TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Yüksek WR Seviyesine Dayanıklı Saati Hangisi?

Mesaj Redliner » 09 Haz 2010, 23:03

Bu arada denizaltının ismi batiskaf değil trieste imiş videoyu demin gene izledim gördüm. Batiskaf neydi şimdi onu bulmak gerek ama :D
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 23:05

sedir yazdı:
clk yazdı:iyide bu tartismanin gidecegi hicbir nokta yok ki!!! ...

@sedir
3 atm kısa süreli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli cözümdür...

Gider, gider, iyi bir yere gider. Herkes WR'lerin gerçek anlamlarını daha iyi bilir. Saatini daha iyi kullanır ve korur. Zaten biliyor ise belki bir katkısı olmaz ama mutlaka işe yarayacağı kişiler olacaktır.

Yalnız ikinci kısımdaki alıntıda kırmızı ile çizdiğim noktayı nasıl belirlemeliyiz? Kısa süre nedir? Saatiniz günde 3-4 kez, her defasında 15-20 saniye musluk suyunun altına giriyorsa bu kısa süre midir? Uzun süre midir?
WR bir saati neden sudan koruyoruz ki? O zaman WS yazsınlar.
Haksız mıyım?

Sedir, daha önce WR ve ATM ile ilgili yazdıklarım aklımdakiler idi. Su anda ise bugün aldığım Seiko Velatura Yacht timer'ın kitapçığında su geçirmezlik ile ilgili yazan yazıyı kısaca aktarıyorum.

Suya Dayanıklılık 3 bar

saatiniz su sıçramalarına ve yağmura karşı 3 bar'a kadar su geçirmezlik için dizayn edilmiştir.

Suya Dayanıklılık 5 bar

yüzerken, yat kullanırken ve duş alırken kullanabilirsiniz

Suya dayanıklılık 10/15/20 bar

saatiniz derin olmamak şartı ile dalmaya uygundur. Scuba dalışları için yeterli değildir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 10 Haz 2010, 02:01

Redliner yazdı:Bu arada denizaltının ismi batiskaf değil trieste imiş videoyu demin gene izledim gördüm. Batiskaf neydi şimdi onu bulmak gerek ama :D

Red batiskaf bu tarz derin deniz araştırmaları için üretilen araçlara verilen genel ad. ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 09:20

clk yazdı:
sedir yazdı:
clk yazdı: ...
@sedir
3 atm kısa süreli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli cözümdür...

...
Kısa süre nedir? Saatiniz günde 3-4 kez, her defasında 15-20 saniye musluk suyunun altına giriyorsa bu kısa süre midir? Uzun süre midir?
...

Sedir, daha önce WR ve ATM ile ilgili yazdıklarım aklımdakiler idi. Su anda ise bugün aldığım Seiko Velatura Yacht timer'ın kitapçığında su geçirmezlik ile ilgili yazan yazıyı kısaca aktarıyorum.
Suya Dayanıklılık 3 bar
saatiniz su sıçramalarına ve yağmura karşı 3 bar'a kadar su geçirmezlik için dizayn edilmiştir.
Suya Dayanıklılık 5 bar
yüzerken, yat kullanırken ve duş alırken kullanabilirsiniz
Suya dayanıklılık 10/15/20 bar
saatiniz derin olmamak şartı ile dalmaya uygundur. Scuba dalışları için yeterli değildir.

Teşekkürler "clk". Ancak bu bilgiler benim bilgilerimi artırmıyor maalesef. Bu nedenle ben günlük testime (riski kabul ederek) devam ediyorum.
Benzer bilgiler kızıma en son aldığım 3 ATM WR Casio saatin kitapçığında da vardı. Anladığım kadarıyla saat firmalarının ortak bir açıklaması. Standart ifadeler. Ama günlük kullanımda en çok karşınıza çıkan, terleme veya elinizi, bileklerinizi, kollarınızı yıkamak gibi bir eylemin kendisi yok. Ancak benzetme yoluyla karşılığını arıyorsunuz. Sıcak bir yaz günü yürüyorsunuz. İyice terlediniz. 3ATM saatiniz bileğinizden içine su alır mı? Almaması lazım. Çünkü bunu su sıçramasına benzetebiliriz. Ama teri içine almaz ifadesi daha uygun olmaz mıydı? Aynı örneği ilerletelim. Bir su başına geldiniz. Şöyle güzelce elinizi, kolunuzu yıkadınız, başınızı ıslattınız, kana kana su içtiniz. 3 ATM saatiniz su alır mı? Buradaki elinizi, kolunuzu yıkamanın karşılığı su sıçraması mı, duş mu? Daha yüksek basınçlar için de aynı bulanıklık var. 10/15/20 bar için derin olmamak şartıyla dalmak da ne demek? Aslında ne söylediğim açık ama biraz uzattım sanırım. Ben bu ifadelerin neye karşılık geldiğinin çok nef ifade edilmeyişinin biraz da firmaların kendilerini koruma davranışının yansıması olduğunu düşünüyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Redliner » 10 Haz 2010, 12:46

Sevgili sedir naçizane uyarımı dikkate alırsanız eğer. 30 m wr si olan saatlerin su konusunda çok elverişli olmadıkları gerçeğini kabul etmemiz gerekir. Bakın kendiniz söylediniz longines gibi çok güzel bir markanın bile camı buharlandı su aldı dediniz. Muhtemelen oda 30 m wr lik bir saatti. Haa bu illaki 30 m wr lik saatlerin su alacağı anlamına gelmez. Sizinki ve benimki almış olabilir ama ahmet in saati almaz. Ben liseye giderken 2-3 tane swatch eskitmiştim hepside su almışlardı abi. Ve inanın ne banyo yapmak ne suya saatle girmek. Eeee nerden aldı bu saatler suyu el kol yıkamaktan tabii. Ama konu bileğin terlemesine gelince kesinlikle hiçbir saatin ondan dolayı suyu alacağını düşünmüyorum. Ayrıca suyla çok haşır neşir ve denize filan saatle giren bir insansanız en az 10 bar su basıncına dayanıklı bir saate ihtiyacınız var demektir. 10 bar wr dayanıklı bir saatle snorkel dalışı zıpkınla balık avlamak filanda olur bence. Ama tüplü dalanlar zaten dalgıç saatleri takıyorlar onlarda değişik saatler eminim üstünde yazılan metrelere sorunsuz iniyorlardır...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 15:57

Redliner yazdı:... Ama konu bileğin terlemesine gelince kesinlikle hiçbir saatin ondan dolayı suyu alacağını düşünmüyorum...

Benim WR özelliği olmayan bir Casio'm Mersin'de aşırı sıcak nedeniyle terden kendini imha etti. Terin sürekli temasta olduğunu ve suya göre asidik olması nedeniyle bazı kilitli kapıları açabilme özelliğini de düşünürseniz terle saatin su almasının mümkün olduğu kolayca anlaşılabiliyor.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Redliner » 10 Haz 2010, 16:57

Anladımda casionun wr si yokmuş zaten :) üstüne üslük Mersinde bende bulundum yazın nasıl olduğunuda çok iyi hatırlıyorum. Suyla kıyaslanmaz ter tabi ama bence 30 m wr si olan bir saat terden etkilenmemeli. Ayrıca casio neydi acaba merak ettim şimdi casionun çok eski modellerinde wr yok diye biliyorum yanılıyormuyum yoksa??
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 17:38

Redliner yazdı:... Ayrıca casio neydi acaba merak ettim şimdi casionun çok eski modellerinde wr yok diye biliyorum yanılıyormuyum yoksa??

Sedir'in Saatleri başlığında şuradan
viewtopic.php?f=12&t=2738&start=24
18 May 2010 11:38 gün ve saatli mesajda orijinal saatimi değilse de bir eşdeğerini görebilirsiniz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners