TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj Clk » 20 May 2010, 17:14

Sedir, paylasimlarin icin tesekkürler. Maalesef forumda halen yüzlerce sahis sadece okuyucu olarak katiliyor. Oysa, bizler gii saatlerini paylassalar üzerine muhabbet etsek... Ben büyük zevk aliyorum. Tekrar tesekkürler...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 21 May 2010, 08:18

Bond yazdı:Bu arada zamanında 0.07 sn nin çok altına indiğimi belirtmek isterim, bir digital Casio falan bulursam deneme yaparım tekrardan :lol:

Muhteşem. Ne kadar süre önce denedin bilmiyorum ama yeni rekorlarını duymak isterim doğrusu. Otomobil forumlarında hız başlıkları olur ya onun gibi bir konu bu da :lol:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 21 May 2010, 08:21

clk yazdı:Sedir, paylasimlarin icin tesekkürler. Maalesef forumda halen yüzlerce sahis sadece okuyucu olarak katiliyor. Oysa, bizler gii saatlerini paylassalar üzerine muhabbet etsek... Ben büyük zevk aliyorum. Tekrar tesekkürler...

Hikaye konusu giderek azalıyor. O zaman ne laf yetiştireceğim bakalım. Bu nedenle frax1'in dediği gibi tefrikaya benzettim başlığı ama yine de pehlivan tefrikaları gibi yazamadım maalesef. Herşeye rağmen acele ediyorum. Halbuki daha yavaş gidebilirim.
Belki son iki saate geçmeden (ki onlar çok yeni, ikisi de 2010'da alındılar) eskilerle ilgili birşeyler hatırlamaya ve onları yazmaya çalışabilirim ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 21 May 2010, 08:48

Biz hizdan gayet memnunduk :) Özellikle ben eski saatlerin yeni nesil tarafindan kullanilmalarini zevkle izliyor ve okuyorum.

Bizantolog arkadasimizin oglu'da ayni yolda ilerliyor. Gelecegin saat fanatikleri yetisiyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj winterdrops » 25 May 2010, 13:55

modern60 yazdı:Aynen öyle clk. Yani alt sınıf demekle küçümsediğim değil ama daha basit bir saat sınıfımnda olmasını kast ettim. Ama Seiko 5 sadece bu kategoride. Her neyse, ayrıca saaty sınıflanması bütün dünya basınında var ve çok basit. HH den aşağıya doğru CH yani üst sınıf ki komplikasyonlardan oluşur ama daha yaklaşılabilir saatleri kapsar, Bugdet ki hem basit komplikasyonlar hem de sade saatleri kapsar ama fiyat kalite üst düzeyderi ve regular ki bunlar sıradan saatlerdir. Seiko 5 tam bir bugdet olup gerçekten değerli bir örnektir. Ama anladığım kadarıyla arkadaşlar benim bu ssati küçümsediğimi anlamışlar oysa ben övdüm. Elbette ki Rolex üst sınıftır çünkü çok sıradışı ve değer yitirmeyen hatta kazanan bir kaç markadan biri. Üstelik bir komplikasyon ya da haute horlogerie tarzı çalışmaları fazlaca yoktur. Ama dikkatel forumu takp ederseniz yıllarla Rolex'in ne demek olduğunu anlarsınız. Bu arada bir şeyi de söylemek zorundayım: Ne Rolex kullancısıyım ne de olurum. Ama bu, gerçekleri saptırmam için bir sebep olamaz.

Modern60 son sözlerinde dediğini açıklayabilirmisin? Bunu bir polemik konusu olması açısından değil, sadece tecrübelerinden faydalanmak adına soruyorum. Neden rolex kullanıcısı olmazsın? Ve hangi markayı özellikle kullanıyorsun? Teiekkürler.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 25 May 2010, 14:17

winterdrops yazdı:
modern60 yazdı:Aynen öyle clk. Yani alt sınıf demekle küçümsediğim değil ama daha basit bir saat sınıfımnda olmasını kast ettim. Ama Seiko 5 sadece bu kategoride. Her neyse, ayrıca saaty sınıflanması bütün dünya basınında var ve çok basit. HH den aşağıya doğru CH yani üst sınıf ki komplikasyonlardan oluşur ama daha yaklaşılabilir saatleri kapsar, Bugdet ki hem basit komplikasyonlar hem de sade saatleri kapsar ama fiyat kalite üst düzeyderi ve regular ki bunlar sıradan saatlerdir. Seiko 5 tam bir bugdet olup gerçekten değerli bir örnektir. Ama anladığım kadarıyla arkadaşlar benim bu ssati küçümsediğimi anlamışlar oysa ben övdüm. Elbette ki Rolex üst sınıftır çünkü çok sıradışı ve değer yitirmeyen hatta kazanan bir kaç markadan biri. Üstelik bir komplikasyon ya da haute horlogerie tarzı çalışmaları fazlaca yoktur. Ama dikkatel forumu takp ederseniz yıllarla Rolex'in ne demek olduğunu anlarsınız. Bu arada bir şeyi de söylemek zorundayım: Ne Rolex kullancısıyım ne de olurum. Ama bu, gerçekleri saptırmam için bir sebep olamaz.

Modern60 son sözlerinde dediğini açıklayabilirmisin? Bunu bir polemik konusu olması açısından değil, sadece tecrübelerinden faydalanmak adına soruyorum. Neden rolex kullanıcısı olmazsın? Ve hangi markayı özellikle kullanıyorsun? Teiekkürler.

Süper soru :thumbup: Bende gelecek cevabi merak ile bekliyorum. Acaba hali hazirda ucan kafa pozisyonuna mi gecsem :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 25 May 2010, 14:29

Rolex kullanıcısı olmam demekle bana hitap eden sadece bir modeli var Milgauss. Aslında daha alt serisi olan Tudor da daha çok beğendiğim model var. Hele bu seneki koleksiyonlarında çok beğendiğim model var. Kullandığım saat(ler) almanya da bauhause olarak üretilen Temption 'un saatleri. Ama 7 yaşımda ilk hediye aldığım saat olan Technos'tan sonra 100 lerle saat aldım sattım. İçlerinde çok bilinen Omegalar, Longines be IWCler de vardı. Seiko da çok tercih edip taltığım saatlerdendi. Seiko 5 bir çok renkte kullandım ve akrabalara dağıttım saat merakı oluşturmak için. Kinetic ilk çıktığında ilk takanlardandım. En severek taktığım saatim ise Zenith 'in El Primero tam takvim sınırlı üretim modeliydi. Onu da çok sevdiğim bir arkadaşım hemen kolumdan satın aldı.1974 yılında ilk Tissot PR 516 mı hediye etmişlerdi. Ama çok ileri gittiği için, açıp ayarladım. Çok severek taktığım bir saatte o idi. Bir başka ucuz ama çok sevdiğim model Tissot PR100 ün lacivert modeli. O kadar çok saat kullandım ama Rolex i hiç almadım. Elimde çok imkan varken bile. Çünkü çizgileri bana hitap etmedi. Herkesin cezbedildiği bir takım çizgiler vardır. Bir de dünyada o kadar çok bilinen ve takılan bir saat olunca, farklılık olmuyor. Nasılsa sen de Rolex takıyorsun. İşte benim bütün bahanem bu. Bu arada şunu ekleyeyim: Bu güb çok üst düzey bir saat takacak olsam Henry Moser Cie, spor olarak Temption Curare CGK-204 Ltd(ki hala kolumda),dalgıç olarak çok yukarı çıkmadan Victorinox SA Black Ice 500 Diver turuncu, kırmızı ve mavi gibi saatleri takardım takıyorum. Kısacası çok para vermeden en beğendiğim modelleri tercih ediyorum. Yani kalite/fiyat bana göre yüksek orantılı olan saatleri. İlgine teşekkürler winterdrops umarım zevklerimi anlatabildim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cant » 25 May 2010, 14:43

modern60 yazdı:Bir de dünyada o kadar çok bilinen ve takılan bir saat olunca, farklılık olmuyor

+1
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 164 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners