TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tasarım Denemelerim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tasarım Denemelerim

Mesaj Clk » 17 Nis 2010, 16:11

Kayis modelini degistir, tepeyi büyüt ve butonlari IWC Big Engineer Chronograph'ta ki gibi yap ortaya süper bir saat cikacak.

Kayis saatin sportifligi ile uymuyor maalesef. Tepe saatin cüssesine cok kücük kalmis. Butonlar dedigim saatin butonlarini görünce daha iyi anlasilacak :)

Yildizi sen daha ilk cizimin ile hak etmistin zaten. Su calismalar gercekten cok önemli. Hayal gücün karsisin da saygi ile egiliyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Zemberek » 17 Nis 2010, 16:15

Çok teşekkür ederim, estağfurullah sizin teşvikinizle çıktı ortaya. Yazdığınız düzeltmeleri elimden geldiği şekilde yapmaya çalışacağım :D.

Sizlerin forumda paylaştığınız bilgi birikiminiz ve emekleriniz yanında esas ben saygıyla eğiliyorum.

Düzeltme: Resim eklendi.

Kayışta fazla değişiklik yok gibi görünsede baştan yaptım, sanki daha uyumlu oldu gibi ama bilemiyorum farklı gözle bakmadıkça çizdikçe sanki her şey doğru yerdeymiş gibi geliyor. Butonları dediğiniz IWC tarzında daha küçük tutmaya çalıştım.

Resim
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 18 Nis 2010, 17:22

Motorsporlari dünyasi icin ilginc bir calisma cikti ortaya Zemberek. Yeni sekli ile lastik profilini andiran bilezik, racing motorlarinin göstergelerini andiran kadran calismalarin, her ne kadar IWC'den kopya ceksekte uyumlu olan butonlar ve kasanin vortex gibi gözüken dizayni calismani gercekten de özgün kiliyor. Tepenin büyümüs olmasi yine saatin dizayni ile uyum icine girmesine yardimci olmus.

Tekrar tebrik ederim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Zemberek » 18 Nis 2010, 20:34

Teşekkür ederim ayrıca ben de sizi tebrik ederim sayenizde çıktı ortaya :D ama bana batan bir kısmı sizinde dediğiniz gibi IWC'den kopyaladığımız düğmeler :(. Çizerken birebir kopyalamamaya çalıştım ama sonuçta tasarım onların. Bu arada hiç lastik izi olarak düşünmemiştim hakkaten ona benzemiş :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 18 Nis 2010, 20:37

3 boyutlu cizimi ögrendigin zaman neler yapabilecegine sen bile sasiracaksin bence :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Zemberek » 18 Nis 2010, 20:45

İnşallah dediğiniz gibi olur :D. Ama gerçekten çok karmaşık 3 boyut konusu. Photoshop ilk 5'ti sanırım açıkçası biraz zorlamıştı ama sonuçta zaman ayırdığınızda yapısından dolayı mı bilmiyorum ilerlemek çok daha kolay oldu. Ancak hangisi olursa olsun bir 3B programını açtığınızda ürkmemek elde değil :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Zemberek » 22 Nis 2010, 04:02

Herkese iyi sabahlar. En son uğraştığım sonunda fırsat bulup bitirebildiğim bir denememi daha sizlerle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı okumak son derece keyifli ve benim için yönlendirici oluyor. Bir süre yenileriyle uğraşamayacağım ama yine de (yıllardır yapıyorum da ara veriyorum sanki :D Bu sene Baselworld'e katılamayacağım haberiniz olsun :D ) düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Resim
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Bond » 22 Nis 2010, 22:00

Oranlar açısından oldukça başarılı olmuş, ayrıca modelde hoşuma gitti. Soldaki çift renkli küçük gösterge ise süper duruyor. Bilezikte sanırım boşluk olarak yaptığın aradaki beyazlıklar pek gerçekçi durmamış gibi geldi. Eline sağlık.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: qdiablos, ringrang ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners