TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası

Mesaj Baran » 08 Eki 2012, 19:43

Aydın Saat denilince tüylerim diken diken oluyor.Yepyenı saatim su aldı servise gönderip aynı saati verdiler saat tekrar su aldı ve servise gitmesi gerekiyor değişecek kararı cıkması için dediler.3. haftanın sonunda tehdit kavga dövüş başka saat aldım.Aydın saatten aldığım saatinde haddi hesabı yoktu eskiden onuda belirtmekte fayda var.Tahtakaleden gelme şark kurnazı herifler!
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj spary » 26 Eki 2012, 21:48

Evet saatleri teslim aldım. Kesinlikle kepazelik!! :evil:

Conta fiyatı fahiş, pil fiyatı fahiş, temizlik fiyatı fahiş...

Conta ve pil hakkında görmediğim için bir şey demiyorum.

Ama temizliği görüyorum onun hakkında konuşayım... Kesinlikle bir el işçiliği yok yani ovalama fırçalama v.s. Kesinlikle yok. Bir özel sıvıya batırılıp çıkarılmış o var sadece bu işlem için 25 lira aldı adamlar. Saatte terlemeden dolayı oluşan kirler aynen duruyor kesinlikle bir el işçiliğine dair emare yok.

Valla ne diyim bilmiyorum. Drk arkadaşımız özetlemiş.

Bundan sonra Aydın Saat ismini duyduğum yerde uzaklaşacağım. Piatini ne diye temizll değiştirmek isteyen adamın saerler anlamıyorum. Hadi temizliyorsun ve bunun için 25 lira para alıyorsun bari adam gibi yap şunu.
Kullanıcı avatarı
spary

Mesaj drk » 27 Eki 2012, 01:21

Geçmiş olsun, başkalarının başına gelmesin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj aokyy » 27 Eki 2012, 11:12

Gerçekten çok saçma olmuş ya. Geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Triton » 28 Eki 2012, 11:39

Bu işler için Türkiyede tanıdık bildik bir saat ustası bulacaksın. Aksi takdirde aldatılmak kaçınılmaz. Adamlar bu işten para kazanıyor. Hem de müthiş para kazanıyor.

Her tüketicide senin gibi incelemediği için sorun olmuyor. Bu foruma üye oluşum Güngenci saat adıyla bazı alışveriş merkezlerinde stand açmış bir yere bakım için verdiğim 2 mekanik saatle başlar. İkisi de çalışıyordu. Rolex bakım fiyatlarının verdiği morfinle bakım diye 400 lira ödedik. Adam conta bile değiştirmemiş. Saatlerin geri kalması ya da ileri gitmesi dahi aynı. Hıncımı zaman zaman pahalı iş yaptırmaya niyetlenen müşterilerine durumu izah ederek çıkartıyorum.

Adamı neden tartaklamadığımı hala kendime soruyorum. Saatçiler odasına baş vurdum saatleri bize bırakın inceleyeceğiz vb., denilince bu defa başka sorun yaşamamak için vazgeçtim.

Bu işe meraklıysanız çözümler basit. Ya kendiniz yapacaksınız, ya güvenilir ve tanıdığınız bir ustanız olacak ya da değerli bir saatse yurt dışına (İsviçre yada Almanya) göndereceksiniz.

Benim makinesi arızalanan Quantum marka Quartz bir saatim vardı. Servisine bıraktım. Üç hafta salladılar. Sonra iki günde hallettik gelin alın dediler. 60 lira ödedim makine değişimi için. Ama daha sonra farkettim ki kronometre pozisyonları bazı pozisyonlarda milimetrik kayıyor, Daha önce gayet hassas çalışan vidalı ayar mekanizması şimdi zorlukla vidalanıyor. hassasiyetini yitirmiş. Çünkü orijinal durumunda hassastı, kanımca zorlayarak ya da diş kaptırarak çevirmişler hassasiyetini yitirmiş. Bunun içine takdığınız makine nedir diye sorunca nerede orijinali diyerek Çin işi bir makine takdıklarını kabul ettiler. Sorun olursa garantisi var değiştiririz diyerek.

Türkiyede yaptırdığınız hiçbir işte ne yazıkki karşınızda ince adam bulamıyorsunuz. Sistem hap yap para kap üstüne kurulu.

Rolex i Köln e verdim. Eğer vergi binmesiydi servis ücreti Türkiye den ucuza gelecekti. 6 hafta sürdü. Yapılan her işin detayı var. Saatim çok iyi durumdaydı ama kusursuz iş çıkarmışlar adeta kutusundan yeni çıkmış gibi sıfır bir saat teslim aldım.

Ortadoğu kültüründen hassas iş ne yazıkki çıkmıyor.... Onun için çamurda patinaj yapıyoruz....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj razz » 28 Eki 2012, 13:12

Triton yazdı: Ortadoğu kültüründen hassas iş ne yazıkki çıkmıyor...

Fevkalade yerinde bir tespit..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 28 Eki 2012, 13:28

Aydın Saat'in sahibi foruma üyeydi yanılmıyorsam, umarım bunları okur kendisi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj brckk » 28 Eki 2012, 13:35

Grand Seiko satiyorlar, alanlar ve almak isteyenler saati Aydin Saate bakima verdiginde neler olacak dusunsunler..
Kullanıcı avatarı
brckk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 170 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners