TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 200-300 lira param var otomatik kaliteli saat istiyorum

Mesaj everywhere » 07 Haz 2010, 09:29

kocak04 yazdı:
everywhere yazdı:ben kendime 280e unitas 6497li bir oscar aldım.bide pazarlıkla felan 300 350 arası eta 2428 makinalı satıyorlar.çapları 41mm.

unitas 6497li olan model kurmalı bu

Resim

eta 2824-2 otomatik mekanizmalı

Resim

saatlere pırlanttan bakabilirisniz.

Herkese iyi akşamlar.Sizlere geçen gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.Bunda birkaç gün önce İzmir Forum Bornava'da dolaşırken Oscar bayisine 2824-2 li olan otomatik Oscar modelini görmek istedim.Mağazaya girdiğimde ellerinde olmadığını ama İstanbul'daki mağazadan getirebileceklerini söylediler.Sağolsun satıcı arkadaş oldukça ilgilendi.Ama maalesef göremedim.İzmir'de ikamet edemediğim için.Liste fiyatı 700 civarıymış.Ama Oscar'ın sitesinde 495 olduğu için bana o fiyattan verebileceklerini söylediler.Buraya kadar herşey normal.Yine bir kaç gün önce bu saati internette araştırırken Saattürk adlı sitede bu saati havale fiyatı 400 TL sına buldum.Hemen mail atarak stoklarında olup olmadığını sordum.Ellerinde 1 adet varmış.Bugün tekrar siteye girip almaya niyetlendim ama birde ne göreyim
saatin havale fiyatını 640 TL sına çıkarmışlar.Kendi kendime gülüyorum şuan.Şimdi size soruyorum bu ticaret mi? Esnaflık mı? Yoksa fırsatçılık mı? Bence müşteri kaybetmek.Alıntı yaptığım mesaj sahibi arkadaşımızda saatin pazarlıkla 300 350 TL sına satıldığını söylüyor.Yani kısaca kör tuttuğunu öpüyor.

ben 280 tl ye 10 taksit aldım bu saati.ama ben aldığımda ellerinde kalan son stokları eritmeye çalışıyorlardı ve nerdeyse geçen sene ekim ayı idi.şu an yenileri gelmiş olabilir fiyat o yüzden yüksek olabilir, benim aldığım fiyattan bu saati piyasda bulmanız zor tabi.ama 7oo tl edicek bir saat değil.700 tl ye çok daha güzel saatler alabilirisiniz.yanılmıyorsam bu fiyat aralığında güzel tissotlar var.piyasayı iyi araştırın derim indirimleri yakalamaya çalışın.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Re: 300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 09:34

Teşekkürler Gürçağlar, websitelerine daha önce bakmıştım. Europe serisinde oldukça modern ve farklı modeller vardı. Mekanizmalar artık Rusyada üretilmiyor ama sanırım, sizin bilginiz varmı? Çinde üretiliyor gibi yazılar vardı yabancı forumlarda, ama elbette kesin bir bilgim yok. Gerçi kalite kontrolu başarılı olduktan sonra Çinde üretilmesininde hiç mahsuru yok. Gayet kaliteli mekanizmaların üretildiği fabrikalarda var Çinde. Örnek Seagull makineler içinde oldukça güvenilir diyor birçok saatçi ama benim tecrübe edilmiş bir bilgim yok bu konuda. Elbette link verebilirsiniz. Linkler uzunsa ( ebay linkleri gibi ) url kodu içine alırsanız sorunsuz görüntüleniyor diğer kullanıcılar tarafından.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 07 Haz 2010, 12:26

Bond yazdı:Teşekkürler Gürçağlar, websitelerine daha önce bakmıştım. Europe serisinde oldukça modern ve farklı modeller vardı. Mekanizmalar artık Rusyada üretilmiyor ama sanırım, sizin bilginiz varmı? Çinde üretiliyor gibi yazılar vardı yabancı forumlarda, ama elbette kesin bir bilgim yok. Gerçi kalite kontrolu başarılı olduktan sonra Çinde üretilmesininde hiç mahsuru yok. Gayet kaliteli mekanizmaların üretildiği fabrikalarda var Çinde. Örnek Seagull makineler içinde oldukça güvenilir diyor birçok saatçi ama benim tecrübe edilmiş bir bilgim yok bu konuda. Elbette link verebilirsiniz. Linkler uzunsa ( ebay linkleri gibi ) url kodu içine alırsanız sorunsuz görüntüleniyor diğer kullanıcılar tarafından.

Rica ederim Bond. Orion markası dışında Vostok, Poljot(Maktime tarafından Moskova'da yapılıyor) tüm Rus mekanizmaları evde (inhouse) Rusya'da yapılıyor, neyse ki Çin'de üretilmiyor. Seagull olsun Parnis olsun bu Çin markalarına hiç bir kötü atıfta bulunmak istemem eski İsviçre mekanizmalarını yeniden üretiyorlar ve nostaljik kadranlara büründürüyorlar ama 40mm ve üzeri devasa kasalara koymasalar insan bir tane almak ister belki :lol:
Şimdi Vostok ya da Vostok Europe almak isterseniz o zaman kesinlikle orijinal mekanizmalı bir saatiniz olacak ve bunu gururla kullanacaksınız demektir. Vostok Europe'un tek farkı Litvanya'da olması, mekanizmaları (mekanik otomatik olanları) Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti'ndeki Çistopol kentindeki Vostok fabrikasından gelir, kasaları ise hemen tümünde çeliktir ve Çin'de yaptırılır ve Litvanya'da monte edilir. Vostok markası ise her şeyi kendi yapar ve mümessillerine vererek satar.
Buradakiler Almanya'daki yetkili satıcılar, her ikisinden de saat aldım ve çok memnun kaldım. Kusursuz iş ahlakına sahip insanlardır.
Sevgi ve selamlar, linkler aşağıdadır,
http://www.m-watches.com/catalog/index.php?language=en
http://www.vostok-watches.com/
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 08 Haz 2010, 00:16

Teşekkürler. linklerden birçok Rus markasına ulaşılabiliyor. Ara ara forumda konuştuğumuz konular oluyor bu markaları ama daha sonra pdf olarak katalog bulursam, model bilgileri ile farklı konularda yüklemeye çalışacağım. Facebook grubumuzdan Raketa Watches'ın sahibi bana fabrikaların eski ve yeni fotoğraflarını gönderecekti ama daha sonra görüşemedik. Sadece birkaç foto eklemişti gruba sanırım, tekrar mesaj atayım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 08 Haz 2010, 16:30

Raketa (roket) saatleri St.Petersburg'daki Petrodvoretz Saat Fabrikası'nda üretiliyor. Ancak youtube'da izlediğim bir videoda fabrikanın durumunun içler acısı olduğunu gördüm. Mıuhtemelen yeni bir yapılanma içinde olabilirler. Çeşitli distribütörlerde gördüğüm modellerin en pahalısı 95USD civarında. Gagarin'in ilk uzay yolculuğunun anısına adını raketa yapan bu fabrikanın 1960larda ürettiği mekanizmalar çok güzeldi. Mesela Sportivnie ya da aynı mekanizmayı kullanan ve Gagarin'in uzaya giderken kolunda olan Sturmanskie çok iyi saatlerdir.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj gurcaglar » 08 Haz 2010, 16:34

Bu arada siteye girerken daha doğrusu girmeye çalışırken yapışıp insanın kendini kurtaramadığı dünya kupası anketinin neden burada yer aldığına anlam veremediğimi de ifade etmeliyim, kusura bakmayınız ama bizim jenerasyona elmalarla armutların toplanmaması gerektiği öğretildiği için bu gibi anketler çok tuhaf ve anlaşılması zor geliyor
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 08 Haz 2010, 17:38

Teşekkürler, fikrinize saygı duyuyorum. Sedir'de sikayetçi oldu, ilgilenmiyorum diye bir seçenek ekledik. Böylece geçilebiliyor. Dünya kupası sonuçta dünyadaki en önemli spor organizasyonlarından birisi. Burası elbette saat ağırlıklı ama sonuçta biraz başka konularlada ilgilenmekten kimseye zarar gelmez diye düşündük. O konuyu tamamen ilgilenenler eğlensin konuşsun diye açtık.

Birde işin farklı bir boyutu var sanırım üyelerin birçoğu buranın saygılı ve samimi ortamını oldukça sevdi ve başka yerlerde olmak yerine birçok farklı konuda da burada konuşmak ve paylaşım yapmak istiyorlar. Özel mesajla bazı konu ve farklı bölüm istekleri geliyor. Bende kırmamak için elimden geldiğince isteklere karşılık verilmesine çalışıyorum ama elbette 1500 üyeye aynı anda memnun edebilecek servis vermek oldukça zor. Bu özel yönlendirmeli anket yerine farklı bir sistem yükletmeye çalışacağım böylece direk anket gibi bir konuya yönlenmeyecek üyeler. Sanırım herkes için daha uygun ve rahatsız etmeyici olacaktır. Bu tarz olan sistemi sadece saatlerle ilgili veya üyelerin okuması gereken forum kural güncellemeleri için kullanırız.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 08 Haz 2010, 20:17

Elbette eğlence olmalı ve konu dışı konular da olmalı ki zaten var, bu normal ve doğal. Ama sizin de belirttiğiniz gibi siteye girerken birden yapışması, tabirim maruz görülecektir, o esnada "ilgilenmiyorum" seçeneği yerine aman bir an evvel anketi doldurayım da kurtulayım halet-i ruhiyesi içine girmeme sebep oldu, vaziyet bundan ibarettir. Selamlar ve bol güneşli günler...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: comtec, gksl26, kirpi, kordonman ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners