TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Royal Orient/Orient Star Mechanical Selection Japan Katalog

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Royal Orient/Orient Star Mechanical Selection Japan Katalog

Mesaj gphoton » 25 Eyl 2010, 21:56

Aslinda manual winding gerekli oldugundan degilde, birazda nostaljik bir tat vermesi nedeniyle tercih ediliyor. Seiko'nun SARB modelleri bilhassa bu tür duygulari tümüyle tatmin edicek cinsten. 7S26'larda saniye kolu geri gitmeye basliyor taci cok cekince. Zaten otomatik saatte saniye saniyesine senkronizasyon yapmak pek anlamli degil. Bundan önce aldigim 2 seiko 5 saatimde ayda 55 saniye civari ileri gidiyor. Hacking carklarin baglantisini kesiyormu emin degilim. Fakat bu konuyla ilgili bir makale görmüstüm. Saat elime ulasinca ayrintilari ve fotolarini yollucam. Daha detayli sekilde 7s26 mekanizmalari tartismis oluruz hem bu vesileyle. Listemdeki bir sonraki saat http://www.amazon.com/Swiss-Legend-50028-YG-03-Sandstone-Collection/dp/B002MZYLQA/ref=pd_sbs_watch_6 . Cok merak ediyorum bunuda, ama sanirim kore yapimi sadece ismi swiss olan bir makine. Ucuz isvicre saatlerinin klasik özelligi buda :D
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj safir » 25 Eyl 2010, 22:45

bence o swiss legendi hiç merak etmeyin,sanırım dün ya da önceki gün konuşulmuştu bu marka,doğru biliyorsam içindeki makine cl888 kodlu seagull st16 kopyası veya segullun doğrudan kendi üretimi!,bu makinenin görünümü estetik olsun diye miyota 8200 e benzer ama sarma ve çalışma sistemi ise 7s26 nın aynısıdır,ama bence fiyatınıda dikkate alınca bunu almaya değmez(aynı makineyi içeren parnis olsaydı fiyatı 60-70 usd olsaydı alın derdim),seikolarınız bu saate taş çıkarır
ve sarb serisi hakkında haklısınız,hiç ananta ya bulaşmaya yüklü para vermeye gerek kalmadan hacking ve winding gibi güzel özellikleri olan bir saat alınabilir,
ayrıca seikolarınızın sapması mükemmelmiş,benimkisi malesef günde 24 saniye geri kalıyor,diver olacak birde, ne diyeyim kalıbından utansın
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj gphoton » 26 Eyl 2010, 14:57

Ebay'de Takashi adli kullanicidan aldigim seiko 5'lerin hassasiyeti hep ayni. Günde 2 sn bile sapmiyor desem yeridir. Accuracy bir tarafa, precision muhtesem. Saati kurmak amacli durmadan salladigimda oldukca ileri gidiyorlar. Koldan cikardigimdada sapmalari günde 8 sn civari. Japonyada üretilenlerin disindakiler "Movement Singapore, cased in China" olmasina ragmen ayni mekanizmalar farkli hassasiyetler gösteriyor (ayni saticidan alinanlarin özellikleri tumuyle ayni buda sasirtici bir durum). Bu arada swiss legend'a baktim. Rotorundaki sembolu bile engraved deil, mürekkep ile yapilmis. Kadrandaki sembolunde ise orantisizliklar var. O derece cin mali yani :D Eger 140 $ civari olsaydi belki görüntüsü icin alinilabilirdi.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj gphoton » 16 Eki 2010, 14:37

Selamlar saat 3 gün önce elime ulasti. Model numarasi SNKE01K, gerekli incelemeyi Resim linkinde bulabilirsiniz. Oldukca ayrintili analiz yapilmis. Benim saatin fotolarinida ekleyeyim,
Resim
Resim
Resim

Saygilar
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj gphoton » 16 Eki 2010, 15:49

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj gphoton » 21 Eki 2010, 15:13

Son bir haftada hassasiyeti gunde +13den +8'e düstü. Modeller farkliysa kalibreler ayni bile olsa hassasiyet fark ediyormuis demekki. Diger seiko 5'lerim hep +2'de devam ediyorlar. Seiko LordMatik aldim onuda yakin zamanda review yapicam insallah arkadaslar.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Frax » 21 Eki 2010, 20:06

Konu katalog başlığında olunca arada kayboldu sanırım sayın gphoton. İsterseniz yeni saatinizi yeni başlıkta görelim galiba burada unutuldu :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mlm » 21 Eki 2010, 20:12

Gphoton, hayırlı olsun saatin, güle güle kullan. Kasa ve kadran yapısı çok güzel, çok beğendim ama bir de bilezik solid olsa imiş, tam süper olacakmış.. : ) Bir de birşey sormak istiyorum, 7S26 için söyledikleriniz 7S36 için de geçerli mi? Yani bu iki makine boyutları haricinde birebir aynı anladığım kadarıyla..

Düzeltme: Ekleme
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ringrang ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners