TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj Modern60 » 15 May 2010, 15:03

AP, HH de yer aldığından, diğer markalar sayılırken sanki söylenmiş gibi atlanmış olabilir. Hepsi bu bence. Sedir'in saatleri konusunda da atlamışız. Ama ben yazdım gibi hatirlıyordum. Çok tanınmış isimler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 15 May 2010, 15:09

Bu arada AP nin başına, 2010 da Philippe Merck(Maurice Lacroix'ın eski CEO su)in yerine Jasmine Audemars geçmiş. Başa gelir gelmez" Borsa, bir saat markası için hiç te iyi bir ortam sayılmaz" demiş. Böylece AP nin son bir kaç yıldaki Borsa oyunları bitiyor demek istemiş. Bilmem bu bilgi ne işe yarar ama ben dedim işte.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 15:28

Yönetsinde Yasemin hnm yönetsin soyadı yeter :P şimdi burda önemli olan Bmw gibi asil olup adamın tavrına karakterine dokunmamak! Rolls royce ve bentleye uzaydan bile baksanız ingiliz olduğunu anlarsınız ama 2fast4u kardeşimin yukarıdaki resimlerinden de anlaşılacağı gibi şu gallardonun içi ile passat ın içi arasında hiç fark yok bence diabloya gelince aman derim o ne güzellik birde çok eskidir ama countach diye bir modeli vardır bunların atası oda başka bir sanat eseridir :)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj nickynick » 15 May 2010, 15:39

Miura'ya haksizlik olmuyor mu ? :)
Saka bir yana konu arabalara KAYMASIN lutfen.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 15:43

tmm tmm arabanın yeri ayrı hakkaten :) oda başka mekanik olay. Marka ve segmentlerde subjektif yazılar yazdıysam kusuruma bakılmasın lütfen. Herkes gönlünden geçen herşeye sahip olur umarım her konuda asıl temennim bu yöndedir benim...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 15 May 2010, 16:13

Piquet nedir pardon mbarisunsal? Yeni bir marka mi yoksa A.P. mi? :) Nerede unutulmus AP? Ben cözemedim...

Ikincisi listenin 40 saat üreticisinden olustugunu da yazdim ve benim yazdigim liste sadece 10 üreticiden olusuyor. Bu listeyi derinlestirmekte mümkün.

Bu tip listeler göreceli olamaz. Milyar dolarlik bir sektörü basi bos birakmaz kimse. PP,AP;JLC;ROLEX v.b. markalar bu listelere itiraz etmiyor ise neden saat kullanicilari itiraz ediyor ben anlamiyorum acikcasi. Sonucta bir markanin bu listede birinci olmasi ile 50. olmasi arasinda ne fark var ki? Örnek, Rolex bu listede 40. olsa benim gözümde ki degeri mi azalacak? yada 40. olan Longines 1. olsa degeri mi artacak?

Ama bu listeleme olayina profesyonel bakarsak, Longines markasinin listede ilk 10'a girmesi icin ne kadar calismasi gerektigi anlamis oluruz. Hangi konularda kendisini gelistirmesi gerektigini konusursakta zaten önceki mesajlarda yazilmis olan kriterler üzerine konusmus oluruz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 16:31

Dostum ben ilk listeden bahsettim senin listende olduğunu sonradan gördüm gerçekten. Milyar dolarlık sektör elbet ilgisiz ve başıboş bırakılamaz. Ama herkesin 1. si 2. si farklıdır bu detaya girer. iwjg elbette söz sahibi ve belirleyicidir. Fakat sen kendi yazında bile subjektiflik duygusunu belirterek longines 1. bile olsa benim gözümde bir rolex asla olamayacak demişsin (Ki ben buna senin kadar katılıyorum) ama PP nin listenin tepesinde olmasıda yada ap nin ilk 10 da olması yada olmaması da iwjg yada benzeri kurumlarca tayin edilsede bunların tümü zevkler ve renkler farklılığına girer. Matematiksel açıdan yaklaşırsak liste doğrudur geçenlerde bir pp bir müzayede de 6 milyon dolara yakın bir fiyattan satıldı mesela. Ama mesela adamın teki (hadi bu sen ol :) ) eşine bir doğum günü hediyesi olarak bir rolex yaptırır ve içindeki saat imleçlerinin hepsini en değerli elmaslarla donatırsa fiyatıda 10 milyon dolara ulaşırsa şimdi en değerli saat bu olur buda ayrı bir yaklaşımdır.... ve belki böle yaptıran insanlarda olabilir....
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 16:37

Bu arada beyler ismim Barış bana ismimle hitap edebilirsiniz. Foruma üye olurken kendime nick aramıyım diye direk olarak isim soyisim le girdim ama bir nick bulurum kendime ben :P
Kullanıcı avatarı
Redliner

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 121 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners