TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex 1 Ekim'den Sonra Fiyatları Yükseltiyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex 1 Ekim'den Sonra Fiyatları Yükseltiyor

Mesaj zandar » 22 Eyl 2012, 12:20

ben mesela korkuyorum mağazaya girip bir rolex sormaya, ters bi tutumla karşılaşacam diye. elim biraz ağırdır da :D
zandar

Mesaj SeRxx » 22 Eyl 2012, 12:23

zandar yazdı:ben mesela korkuyorum mağazaya girip bir rolex sormaya, ters bi tutumla karşılaşacam diye. elim biraz ağırdır da :D

Bu gibi durumlarda ağzınıza geleni söylemekten çekinmeyin lütfen ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj hydrocon » 23 Eyl 2012, 13:36

zandar yazdı:ben mesela korkuyorum mağazaya girip bir rolex sormaya, ters bi tutumla karşılaşacam diye. elim biraz ağırdır da :D

Onlara eli ağır biri lazım kesin :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj brckk » 23 Eyl 2012, 22:22

seRxx yazdı:

Bu gibi durumlarda ağzınıza geleni söylemekten çekinmeyin lütfen ...

+1500
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj Triton » 24 Eyl 2012, 00:23

İstinye park daki bayinin çalışanları oldukça terbiyesizler. Servis konusunda muhatap olmuştum, sinirimi bozan bir terbiyesizlikle cevap verdiler ve terslemek zorunda kaldım. Ben de Bağdat caddesindeki mağazada daha kibar tavır gödüm.

Almanya böyle değil. Keza İtalya da. Sorun, insanların tavrıyla ilgili. Ancak tüm bu tarzdaki ürünlerin bayiliğini yapanlarda böyle davranışlar oluyor ve tartışma çıkıyor.

Buna birazda marka meraklıları sebep oluyorlar. Ancak özellikle keskin pazarlık Avrupada şık dükkanlarda kabul görmüyor. Özellikle Rolex gibi markalar müşterileri kaydettikleri için, benim çok sinirlendiğim bir şımarıklığa sahipler. Ancak yurt dışındaki mağazalardaki satış sirkülasyonu Türkiye ile kıyaslanamaz. Özellikle ben İtalyadaki bir Rolex mağazasındaki alışveriş yoğunluğuna çok hayret etmiştim. Ayrıca fiyatlar da eskiden daha makuldu. Çok artış olmuş.

Ancak ben İstinye Park ve Akmerkezden bu tip alışveriş yapmam. Buraların esnafında gözle görülür bir küstahlık var. Fırsat vermemek lazım.

Zaten sorun burada. Saat meraklısı olmakla lüks meraklısı olmak ayrı şeyler. Bu tarzdaki ürünleri bir kimlik haline getirmek de. Biz bak kolumda Rolex var demek için saat almıyoruz. Bu durumu biraz da gösteriş yapmak için alanlar yaratıyor. Bunun Jane Birkin çanta peşine düşmekten bir farkı yok.

Bu nedenle Rolex gibi markalara nefret duyanlara da doğrusu şaşıramıyorum. Ama bu markalar bu politikalarla böyle fark yaratıyorlar...

Ayrıca alışveriş merkezlerindeki saat tamircilerinden de uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj betreyal » 24 Eyl 2012, 11:02

Ben Ankarada Yacht Master bakmak için mağazaya girdiğimde hiç alıcı tavrım olmamasına rağmen satıcı çok ilgilenmişti benimle sonradan farkettimki kendi kolundada rolex mevcut. Biraz muhabbetten sonra firma yetkilisi olduğunu söylemişti. Almaya niyetim daha doğrusu gücüm henüz olmadığından :P o zaman fazla üstünde durmamıştım bu mevzunun ancak daha sonra bir istanbul ziyaretimde İstinye parkta benimde başıma benzer bir olay geldi. Tabi üst grup markaların satış stratejileri iskonto oranları elbette farklıdır ancak bu başlıkta tartışılan konu bence Rolex yada satıcı firmadan cok İstinyeyle alakalı bir durum. Benim şahsi görüşüm belki kimse katılmaz ancak vale parkingler, butikler tabi bide burası İstanbul farkı var derken kraldan çok kralcı çıkabiliyor bu memlekette.
Kullanıcı avatarı
betreyal

Mesaj onuratamer » 24 Eyl 2012, 12:25

Beterin de beteri var derler ya, Ukrayna'da herhangibir luks saat magazasina girdiginizde (ozellikle 1-2 erkek musteri beraber girdiyseniz) bir goril yaniniza gelirken bir digeri de cikis kapisini tutuyor. En son Rolex'e girdim arkadasimla, cok sasirdim, burada niye goril yok derken kapinin arkasindaki Kalashnikov'lu arkadas ayaga kalkarak kendini belli etti. Tipiniz, kolunuzdaki saat, giyiminiz, hatta kapidaki aracinizin markasi bile sizi bu muameleden kurtarmaya yetmiyor. Ha belki ayni magazadan birkac saat almisliginiz varsa, sizi sima olarak taniyorlarsa durum farkli olabilir, ama yine de insan tedirgin oluyor.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj ernest0 » 24 Eyl 2012, 22:14

Bir İstinye Park Rhodium macerasi da ben anlatayim madem:)

Gectigimiz sene kuzenim esine dogum hediyesi Rolex tasli DJ aldi.

( bu arada yeri gelmisken saati Almanya - Dusseldorf Rolex bayisinden 900 Euro gibi bir indirimle aldi. Ve bu bayiden 3 Rolex aldik 3 unde de benzer indirimler aldik. Yani Almanyada da indirim yapilabiliyor )

Bilezik ayari yaptirmak icin kuzenim, esi ve ben Rhodium'a gittik.

İceri girdigimizde herkesin bahsettigi gibi once bizi bastan asagi suzduler sanki magaza sahipleri kendileriymis gibi bize tepeden bakiyorlardi.

Sn. Aspesen'nin dedigi gibi ( ve cok guldugum ) bizde zonta tipler degilizdir aslinda :)

Neyse bizde sanki anlasmisiz gibi kuzenin esi saati cantasindan cikarmadi ve kuzen vitrinden bir saat sordu.

Kendisine 2 beden kucuk bir takim giymis, sabah evden cikarken ayagi kayip jole kutusuna dusmus ve o sirada yuzunde tup patlamis arkadas yerinden bile kalkmadan bize direk saatin fiyatini soyledi, kuzende artik dayanamadi neyse ya onemli degil su saatin bilekligini ayarlayin da gidelim diyip esinin cantasindan saati cikardi.

Bizim joleli birden toparlandi hemen ilgilenmeye basladi tabi efendim hemen ayarlayalim dedi saati aldi eline jelatinleri cok tutmayin iz yapar felan bi ilgi bi alaka ( pretty woman filmi gibi oldu biraz :)

Kardesim ne gerek var boyle seylere sonunda uzulen yine sen oluyosun baska birsey demek isterdim ama terbiyemi bozmuyim :) ama neyse ki sadece Turkiye'de yok boyle muameleler Avrupa'da da cok sıklıkla gorulen bir durum....
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners