rlxdaytona yazdı:Triton yazdı:Beğenerek okudum. Drk kutlarım. Daytonayı beni de Rolex e bulaştıran sevdiğim bir arkadaşım almıştı. Yakından çok inceleme fırsatı bulmuştum. Ben beyaz olanını beğeniyorum. Ancak fazla pahalı olduğu için bütçemi esnetemedim.
Submariner dan sonra alacağım ikinci Rolex olur. Aslında gönül bütün saatleri sat yalnız Rolex kullan diyor ama.....
...Evet iyi fikir. Bende rolexden haric bütün saatlerimi sattim vede hic
pisman olmadim.....
Aslında haklısın. Ancak Rolex de içime sinmeyen bir yan var, o da kolay çizilen bölümleri var ve saati eski gösteriyor. Bu nedenle çok saat kullanmak biraz merak biraz da özellikle kronometreli spor modellere olan düşkünlüğüm nedeniyle. Bendeki quartz saatler hep bu modellerdir.
Açıkçası bisiklete binerken Rolex takmak bana biraz saate haksızlık gibi gelmiştir. özellikle ne kadar korusan bazı kullanım hasarlarını engellemek zor. Bu nedenle kısıtlı kullandım ama servis işin içine girince full kullananla aramda fark kalmadı. Aynı masrafı yapıyorsun ve aynı şekilde sökülüyor.
Gereksiz sayılabilecek bir alışkanlığım var. Ben sağı solu çizilmiş ufak tefek çarpma izleri olan saati ve benzer bazı malları sevmiyorum. Bunun da kötü bir tarafı var, insan bir ölçüde malının esiri oluyor. Halbuki her şey kullanalım diye var.
Bazıları kullanımdan oluşan aşınmaları yaşanmışlık sayıyor ve hoşlarına gidiyor. Ben o tip kullanıcılardan değilim. Öyle olunca elinde olmadan fazla korumaya çalışıyorsun.
Ancak artık Quartz saat almamak kararındayım. Seiko 5 in bazı modellerini biriktiriyorum. Ama artık kesinlikle mekanik saat ve ilk fırsatta Rolex Daytona. Yeni ya da ikinci bir Submariner değil....
Rolex sevmeyenlere de bir sözüm olacak. 11 yıldır submariner kullanıyorum. Başka hiçbir saati bu denli sevemedim. Ağırlığı, kolda duruşu klasik zerafeti, kaliteli malzemesi ve ben kıymet vermesemde imajı bence hiçbir saatle kıyaslanamaz. Rolex bir lüks meselesi değil gerçek saat severlik. Bu nedenle, bütçe sorun yaratsa dahi bir kaç tane mekanik değerli saat sahibi olmaktansa bir Rolex sahibi olmak bence daha doğru gibi geliyor.
Unutmadan, beni teşvik etmeye çalışanlara da en ağır eleştirileri yapmıştım. Gösteriş budalası olmak falan ama kullandıkça fikrim çok değişti.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein