TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj yavuzhan » 04 Ara 2012, 11:07

herojd11 yazdı:Markaları bilmem ama konunun en küçümseneni ben oldum herhalde :)

Herkes bana gore foruma gore suna gore dıye bır tanım bulma derdınde ama ben neye gore dıye sorunca yazılana bak yaa , ulan yıne bak canım sıkıldı

Hocam canını sıktığım için özür dilerim. Benim adıma da olayı okumak istemezseniz, buraya kadarı yeterli aslında. İçten bir biçimde özür dilerim Herojd.

Bu noktada sorun yok. Fevri bir tepki vermişim, hadi benim açımdan da düşünelim olayı. Başlık açmışım, bi sonraki mesajda irdeleyeceğim gibi gayet anlaşılır bana göre. Konu başında yazdığım açıklama da aslında anlaşılır olmadığını düşündüğümden değil, sizlere olan saygımdan kaynaklanıyor, bir nevi ben anlatamadım, tekrar deneyeyim mahiyetinde.

İlk mesajın ardından cevaplar geliyor. Şunu nerden çıkardın? Bu neye göre? Açtığım başlığa bakıyorum, Size qöre en Chhoouul SAat Markası hankisi başlığı açmışım da ''Bence Polat Alemdar'ın kullandığı'' yazıp kaçmışım gibi tepkiler aldığımı görüyorum. Halbuki ne ciddiyetten uzak konulara sabırla yaklaşıldığını gördüm daha önce forumda. Yazmasam da gayet iyi bir okuyucusuydum daha önce de çünkü.

Mesajlarınızın masum olduğunu ve ithamdan uzak olduğunu da savunabilirsiniz. İnanmış gibi yaparım, problem olmaz. Genel bir rahatsızlık yaratıyorsam da okuyucu olarak devam ederim yine. Neticede forumlar demokratik bir devlet gibi hareket etmek zorunda değil, adil olmasını istemek gibi bir hakkım yok.

yavuzhan yazdı:Sizce en cok abartilan, olmasi gerektigi yerden daha yuksekte olan, ya da tersine kucumsenenen ve hak ettigi noktada olmayan markalar hangileri? Model olarak da ayrintilandirabilirsiniz, bir markanin ozellikle bir modeli icin yukaridaki sekilde dusunuyorsaniz.

Sizce kelimesi ile, kime göre sorusu cevaplandığı gibi, evrensel bir doğru aramadığımızı, sübjektif bir değerlendirme yaparak içimizden gelenleri yazacağımızı anlatmak istedim. Forumla alakalı bir ibare olmadığı için de, bunu dünya genelinde durumun ne olduğunu düşündüğünüzle alakalı sordum. Forumun büyük bir kısmı yabancı forumları da takip ediyor neticede, bu noktaya gelebilecek itirazları peşinen önleyeyim.

yavuzhan yazdı:Bir de ricam var: Bu is bir hobi oldugu icin ve forumda satmak icin Rolex alan kesim haricinde duygusal tercihler ve yorumlar yaptigimizin bilincinde olarak; kirici yorumlardan kacinalim.

Burada da ilk bakışta Rolex'e ya da kullanıcılarına bir taş varmış gibi duruyor. Halbuki böyle bir durum da yok. Rolex alan belli bir kesimin, mantığıyla hareket ettiğini belirtmek haricinde, diğer kullanıcıların daha çok duygusal alışveriş yaptıklarını düşündüğümü belirten bir ibare. Ne Rolex'e, ne de hangi motivasyonla olursa olsun alana herhangi bir saygısız ibare yok.

yavuzhan yazdı:Abartılan: Breitling, Blancpain
Kucumsenen: Seiko, Oris

Burası da gayet açık, hissiyatımla oluşan, çok anlaşılır olan ilk mesajdaki soruya, bana göre verdiğim cevap.
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj herofb » 04 Ara 2012, 11:58

yavuzhan sorun yok , özüre de gerek yok sende mutlaka beni yanlış anlamışsın ki böyle demişsindir o yüzden sende kusura bakma :champ:

ama dediğim gibi sorum da bir ima yoktu çünkü bu ayrımın gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum

mesela forum özelinde bakarsak Cartier'in gerçekten underrated olduğu bir gerçek ama dünya genelinde bence yeterince saygı görüyor yine foruma göre Oris belki overrated (bana göre pek sayılmaz) ama dünya genelinde underrated olabilir hatta ülke bazlı bakarsak overrated olanlar AAA+ kalite çakmalar , underrated olan ise Swatch , Seiko , Casio gibi gerçek saatlerin hala çocuk saati olarak görülüp Armani'nin karizma unsuru olması gibi

bu arada gerçekten çok güzel tespitlerde gelmiş , katılan fikrini belirten herkese :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 04 Ara 2012, 12:01

Yavuzhan, bu başlık altında '' nereden çıkardınız ? '' anlamına gelen soruyu sadece ben sorduğum için direkt üzerime alındım, yazıma ''başlık için teşekkürler'' ve ''yanlış anlamayın'' eklememe rağmen bunu tekrar dile getirmeniz ise hiç hoş olmamış.
Şahsen ben bir başlık açtığımda veya bir cümle kurduğumda, bunlara karşı gelebilecek her türlü eleştiri/sorulara hazırlıklı olurum.

İşin özünün saat olduğunu unutmadan, kimsenin kimseyi kırmadığı bir başlık olması dileğiyle ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Frax » 04 Ara 2012, 12:30

Razz yazdı:
Hat Trick'te araba bakar gibi bakmakla olmuyor beyler..

Zaman zaman ben de bu grubun içine giriyor olabilirim ancak daha fazla katılamazdım bu cümleye :champ:

Bu cumle beni de icinde barindiriyor.

Ne guzel konu olmus herkes icini dokmus :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj yavuzhan » 04 Ara 2012, 12:31

SeRxx yazdı:Yavuzhan, bu başlık altında '' nereden çıkardınız ? '' anlamına gelen soruyu sadece ben sorduğum için direkt üzerime alındım, yazıma ''başlık için teşekkürler'' ve ''yanlış anlamayın'' eklememe rağmen bunu tekrar dile getirmeniz ise hiç hoş olmamış.
Şahsen ben bir başlık açtığımda veya bir cümle kurduğumda, bunlara karşı gelebilecek her türlü eleştiri/sorulara hazırlıklı olurum.

İşin özünün saat olduğunu unutmadan, kimsenin kimseyi kırmadığı bir başlık olması dileğiyle ...

Cevap için teşekkürler ve yanlış anlamayın dersem her şeyi yazabilirim yani:) Forum adabını biliyorum, hatırlatmanıza gerek yok. Benim açımdan problem yok şu andan itibaren, umarım sizin için de yoktur. Ayrıca amacım zaten polemik değil, o yüzden umarım daha fazla uzamaz bu mesele.

Konuya katılan herkese teşekkürler. İnsanların düşüncelerini öğrenmek güzel.
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj SeRxx » 04 Ara 2012, 12:49

Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ergenekon » 04 Ara 2012, 12:50

yavuzhan yazdı:Sizce en cok abartilan, olmasi gerektigi yerden daha yuksekte olan, ya da tersine kucumsenenen ve hak ettigi noktada olmayan markalar hangileri? Model olarak da ayrintilandirabilirsiniz, bir markanin ozellikle bir modeli icin yukaridaki sekilde dusunuyorsaniz. Bir de ricam var: Bu is bir hobi oldugu icin ve forumda satmak icin Rolex alan kesim haricinde duygusal tercihler ve yorumlar yaptigimizin bilincinde olarak; kirici yorumlardan kacinalim.

Abartilan: Breitling, Blancpain
Kucumsenen: Seiko, Oris

Saygısızlık etmek istemem ama Blancpain 'e abartılıyor dedin :geek: .Bence tam tersi.Penarai abartılan markaların arasında söyleyebilirim Süper bir tartışma başlatmışsın eline sağlık. :thumbup:
Hayat Allahı anmak ile değer kazanır...
Kullanıcı avatarı
ergenekon

Mesaj sedir » 04 Ara 2012, 13:24

Şu ana kadar gönderilen mesajlara göre;

Abartılan: A. Lange &Söhne, AP, Bell & Ross, Blancpain, Breitling, Credor, FM, Glashutte Original, Graham, Grand SEIKO, Hamilton, Hislon, Hublot, IWC, Longines, Maurice Lacroix, Nacar, Omega, Omega Speedmaster, Oris, Panerai, Patek, Raymond Weil, Rolex, Romanson, Seiko, Swatch, Tag, Tissot, UN, VSA, VC, Vulcain, Welder, Zenith.

Küçümsenen: AP Jules Audemars, Breguet, Blancpain, Bvlgari, Cartier, Casio, Citizen, Christophe Claret, Ebel, Frederique Constant, Glashutte, Grand Seiko, Hermes, Jaquet Droz, IVC, Lange, Montblanc, NAacar, Nomos Glashütte, Orient, Oris, Parnis, Perrelet, Rolex, Rus saatleri, SCR, Seiko, Seiko5, Sinn, Tissot, UN, Union Glashütte, Zenith.

Birçok saatin her iki kategoride de yer almış olduğu da dikkat çekici.

(Bazı markalar değişik yazılmış, bazı arkadaşlar özellikle alt model belirtmiş olduğundan arayıp bakmadan olduğu gibi aktardım. Şimdi bu markaydı, o oradaydı gibi zahmetlere girilmesin diye not etmek istedim :D )
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners