TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj MertYe » 08 Nis 2017, 15:30

Wwtr :champ: Kusura bakmayın mesajinizi biraz geç görmüş oldum. Çok teşekkürler.

Tolgi06 yazdı:
MertYe yazdı:Geçen hafta Antalya'dayken yaptığım denemeleri paylaşayım. Bugün yazayım yarın yazayım derken 1 hafta geçti bile biraz daha beklersem yalan olacak bu iş :D

İncelediğim saatlerin bir kısmı bana hitap etmese bile bilekte bi resmini çekip yazmak istediğim saatler. Heleki Hublotları zaten sırf hobi olsun diye denedim. Nedenini modelleri görünce anlarsınız zaten :twisted:

Linde Werdelin ile başlayayım.

Marka yaptığı tüm saatleri limitli olarak üreten bir marka en azından 100 limitlinin üzerinde bir model duyduğumu hatırlamıyorum açıkçası. Kaldıki kendine has bir tasarımı ve çizgisi olan bir marka. Yarından itibaren 10 gün vizelerim var onlar bittikten sonra markayı dahada detaylı olarak yazmak isterim açıkçası. Daha fazla uzatmadan modellere geçeyim

Octopus Double Date Titanium Blue ve Yellow modelleri

44mm Kasa çapı aslında bu tip bir saat için tam yerinde olmuş. 15mm kalınlık bazı kullanıcılar için fazla gözükse de bence daha ince veya daha kalın olsa bu kadar hoş durmayabilirdi saat. Saatleri genel olarak baya beğendim fakat benim gibi dümdüz simsiyah saat sever biri için fazla rengarenk. Bu fiyat skalasında bu kadar renkli bir saat almak için iyice düşünmek gerektiğine inanıyorum. Bu arada bu kadar dediğime bakmayın mavi saat sever biri canlı olarak incelerse mavi olan modeli baya beğenecektir.

Resim

Resim

Spidospeed (Model adını tam olarak bilmiyorum ama Spidespeed serisine ait bir model)

Morten Linde ve Jorn Werdelin bu saati galiba benim için üretmişler. Öncedende birçok yerde kırmızı ile siyahın uyumunu ve altın ile siyahın uyumunu çok beğendiğimi belirtmiştim. DLC olmasından dolayı biraz mesafeli olacağım bir saat olsa da gerçekten optik olarak 10/10 vereceğim ve kesinlikle inanılmaz beğendiğim bir saat. (Bu arada bu saatin yenisini Forged Carbon kasa yapmışlar DLC yerine ve içine de kırmızı detaylar yerleştirmişler markanın kendi sitesinde görebilirsiniz. Bu incelediğim modeli bu kadar beğendiysem onu canlı gördüğümde muhtemelen bayılabilirim.

Resim

Octopus Moon Tattoo

Gelelim markanın en ağır abisine. Bu markada benim bugüne kadar denk geldiğim en pahalı model yukarıdaki diğer Octopus'lar ile aynı olarak 44mm kasaya sahip. Kasanın üzerindeki işlemelerin bir bölümün (Belkide bütün işlemeler) el işçiliği ile işleniyor. Bugüne kadar gördüğüm en ilginç moon-phase gösterimine sahip. Nasıl kullanıldığını anlayabilecek kadar uzun inceleme şansım olmadı. 59 limitli bir saat olduğunu da belirterek devam ediyorum.

Resim

Gelelim Hublot'lara

Hublot Depeche Mode Limited edition. Bu saat hakkında bişey söylemek istemiyorum. Konuşursam biraz ağır olacak. Tek sorum var. Neden Biver? [emoji38]

Resim

4000m diver
Neden Biver? Diye sorgulatan bir başka model. Rolex deepsea için bir daha çok kalın dersem 2 olsun. İnternette çok detaylı bir bilgi bulamamış olsam da chrono24 üzerinde bir tane satılık ilanında 22mm kalınlığı olduğu ibaresine ulaşabildim. Canlı inceleme şansınız olursa emin olun 22mm den eksiği yok fazlası olabilir. Sadece camı 6.5mm kalınlığa sahipmiş bu saatin. Bu arada 2 Hublot deneme şansım oldu. Hublot'un çok beğendiğim modelleri de mevcut fakat bunlar denk geldiği için böyle oldu. Hublot'ya karşı bir düşmanlığım yok yanlış olmasın :D

Resim

Bovet Pininfarina

Orjinal tarzını çok beğendiğim başka bir Marka/Model. Hızlı kordon çıkarma işlemi ve cep saati şeklinde kullanılabilme şansı olması ilginç bir özellik. Ha kim kullanır derseniz ben kullanmam açıkçası. Ayrıca ETA 7750 tabanlı çelik kasa bir Chronograph'a kimse bana 24.000 dolar verdirtemez. 44mm Seramik Bezel AP varken şansı bence sıfırın altında. Tabi kolay bir model olmadığı için iyi indirimler alınabilicek olsa da bana göre işleri zor.

Resim

Resim

Ulysse Nardin

Bu kadar saat inceleyip Ulysse Nardin'i pas geçseydim ayıp ederdim Ulysse'e. Saati beğenmiş olmama rağmen yine 43mm ve daha ince olan Marine Chronometer modelleri daha çok beğeniyorum. Belkide mavi kadran mavi kauçuk opsiyonu olduğundan dolayı da olabilir. Gerçi her şekilde diver ve altın 2'lisini birbirlerine çok yakıştıramıyorum. Çelik diver daha güzel duruyor. (Breguet Royale Marine Alarm Rose Gold hariç tutarak konuşuyorum. Tek diyeceğim o saat can yakar.). Bu arada saatin üzerinde jelatin olduğu için biraz değişik duruyor küçük bir detay olarak ekleyeyim istedim.

Resim

Roger Dubuis Excalibur

Biraz hızlı bir deneme olduğu için çok detaylı inceleyemedim açıkçası. Genel olarak kadran, kasa ve kauçuk kordon uyumunu beğendim. Kasa çapı olarak 42mm olması kuvvetle muhtemel. Bikaç varyasyonu var modelin kasa boyutu anlamında. Zaten websitesinde de bulamadım denediğim saat sıfır olmasına rağmen eski bir model sanırım. Bilekte duruşu da oldukça rahattı ve kadran yapısından dolayı olduğundan daha büyük göründüğünü kesinlikle söyleyebilirim. Bu arada bildiğim kadarıyla bütün parçaları Geneva Seal'a sahip tek marka diye biliyorum. Ayrıca mekanizmaları ve saatlerini olabilecek maksimum seviyede in-house yapıyor olmaları lazım. Bu son söylediğimden tam olarak emin olmamakla birlikte bence marka gayet başarılı bir iş çıkarmış bu modelde.

Resim

Audemars Piguet

Beyaz kadranı ve Mavi deri kordonu ile mükemmel bir kombinasyona sahipti. Kauçuk tepeler, kutu ve sertifika olmayışı ve fiyatta anlaşamadığım için almadım. Fİyat biraz daha uygun olsa diğer eksikleri görmezden gelebilirdim ama elimdeki saatlerden de vazgeçemediğim için aynı zamanda tetiği çekemedim. Ciddi ciddi pazarlık edip uğraştım ama kısmet değilmiş. Yalnız gerçek anlamda çok güzel bir saatti. :D

Resim

Benden bu kadar. Fotoğraflar biraz tost makinasıyla çekilmiş gibi duruyor ama idare edersiniz artık :D

Mert LW kolda da guzel durmus bence. Fiyatta anlasilabilirse neden olmasin :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga açıkçası saatler gercekten çok güzeldi. Forumda diyoruz hep 2. El degerini düşündükten sonra saat almanin pek bir anlami yok diye ama bu saati biraz kullanıp ben bundan sıkıldım dediğim anda geçmiş olsun. Özellikle piyasalar bu durumdayken bu tip butige kacan markalara mesafeli durmakta fayda görüyorum kendi adıma.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Tolgi06 » 08 Nis 2017, 22:38

Haklisin Mert deger kaybi feci gercekten LW'de. Ne kadar fiyat verdiler begendigin model icin?
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj egunalp » 09 Nis 2017, 02:49

2 hafta önce dubai emirates mall da Van Cleef & Arpels Poétique Midnight Planétarium deneme şansım oldu. Çok özel bir saat

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
egunalp

Mesaj Baran » 09 Nis 2017, 10:15

manil yazdı:Must have

Resim

Resim

Sent from my E6633 using Tapatalk

Deli deli işler yapma saatlerin güzel.Dolaşıp kendini gazlama ahahahah

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj manil » 09 Nis 2017, 13:23

Baran yazdı:
manil yazdı:Must have

Resim

Resim

Deli deli işler yapma saatlerin güzel.Dolaşıp kendini gazlama ahahahah

:) güzel ama

“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj MertYe » 09 Nis 2017, 13:33

Tolgi06 yazdı:Haklisin Mert deger kaybi feci gercekten LW'de. Ne kadar fiyat verdiler begendigin model icin?

Liste fiyati 20-21 bin CHF bandındaydı. Yaklasik %45-50 civari bi indirimle alinabiliyordu ama o paralara en son resimdeki beyaz kadran AP navy alınıyordu. O daha yerinde bi tercih olurdu bana gore
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Tolgi06 » 09 Nis 2017, 15:11

MertYe yazdı:
Tolgi06 yazdı:Haklisin Mert deger kaybi feci gercekten LW'de. Ne kadar fiyat verdiler begendigin model icin?

Liste fiyati 20-21 bin CHF bandındaydı. Yaklasik %45-50 civari bi indirimle alinabiliyordu ama o paralara en son resimdeki beyaz kadran AP navy alınıyordu. O daha yerinde bi tercih olurdu bana gore

Abi aslında 2.el değeri önemsiz bir kriter olsaydı, yani alıp da satmayacak biri olsam gider LW'yi alırdım sanırım.
Lakin tecrübe ile sabit ki hiçbir saat bizim için kalıcı olmadı :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj MertYe » 10 Nis 2017, 13:43

Kalici olacağından emin olsam bence gercekten mukemmel bir marka ama dediğin gibi malesef tecrübe ile sabit :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Proscd ve 103 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners