TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 21:08

Saati 1975'te aldığım kesin gibi. (çok zayıf bir ihtimal 1976'dır) Kapağı da değişmedi. Üretimden 8 yıl sonra almış mı oluyorum?
Arka kapakta iki numara var. 710815 seri numarası diye tahmin edeyim. 7019-8090 için hiç fikrim yok.
Arka kapaktaki numaraların dilini bana da öğretir misiniz?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj safir » 30 Nis 2010, 21:20

ilk rakam üretim yılının son rakamını,2. rakam 1-9 arası ocak eylülü o-n-d ekim kasım aralığı,geri kalan 4 rakam o ay üretilen kaçıncı saat olduğunu gösteriyor

7019-8090 no sundan 7019 saatin kalibre numarısı olup bugün kullanılan 7s26ve 7s36 nın önceki versiyonu ,fakat 8090 hakkında bilgim yok
yani o zaman saatiniz 67 üretimi ama bu durum saatin gerçekten kaliteli olduğunu gösterir zaten seikolar özellikle ülkemizde ucuza alınabilen en sağlam saatler olarak bilinirmiş ,büyüklerimizde hep bu saatlerden gördük ve çekmecelerde atılır şekilde değil kollarda daima kullanılır şekilde gördüm
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 21:24

Öğrendiklerim beni mutlu etti. Sağolasın safir.
Saatimin değerini daha iyi bilmeliyim anlaşılan.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 01 May 2010, 07:00

15 senedir hic cayir, cimen gormedimi diyorsun simdi? :)

saka bir yana boyle bir saati kolda tasimak yasanmis anilarida yanimiza almaya benziyor. Degerleri ise bizler icin bambaska oluyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 02 May 2010, 02:10

Dial lacivert tonu harika, özel manevi değeri olanda bir saat. İkinci resimde dikkatimi çeken bir nokta day-date penceresinin oval hafif yumuşatılmış köşeleri; saatin genel kasa yapısına çok uygun yapılmış, birçok modelde köşeler keskin oluyor diye hatırladım, umarım yanılmıyorumdur. :) Yada değilse bile bu saatte kasa şekline uygun diye belki hoş geldi bana. Daha uzun yıllar keyifle takmanızı dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sasa4151 » 09 May 2010, 19:28

Çok güzel bir saat. Bende sizin gibi Seiko 5 aşığıyım. 2 gün önce k.babama snx111k modelini aldım sabırsızlıkla bekliyorum. Saatinizi daha uzun yıllar kullanmanız dileğiyle..
Kullanıcı avatarı
sasa4151

Mesaj winterdrops » 12 May 2010, 10:51

Japonlar otomobil endüstrisinde (Toyota, Honda) yaptıkları devrim niteliğindeki olayın aynısını saatlerdede yapmışlar. Zamanın reklam filmlerinde (avrupalı ve amerikalı otomobil üreticilerinin aksine) çok yüksek olmayan bir tepeden düşen arabanın tekrar çalıştırılıp nasıl gittiği gösterilirdi. Ve bu arabalar amerika ve avrupa yapımı arabalardan çok daha ucuzdu. Zaten bu piyasadaki batılı emperyalist ve gözü aç firmalara büyük bir darbe vurmuştur o zamanlar.
Benide en çok etkileyen tarafları budur japonların. Aslında bu saatin ortaya koyduğu performans bile nasıl bir ruhu olduğunun kanıtıdır. Forumdaki bazı yorumlarda Seiko nun kalite duygusundan uzak olduğu söylenir ama ben buna katılmıyorum. Kendinden 10 kat pahalı olan bazı firmalardan daha kaliteli mekanizmalı ve daha az kaliteli malzeme kullanan bir firma bence. Ama tabi bizim göz zevkimizle uzakdoğuluların göz zevki çok farklı. Yani tiplerinin hoş gelmemesi biraz burdan kaynaklanıyor.

Bence saatin paha biçilmez (Uzun süredir ve severek taktığın için). Güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Modern60 » 12 May 2010, 23:23

Seiko 5, Rolex'in bir alt sınıf benzeridir. 50 yıla yakın bir süredir hala revaçta ve kullanıcıları çok memnun. Dağda, taşta , bayırda, suda, her yerde. Alt sınıfın lideri.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 209 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners