TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj Bond » 20 May 2010, 15:19

Sedir resimler ve inceleme için teşekkürler. Chronograph yazısı pek Seikolarda görmeye alışık olmadığımız türden. Yaşına göre çok temiz ve güzel duruyor. Özenle kullandığınız belli, güle güle kullanın. 35 gram ağırlık ise ise şaşırtıcı doğrusu :shock:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 20 May 2010, 15:29

Saatler "tefrika" gibi devam ediyor :) iyi günlerde kullanınız sayın sedir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj sedir » 20 May 2010, 15:37

Bond yazdı:Sedir resimler ve inceleme için teşekkürler. Chronograph yazısı pek Seikolarda görmeye alışık olmadığımız türden. Yaşına göre çok temiz ve güzel duruyor. Özenle kullandığınız belli, güle güle kullanın. 35 gram ağırlık ise ise şaşırtıcı doğrusu :shock:

Önce özür dilemeliyim. Hatalı bilgi Bond'dan döner.
Hatırladığım ağırlık başka birşey olsa gerek. Çünkü Bond'un nazik ve meraklı uyarısı üzerine saati tarttım! Sonuç 101 gram :?
Belki bileziksiz ağırlık, belki başka bir şeyin ağırlığı. Bir hatırlama hatası olduğu kesin.
Sonuçta doğru ağırlığı vermiş oldum, Bond sayesinde.

Tefrika benzetmesini haklı ve aklımdakine uygun buluyorum. Ancak tefrikanın sonuna sadece iki saat kaldığından hikaye bitmek üzere :(
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj nickynick » 20 May 2010, 15:51

35 gramsa neredeyse Richard Mille RM 0027 kadarmış diyecektim ki gerçek ağırlığı ortaya çıktı :) güzel bir kronograf sedir, tebrik ederim.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj sedir » 20 May 2010, 16:03

Nicky Nick yazdı:35 gramsa neredeyse Richard Mille RM 0027 kadarmış diyecektim ki gerçek ağırlığı ortaya çıktı :) güzel bir kronograf sedir, tebrik ederim.

Ağırlık kısmında mahcup oldum ama telafi etmeye çalıştım. Kusura bakılmamasını diliyorum.
Kronograf saat alırken insanın hoşuna gidiyor. Düğmeler, ekranda birçok kol ve saire. Ama gerektiğini hiç yaşamadım aradan geçen 15 yıl boyunca. En çok kronograf kullanış nedenimi söyleyeyim de eğlence olsun. Kronograf ile oyun oynanır. Nasıl mı? Basit. İki kişi sırayla saati eline alır ve kronometreyi çok kısa sürede çalıştırıp durdurmayı dener. Bu yarışma elektronik kronometrelerde tarafımdan 0,07 sn olarak gözlenmiştir. 0,10 saniye ise çok kolay ulaşılan bir derecedir.
Mekanik kronometrelerde bu değerleri göremediğimiz için 1 veya 2 saniye içinde (mesela yukardaki kronografta tam tur 2 saniye olduğundan 2 saniye içinde) kaç kez kronometreyi durdurup başlatabildiğinizin sayısına bakarsınız. 2 saniye içinde teorik olarak 20 kez çalıştırıp durdurma mümkündür ama insan parmağının kasları her zaman aynı hassasiyeti koruyamadığı için bu sayı 12-13 civarında takılır. Mesela şimdi yazıya ara verip denedim sonuç 13 oldu. :lol:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 20 May 2010, 16:21

Rica ederim Sedir, özre ne gerek var. Ben 135 yerine 35 yazılmıştır diye espri mahiyetinde öyle şok ibaresi yaptım. :) Bu sayede bizde öğrenmiş olduk. Yanlış hatırlamadıysam bir başlıkta konuşmuştuk, bazı kişiler kolunda hafif saat tercih ederken bazıları bunun saati hissetirmediğini söylüyor ve saatin ağır olmasını yeğliyorlardı. Siz ve diğer arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Elbette çok üst düzey markalarda karbon-fiber vb malzemelerden 35-40 gr'lık modelleri üretildi, bu yüzden reel olarak kalite ile bağdaştıramayız ama genel kanı olarak sanki ağır veya heybetli modellerin birçok kişiye ürünü sanalda olsa daha önemli hissetirme gibi bir durumu var. Belki firmalar insan psikolojisinden bir nevi pazarlama unsuru olarak faydalanma yolu neticesinde bu tarz üretimleri seçiyor olabilirler.

Ekleme: Mesajınızı şimdi gördüm, o bahsettiğiniz oyunu sanırım herkes keyifle oynamıştır, hatta belki hala oynar :) En güzel dijital saatlerde olur, ilk ve ortaokul yıllarımda en düşük zamanı yapmaya çalışırken parmaklarımın fena şekilde ağrıdığını hatırlarım :) Teşekkürler hatırlatma için.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sedir » 20 May 2010, 16:30

Kesinlikle hafif saatten yanayım kişisel olarak.
40 mm üzeri saatleri kullanmayı düşünemiyorum bile bu nedenle.
Saat benim elime ayağıma dolaşmamalı.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 20 May 2010, 16:41

Bu arada zamanında 0.07 sn nin çok altına indiğimi belirtmek isterim, bir digital Casio falan bulursam deneme yaparım tekrardan :lol:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ringrang ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners