikle bu cümleyi okurken yerlere yattim Bond :D

Armani ile ilgili ben size kimin ürettigini resmi bir sekilde aktardim siz hala bu konuyu konusuyorsunuz :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 15 Oca 2011, 22:04

Zamanında burada bize ne olduğu belirsiz ürün listelemek/satmak için saat-para teklif edenler oldu. Bunlar ne böyle, ne olduğu belirsiz saatler deyince de, "mesele garanti ise hallederiz, sertifika, garanti belgesi basarız yazıcıdan, kutuları da bir şekilde yaptırıyoruz" cevabını aldık....
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Magneto » 15 Oca 2011, 22:28

@Bond'a ek olarak.

Ben Çin'de montajlanmasına bile karşıyım...Bir üründe Çin yazısını görmek istemiyorum ben. Güvenmiyorum o Çinli insanlara.Sonuçta Montajı yapan o kişiler.İşçiliği yapanlar onlar.
Ben bu konuda çok katii bir tavır içindeyim.Çin varsa benim içim asla rahat etmiyor.Çünkü işçilik anlamında kalitesiz üretim yaptıkları bir gerçek , Japan ,Swiss Made ve German (Üretimi)malı saatlere göre.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Ziyaliv » 15 Oca 2011, 22:48

Sayın magneto size şunu söyleyeyim o zaman benim üniversite araştırmam var ki sizde araştırırsanız görürsünüz. Çinde 13 kalite seviyesinde üretim yapılıyor ve şunu belirteyim bugün Apple, Samsung, Hp, Dell ve dahası birçok firma çin de üretim yapıyor. İnanın birgün hiç beklemediğiniz bir saat markasında bile görebilirsiniz " Swiss part, China assembilied" diye Casio, Seiko, Orient gibi markalarında Çin'de montaj tesisleri bulunmaktadır.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Magneto » 16 Oca 2011, 02:12

Sayın Ziyaliv

Birçok markanın fabrikası tabii ki var Çinde. Bunu biliyoruz.Ama gönül isterdi ki olmasın.Orient,Seiko konusuna gelince,Orient'in var mı yok mu bilemem iddaa'da edemem yoktur diye.Çünkü bilmiyorum.Ama Orient'in resmi sitesinde Montaj dahil %100 Made in JAPAN ibaresi bulunur.Açıkcası ben Orient'în yalancısıyım bu konuda.
Misal örnekteki gibi

Specifications
Mechanical Movement : ORIENT caliber 46943 Made in Japan başka bir site bu da sanırım Orientin satış sitesinde de montaj dahil japon der
Self-winding movement
21 jewels
21600/hour vibrations

Stainless steel case
Crystal glass
Screw caseback, Screwed-down crown
Stainless steel bracelet
Water resistant to 200m
Diameter 41.50mm
Thickness13.3mm

Ama dediğim gibi,ben Orientin resmi sitesinin yalancısıyım.Eğer dediğiniz gibi ise Bu Orient'in büyük ayıbıdır.Bir şekilde olsa Çin eli değiyorsa.İsterseniz beni Çin düşmanı algılayın.Evet bu konuda Çin düşmanıyım.
Sizin ile zaman zaman hafifte olsa tartışıyor olsakta bu konu ile ilgili önemli olan burada bilgi paylaşımı yapıyor olmamız.
Saygılar

ek : ayrıca bölece E.Armani'nin Çin malı olduğunu da onaylamış olduk ,Armaninin mesajına göre. ;)
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj bengisaat » 27 Oca 2011, 00:37

Ziya bey, size katılıyorum hatta sizin imzanızda yer alan "Saat, saatçiden alınır"Sözü de Hem benim kalfa olarak saatçiliğe başladığım 37 yıldan beri kullandığım hemde bizim Balıkesir saatçiler derneğinin 25 yıllık resmi sloganıdır.

Buradan yola çıkarsak aynı yere geliyoruz,yani Nasıl ki bir saatçi kafasına göre altın satamıyor yada gözlük camı değiştiremiyorsa ; saatide saatçilikten anlamayanların satması engellenmelidir.

Zaten buradaki başlıca şikayet : Saatçi gibi değil satıcı gibi davranan mağazalardır.

5 yıl çalıştığım girma işi o kadar ileri götürmüştü ki artık sadece mağazalara ve sarraflara saat satmaya saatçilere ise mal vermemeye başlamıştı.Benim oradan ayrılmamdaki en önemli sebep budur.

Oysa Balıkesir'den ayrıldığım 2004 yılına kadar 14 yıl saatçilerin başkanıydım ve bu süre içinde memleketimde bir tek sarraf ve mağazaya saat sattırmadım hatta bu konu istanbul saatçiler odası başkanı Murat Beg ile samimiyetimizin ilerlemesine ve beni takdir ederek her konuda yanımızda olmasını sağlamıştır.

Ancak son yıllarda eline bir kaç yüzbin dolar geçiren hemen bir kaç markanın saatlerini getirerek saatçiliğe soyunur oldular.
Bu durum sadece saat&saat için geçerli değil onlar en azından malının arkasında duran bir firma olarak piyasadaki benzer firmalara göre çok daha güvenilir bir portre çiziyorlar.
Malumunuz piyasada uzantısında saat geçen bir sürü firma türedi ve bu iyi para getiren bir sektör olduğu içinde mücadele etmek oldukça zor.
Bu da kaçınılmaz olarak müşterinin gözünde kendisinin bir şekilde yolunması amacıyla her yolun mübah olduğu izlenimi veriyor.

Dolayısı ile şikayet edenler aslında kısmen haklılar.
Sonuç olarak buradan forumdaki arkadaşlarıma saati saatçiden almalarını tavsiye etmekten başka söyleyecek bir şey kalmıyor.

Özür dileyerek belirtmeliyim ki kıçı kırık bir şarkıcının bed sesi ile çıkardığı bir şarkıyı! kafenizde çalarken telif ödemezseniz adamın çanına ot tıkadıkları bir sistem içerisinde,30 yıldır saatçilerin hakkını koruyan bir Allah'ın kulu çıkmadı ve saatçilik ayaklar altına alındı.Önüne gelen market,mağaza hatta bakkallarda bile saat satılmasına göz yumuldu,okuma yazma bilmeyen adamlar Türkiye'ye saat ithal edip saçma sapan mekanizmaları saat diye sattılar kimse sesini çıkarmadı.
Ben 35 yıl önce 14 yaşında kalfa olarak çalıştığım işyerinde müşteri saatini verirken saygıyla konuşur ve toplumda parmakla gösterilirdik .
Şimdi meslekdaşlarım saat erbabları olmadık markaların güya teknik servis dedikleri derme çatma dükkanlarda 3 kuruşa göz nurunu akıtmaktalar ve adam yerine bile konmamaktadırlar.

Böyle bir düzende hiç olmazsa siz saatseverler saatçiliğin bir yaşam biçimi olduğunu biliyorsunuz ve bunun hatırına saate emek vermemiş birinden saat almamanızı rica ediyorum.
Böylece büyük firmalar belki akıllanır ve bayilik verirken hiç olmazsa saatçi olması şartını getirirler ve bir şeyler yoluna girer diye düşünüyorum.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Polis44 » 18 May 2015, 10:48

Magneto yazdı:Sayın Ziyaliv

Birçok markanın fabrikası tabii ki var Çinde. Bunu biliyoruz.Ama gönül isterdi ki olmasın.Orient,Seiko konusuna gelince,Orient'in var mı yok mu bilemem iddaa'da edemem yoktur diye.Çünkü bilmiyorum.Ama Orient'in resmi sitesinde Montaj dahil %100 Made in JAPAN ibaresi bulunur.Açıkcası ben Orient'în yalancısıyım bu konuda.
Misal örnekteki gibi

Specifications
Mechanical Movement : ORIENT caliber 46943 Made in Japan başka bir site bu da sanırım Orientin satış sitesinde de montaj dahil japon der
Self-winding movement
21 jewels
21600/hour vibrations

Stainless steel case
Crystal glass
Screw caseback, Screwed-down crown
Stainless steel bracelet
Water resistant to 200m
Diameter 41.50mm
Thickness13.3mm

Ama dediğim gibi,ben Orientin resmi sitesinin yalancısıyım.Eğer dediğiniz gibi ise Bu Orient'in büyük ayıbıdır.Bir şekilde olsa Çin eli değiyorsa.İsterseniz beni Çin düşmanı algılayın.Evet bu konuda Çin düşmanıyım.
Sizin ile zaman zaman hafifte olsa tartışıyor olsakta bu konu ile ilgili önemli olan burada bilgi paylaşımı yapıyor olmamız.
Saygılar

ek : ayrıca bölece E.Armani'nin Çin malı olduğunu da onaylamış olduk ,Armaninin mesajına göre. ;)

bende sizin gibi takıntılıyım bu çin konusuna çin yazdımı bitiyor bende isterse dünyanın en pahalı saati olsun çinde üretilmeyen hangi markalar var bilginiz varmı
Kullanıcı avatarı
Polis44

Mesaj maiii » 18 May 2015, 11:22

Seiko da bile ayni modelin K ve J kodlu saatleri arasinda fiyat farkı var. Alıcı özellikle japonyada üretilebilir almak isterse farkı veriyor, buna değer diyor. Ben pek adımıza bunu pek aramıyorum ama bunu özellikle arayan çok kişi var
Kullanıcı avatarı
maiii

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners