TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Mesaj asymptote » 01 Eki 2018, 10:03

Kerem abinin detaylıca açıkladığı gibi mekanik saatlerdeki yüksek kronometrik başarım bir zorluğa karşı meydan okumadır. İş ve sosyal yaşamında türlü zorlukların üstesinden gelerek başarılı olmaya çalışan insanlar için bunun simgesel değeri hiç de azımsanmayacak düzeydedir bana kalırsa. Kimi farkında olarak kimi de hiç farkında olmadan bu simgesel değere muhakkak önem atfediyordur..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kilimanjaro » 01 Eki 2018, 12:05

Cagri91 yazdı:
kilimanjaro yazdı:Tüm yorumlarin alayina katilmakla birlikte mekanik saatlerin hassasiyetlerinin arttirilmasina yönelik calismalar yapilmamasi yönünde dilek ve temennilerimi sunuyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. klimanjaro, zenith defy lab zo342 kalibresiyle günlük yarım saniye sapmayı yakalayarak sizi oldukça üzmüş olmalı:)

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O mekanizmayı biliyorum.Üzmeye üzmez ama gerek var mıdır diye sorgularım.Pilli saatler çıkana kadar kim yolunu şaşırmış ki ... ayrıca quartz bir teknoloji harikası ise mekanik saat endüstrisi başlangıçta çok büyük bir darbe yemiş olsa bile neden hala gözde ?

Bir de quartz saatlerin arkası neden şeffah değil ? ( varsa da ben görmedim )
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Cagri91 » 02 Eki 2018, 15:24

kilimanjaro yazdı:
Cagri91 yazdı:
kilimanjaro yazdı:Tüm yorumlarin alayina katilmakla birlikte mekanik saatlerin hassasiyetlerinin arttirilmasina yönelik calismalar yapilmamasi yönünde dilek ve temennilerimi sunuyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. klimanjaro, zenith defy lab zo342 kalibresiyle günlük yarım saniye sapmayı yakalayarak sizi oldukça üzmüş olmalı:)

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O mekanizmayı biliyorum.Üzmeye üzmez ama gerek var mıdır diye sorgularım.Pilli saatler çıkana kadar kim yolunu şaşırmış ki ... ayrıca quartz bir teknoloji harikası ise mekanik saat endüstrisi başlangıçta çok büyük bir darbe yemiş olsa bile neden hala gözde ?

Bir de quartz saatlerin arkası neden şeffah değil ? ( varsa da ben görmedim )

Başlıktaki mekanik saatlerin ruhunu vurgulayan tüm yorumlarla birlikte sizin ifadelerinize de aynen katılıyorum. Mekanik saatler tıpkı dolmakalemler gibi ince bir anlayışı, naif bir hayat görüşünü temsil ederler diye düşünüyorum. Dolmakalem aktığı gibi, mekanik saat de tabiki sapacaktır, ama onun güzelliği de oradadır. On liralık bir pilot kalem belki işinizi daha kolay ve sorunsuz görecektir, ama asla kağıt üzerinde dans edercesine kayan bir dolmakalemin hissiyatını size yaşatamayacaktır. Onu temizlerken, mürekkebini doldururken ve belki de o kalemi evladınıza yadigar bırakırken aldığınız keyfi size kullan at bir kalem asla veremez. Kolunuzda bir makinenin çalıştığını bilmek, hiçbir elektronik aksamdan destek almaksızın zamanı tutan bu saatlerle aranızda kuvvetli bir bağ tesis ediyor kuşkusuz.

Bütün zorluklarıyla mekanik saat aşktır, tutkudur, bir nevi romantizmdir. Zamanı gösteren bir cihazdan çok daha fazlasıdır. Bende sizin gibi düşünüyor ve üç-beş saniyelik bir sapmanın kolay kolay kimsenin işlerini sekteye uğratacağını düşünmüyorum. Hatta eleştirilebilir belki ama tasarımı çok hoşuma gitse ve hatta conquest vhp gibi zaman tutma konusunda çok iddialı olsa bile bir saati sırf quartz diye almadığım çok olmuştur. Forumdaki popüler ifadeyle "zehri aldıktan sonra" insanda mekanik saatler dışındaki saatlerde manevi anlamda bir eksiklik hissi oluşuyor sanki.

Zenith defy lab konusunda da Sn.asymptote' ın ifade ettiği gibi bu durumun bir zorluğa ve belki bir imkansızlığa karşı bir meydan okuma olduğu ve bu gayretin de beyhude olmadığı kanaatindeyim. Teknik kısmından pek anlamasam da hiçbir elektronik bağlantısı ve desteği olmadan sadece dişli ve çarkların hareketleriyle 24 saatte yarım saniyeye kadar hassasiyetle zaman tutan bir makine fikri beni çok heyecanlandırıyor.
"...takvimle saatle alakası olmayan; sanatın, ihtirasla, imanla yaşanmış hayatın ve tarihin bu şehrin havasında ebedi bir mevsim gibi ayarladığı velûd ve yekpâre bir zaman..."
Kullanıcı avatarı
Cagri91

Mesaj Pardayan » 02 Eki 2018, 15:37

Forum edebiyat forumuna döndü... İçimizde ne şairler ne yazarlar varmış da farkında değilmişiz. :P ;)
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj Cagri91 » 02 Eki 2018, 15:46

Pardayan yazdı:Forum edebiyat forumuna döndü... İçimizde ne şairler ne yazarlar varmış da farkında değilmişiz. :P ;)

Zaman içerisinde imkan olur da bir rolex edinirsem o muhteşem oyster çeliği hakkında gazeller yazıp forumda paylaşmayı düşünüyorum :lol: :champ:
"...takvimle saatle alakası olmayan; sanatın, ihtirasla, imanla yaşanmış hayatın ve tarihin bu şehrin havasında ebedi bir mevsim gibi ayarladığı velûd ve yekpâre bir zaman..."
Kullanıcı avatarı
Cagri91

Mesaj ibrahim223 » 02 Eki 2018, 16:39

Rolexe destan yazılır.. [emoji7]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj kilimanjaro » 02 Eki 2018, 17:46

Pardayan yazdı:Forum edebiyat forumuna döndü... İçimizde ne şairler ne yazarlar varmış da farkında değilmişiz. :P ;)

eğitimci pardayan ... lafınız çagrı91 e ise ......
.......

halt etmişiniz.

arkadaş, emek vererek çok güzel açıkladı .... sevgiler .... öpüldünüz.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj rolexcollector » 02 Eki 2018, 18:11

kilimanjaro yazdı:
Pardayan yazdı:Forum edebiyat forumuna döndü... İçimizde ne şairler ne yazarlar varmış da farkında değilmişiz. [emoji14] ;)

eğitimci pardayan ... lafınız çagrı91 e ise ......
.......

halt etmişiniz.

arkadaş, emek vererek çok güzel açıkladı .... sevgiler .... öpüldünüz.
Bol noktalı ve enfes olmuş! +1

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 194 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners