TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Geçmişten Günümüze Rolex Daytona

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Geçmişten Günümüze Rolex Daytona

Mesaj serdarfb » 19 Ağu 2012, 22:59

Tesekkurler Drk :champ: simdi firsat buldum ve okudum. Harika olmus. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Triton » 27 Ağu 2012, 23:56

Beğenerek okudum. Drk kutlarım. Daytonayı beni de Rolex e bulaştıran sevdiğim bir arkadaşım almıştı. Yakından çok inceleme fırsatı bulmuştum. Ben beyaz olanını beğeniyorum. Ancak fazla pahalı olduğu için bütçemi esnetemedim.

Submariner dan sonra alacağım ikinci Rolex olur. Aslında gönül bütün saatleri sat yalnız Rolex kullan diyor ama.....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj rlxdaytona » 28 Ağu 2012, 07:16

Triton yazdı:Beğenerek okudum. Drk kutlarım. Daytonayı beni de Rolex e bulaştıran sevdiğim bir arkadaşım almıştı. Yakından çok inceleme fırsatı bulmuştum. Ben beyaz olanını beğeniyorum. Ancak fazla pahalı olduğu için bütçemi esnetemedim.

Submariner dan sonra alacağım ikinci Rolex olur. Aslında gönül bütün saatleri sat yalnız Rolex kullan diyor ama.....

...Evet iyi fikir. Bende rolexden haric bütün saatlerimi sattim vede hic
pisman olmadim.....
Sevgiler, Saygilar
Fersan
Kullanıcı avatarı
rlxdaytona

Mesaj uzbey33 » 28 Ağu 2012, 08:19

bilgiler için ben de teşekkür ederim drk. submariner'i ne kadar beğeniyorsam daytona'yı da o kadar beğenmiyorum. sevemedim gitti :?
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj drk » 28 Ağu 2012, 11:29

Rica ederim, herkese teşekkürler :champ:

Seramik bezel güncellemesinin çelik daytonaya uygulanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Triton » 28 Ağu 2012, 13:42

rlxdaytona yazdı:
Triton yazdı:Beğenerek okudum. Drk kutlarım. Daytonayı beni de Rolex e bulaştıran sevdiğim bir arkadaşım almıştı. Yakından çok inceleme fırsatı bulmuştum. Ben beyaz olanını beğeniyorum. Ancak fazla pahalı olduğu için bütçemi esnetemedim.

...Evet iyi fikir. Bende rolexden haric bütün saatlerimi sattim vede hic
pisman olmadim.....

Aslında haklısın. Ancak Rolex de içime sinmeyen bir yan var, o da kolay çizilen bölümleri var ve saati eski gösteriyor. Bu nedenle çok saat kullanmak biraz merak biraz da özellikle kronometreli spor modellere olan düşkünlüğüm nedeniyle. Bendeki quartz saatler hep bu modellerdir.

Açıkçası bisiklete binerken Rolex takmak bana biraz saate haksızlık gibi gelmiştir. özellikle ne kadar korusan bazı kullanım hasarlarını engellemek zor. Bu nedenle kısıtlı kullandım ama servis işin içine girince full kullananla aramda fark kalmadı. Aynı masrafı yapıyorsun ve aynı şekilde sökülüyor.

Gereksiz sayılabilecek bir alışkanlığım var. Ben sağı solu çizilmiş ufak tefek çarpma izleri olan saati ve benzer bazı malları sevmiyorum. Bunun da kötü bir tarafı var, insan bir ölçüde malının esiri oluyor. Halbuki her şey kullanalım diye var.

Bazıları kullanımdan oluşan aşınmaları yaşanmışlık sayıyor ve hoşlarına gidiyor. Ben o tip kullanıcılardan değilim. Öyle olunca elinde olmadan fazla korumaya çalışıyorsun.

Ancak artık Quartz saat almamak kararındayım. Seiko 5 in bazı modellerini biriktiriyorum. Ama artık kesinlikle mekanik saat ve ilk fırsatta Rolex Daytona. Yeni ya da ikinci bir Submariner değil....

Rolex sevmeyenlere de bir sözüm olacak. 11 yıldır submariner kullanıyorum. Başka hiçbir saati bu denli sevemedim. Ağırlığı, kolda duruşu klasik zerafeti, kaliteli malzemesi ve ben kıymet vermesemde imajı bence hiçbir saatle kıyaslanamaz. Rolex bir lüks meselesi değil gerçek saat severlik. Bu nedenle, bütçe sorun yaratsa dahi bir kaç tane mekanik değerli saat sahibi olmaktansa bir Rolex sahibi olmak bence daha doğru gibi geliyor.

Unutmadan, beni teşvik etmeye çalışanlara da en ağır eleştirileri yapmıştım. Gösteriş budalası olmak falan ama kullandıkça fikrim çok değişti.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj slowokan » 27 Kas 2012, 00:27

Cok guzel yazi hazirlamissin Drk, eline saglik... :thumbup:

vmetin yazdı:Ben henüz ısınamadım Daytona'ya ama saat dünyasındaki yerine saygı duyarım.

Aynen... :thumbup: Zaten modele olan saygimdan girdim de okudum. Iyiki de okumusum. Drk, cok guzel hazirlamis, epey bir bilgi sahibi oldum.

Alacak olsaydim beyaz kadranlisini tercih ederdim.

Triton yazdı:Rolex bir lüks meselesi değil gerçek saat severlik.

Kesinlikle... :thumbup: Saatlerle ilgilenmeyen kisiler genellikle luks gostergesi olarak bakiyor ama bizim gibi saat hastalari da saat severlik olarak dusunuyor.

Bi de bezeldeki sayilari nasil kullaniyoruz, birisi bana anlatabilir mi acaba?
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj drk » 27 Kas 2012, 00:29

Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners