mbarisunsal, dediklerine katilmamak m羹mk羹n degil. zellikle parayi sonradan bulmak mercedes ve rolex konusunda cok haklisin. C羹nk羹 paranin satin alabilecegi daha mantikli iki 羹r羹n daha yok.
Benim tartismaya acmak istedigim bir konu var. Simdi d羹nyanin en cok satan luks saat markasi ve d羹nyada imaji en y羹ksek olan otomobil markalarindan bahsediyoruz. Nedense toplumunda bu tip markalara karsi her zaman bir tepki olusuyor

Aynen basarili insanlara saldirildigi yada meyve veren agacin taslandigi gibi... Bunun nedeni nedir? Toplumun b羹y羹k kisminin bunlara ulasamamaktan dogan kiskancligi mi? yoksa parayi sonradan bulan olarak nitelendirilen insanlarin basarilari mi?
Fransa'da Sarkozy'nin en yakin arkadasi Jacques Seguela 50 yasina gelipte koluna rolex takamayan basarisizdir deyince simsekleri 羹zerine cekiyor. Simdi bende ayni "katin saticilari yada mafya rolex takar" yada "sonradan g繹rmeler ilk rolex takar" mantigi ile bir kac c羹mle yazayim. 50 yasina gelipte; koluna birak rolex takmayi vitrinin 繹n羹nden gecerken agzi sulanan, kolunda cakma saatler ile dolasan adamlar nedir peki? Hayatin hicbir seviyesinde bir basari g繹sterememis insanlara g繹re mi hayat tarzi belirlenecek? Hos mu b繹yle seyler yazilip cizilmesi? Bunu defalarca yazdim Luks kimsenin ihtiyaci olmayan ama herkesin istedigi birsey diye

Neden herkes buna karsi ben anlamiyorum? Hem anadan dogma yada sonradan g繹rme kimin ne yaptigindan size ne? Bu insanlar sizlerin standartlarina g繹re hobilerini, hayat tarzlarini yada alisveris durumlarini degistirmek zorunda mi?
Sonradan g繹rmelerin markasi dediginiz Rolex kullanicisi yarin saatini satip bir Le Coultre alsa yada Vacheron, adam mi olacak? Yada gercek bir uyusturucu t羹ccari patek takiyor diye insandan mi sayilacak? Range Rover ile gezerken adamdim da mercedes'e binince mi sonradan g繹rme oldum

Inanilmaz komik seyler bunlar.....
Yapmayin beyler, b繹yle sacma sapan bagnaz mantikli seyleri buraya yazmayin. Burasi bir forum ortami ise agizdan laf cikartmadan 繹nce d羹s羹n羹n....
Not: Fark ettigim bir nokta var. Rolex'i Rolex yapan ve g羹cl羹 kilan kullanicilari degil; digerleri

Tesekk羹rler.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...