TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex 1 Ekim'den Sonra Fiyatları Yükseltiyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex 1 Ekim'den Sonra Fiyatları Yükseltiyor

Mesaj 2fast4u » 24 Eyl 2012, 22:27

Bu istinye rolexe arabayi valeye verme ayagina fren yerine gaza asilmak suretiyle girmek farz oldu(he simdi benzinciye dalan acemi hatunlar gibi bitanesi dalarmis ne gulerim) bilenler bilir konum itibari ile cokta musait:)))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 24 Eyl 2012, 22:28

Birde İstinye Parktaki lüks giyim markalarının daracık takım elbise giymiş gay tezgahtarlarına ne demeli.Yahu kız kardeşime birşey bakmaya girdik tiksindim cıktım :D Birde kollarına koca koca cakma saatleri takmıyorlarmı beyaz beyaz...Bitmedimi buyuk saat modası gecmedimi beyaz kayışlı saatin mevsimi zamanı anlamadımki.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Triton » 25 Eyl 2012, 14:54

Görgüsüzlerin İstinyesi olmuş, sonu malum...

Zaten markalaşmanın getirdiği en kötü yan işin bu tarafı. Tamam belki benzer şeyler yurt dışında da var ama bizdeki tam ye kürküm durumu...

Tabii millet Rolex den ne kadar nefret ettiğine dair konu açar...

Burada konu ettiğimiz husus bir malın teknolojik üstünlükleri ve ürün kalitesi nedeniyle kullanılmak istenmesidir. Bu tarzdaki firmalar talep gören bir ürün ortaya koyunca, bunu birazda hakkının üstünde bir reklam ve imajla şişiriyorlar ve esas para buradan geliyor.

Bu malları kullanan statü delilerinin de kafa yapısı aslında bu. İyi ve kaliteli olan bir mala fazla para ödeyebilirsiniz. Ama bu işin statü çılgınlığı haline gelmesi ayrı bir konudur.

Örneğin saat meraklısı birisi, ki bu başka bir üründe olabilir, o ürünü teknik kalitesinden alıyordur. Aslında bunun kaliteli bir bilgisayar kullanmaktan farkı olmamalı. Marka teknolojik üstünlükleriyle kendisini kabul ettirmeli.

Bu tarzdaki stil ikonu yaratan firmalar ne yazıkki bu işi belki haklı olarak karlarını ve şöhretlerini artırmak için kullanıyor.

Paristeki Louvre müzesinde muazzam resimler vardır. Üstelik her millete göre sınıflandırılmıştır. Öyle resimler var ki, saatlerce bakmaktan kendinizi alamazsınız. Çünkü o zamanlarda fotoğraf yoktu ve düğün, cenaze, savaş, katliam vb., olayları resimlerle bir ölçüde yansıtıyorlardı. Ancak gelin görün ki diğer birçok resime göre bence küçücük ve sade kalan Mona Lisa tablosuna ayrılmış özel bölümün önünde izdiham vardır. Her milletten insan buraya toplanıp kibirli ve küstah Fransız müze görevlilerinden fırça yiyerek burada fotoğraf çektirmeye uğraşır. Ne desinler diye, eveet bak Pariste Louvre da Mona Lisa nın önündeydim demek için. Tabii fransız görevlileri anlamadıkları için sorun yaşadıklarını da sanmıyorum.

Ben Mona Lisa yı değil, bu görgüsüzler topluluğunun resmini çekmeye kalktım, müze görevlileri hemen engellediler. Ancak onlara rağmen bu fotoğrafı çektim. Şu fotoğraf yükleme işiyle uğraşmak vakit alıyor, üşeniyorum ama söz buraya asacağım.

İnsanların global çılgınlığı bu boyuta erişirse, markaların da bunu istismar etmemesi düşünülemez. İşte Türkiye bunu yapamamakta, tarihinden kalan birçok değerli eseri hakettiği gibi pazarlayamamakta, hatta rezil etmekte ve bu konudaki gibi basit görgüsüzlüklere fırsat tanımaktadır. Evet altını çiziyorum, Rolex 14060 en sevdiğim saatimdir ama bu firmanın yaratmaya çalıştığı imajdan ben de nefret ediyorum.

O zaman, maksat mekanik koleksiyonsa, inadına Seiko 5 :champ:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj ErsinGS » 25 Eyl 2012, 20:06

Rolex e heveste bırakmıyor bu istinyepark
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Arcus » 28 Eki 2012, 18:21

evidence yazdı:Ben sordum, %20, hadi %21 alabildim. Üstelik Pırlant'tan alışveriş yapmışlığım var. Açıkcası Omega'larda %30-35 ler, Tag Heuer'ler de %35-40 gibi indirim oranlarını gördükten sonra , Oris için de bekler oldum o oranları...

Ne zormus bu saat isi arkadaslar. 1 yildir forumu okuyorum her gecen gun kafam daha da karisiyor. Internetten alsan emin olamiyorsun.
Magazadan almak bir dertmis, modeli buldun bulamadin, indirim aldin almadin.

Forumdan alcaz saati anlasilan.
Kullanıcı avatarı
Arcus

Mesaj 2fast4u » 29 Eki 2012, 10:55

Triton her markanin bir imaji vardir seiko kolay ulasilir oldugu icin belki imajina ait ufak bir fikrin yok.rolex ve diger pahali saatlerin imajida belli bir kesmi alakadar ediyor .yoksa kasasinda unutup takmadigi submariner ile ilgili en ufak bir yorumu bile olmayan adamlar var piyasada . Forumda cogu muhalif ses konulara dar pencereden bakmayi biraksalar daha iyi olacak ,rolex dedigin de bir halt degil sadece forum olarak genel ilgi o markaya kaymis ve pahali bir saat o kadar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 29 Eki 2012, 16:24

2fast e katılmakla birlikte Rolexin bir halt olmadığı konusuna katılamıyacağım.Rolexin durduk yere haksz sekilde isim yaptığına ınanmıyorum.Kullandığı malzeme kalitesi ve saat endistrusindeki ilkleriyle bu durumuna gelmiş.En bilinen saat markası olması sebebiyle statu semboludurde aynı zamanda ki bunda yanlış birşey yok bana göre.Bu yuzden kalitesiz diye nitelendirebileceğimiz insanlarında kolunda görmemiz kacınılmaz.Ayrıca şu saatten anlayan seiko5 takar anlamayan Rolex takar klişeside cok komik.Bir insanın Rolex yada Seiko5 takması için saatten anlaması gerekmiyor.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj davinci » 29 Eki 2012, 18:33

Eskiden genel olarak beğenilmeyen Rolex kullanıcısı artık Rolex almıyor, başka markaları keşvettiler, şu markaya yöneldiler diye bir şey yok, saat alırken ve kullanırkenki ana düşünceleri kollarına taktıkları saatin pahalı bir saat olduğunun anlaşılması, çoğu markada bu tip modeller var
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners