sedir yazdı:clk yazdı:iyide bu tartismanin gidecegi hicbir nokta yok ki!!! ...
@sedir
3 atm kısa süreli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli cözümdür...
Gider, gider, iyi bir yere gider. Herkes WR'lerin gerçek anlamlarını daha iyi bilir. Saatini daha iyi kullanır ve korur. Zaten biliyor ise belki bir katkısı olmaz ama mutlaka işe yarayacağı kişiler olacaktır.
Yalnız ikinci kısımdaki alıntıda kırmızı ile çizdiğim noktayı nasıl belirlemeliyiz? Kısa süre nedir? Saatiniz günde 3-4 kez, her defasında 15-20 saniye musluk suyunun altına giriyorsa bu kısa süre midir? Uzun süre midir?
WR bir saati neden sudan koruyoruz ki? O zaman WS yazsınlar.
Haksız mıyım?
Redliner yazdı:Bu arada denizaltının ismi batiskaf değil trieste imiş videoyu demin gene izledim gördüm. Batiskaf neydi şimdi onu bulmak gerek ama
clk yazdı:sedir yazdı:clk yazdı: ...
@sedir
3 atm kısa süreli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli cözümdür...
...
Kısa süre nedir? Saatiniz günde 3-4 kez, her defasında 15-20 saniye musluk suyunun altına giriyorsa bu kısa süre midir? Uzun süre midir?
...
Sedir, daha önce WR ve ATM ile ilgili yazdıklarım aklımdakiler idi. Su anda ise bugün aldığım Seiko Velatura Yacht timer'ın kitapçığında su geçirmezlik ile ilgili yazan yazıyı kısaca aktarıyorum.
Suya Dayanıklılık 3 bar
saatiniz su sıçramalarına ve yağmura karşı 3 bar'a kadar su geçirmezlik için dizayn edilmiştir.
Suya Dayanıklılık 5 bar
yüzerken, yat kullanırken ve duş alırken kullanabilirsiniz
Suya dayanıklılık 10/15/20 bar
saatiniz derin olmamak şartı ile dalmaya uygundur. Scuba dalışları için yeterli değildir.
Redliner yazdı:... Ama konu bileğin terlemesine gelince kesinlikle hiçbir saatin ondan dolayı suyu alacağını düşünmüyorum...
Redliner yazdı:... Ayrıca casio neydi acaba merak ettim şimdi casionun çok eski modellerinde wr yok diye biliyorum yanılıyormuyum yoksa??
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir
|