TSF özelinde ve kendi gözlemlerim doğrultusunda;En Çok Abartılan:
Grand Seiko ve Credor başta olmak kaydıyla Seiko.. GS ve Credor barındırdığı teknik özelliklerinin yanına zerre yaklaşamayan dizaynı ve malesef geleceğini aydınlık görmediğim prestij yoksunluğuna rağmen ilginç bir şekilde başta Rolex olmak üzere Hi-End İsviçre Saatleri'nden üstün gösterilmeye çalışılıyor, Anti-Fan'lara malzeme görevi görüyor..
Seiko 5 ve muadil Citizen / Orient modelleri ise hala masif atkılı ( Solid End Link ) bileziği ve Safir Cam'ı standart hale getirmemesine rağmen sadece otomatik oldukları için benzer fiyat aralığında satılan ve hem bahsettiğim eksikliklerden muaf hem de göze daha hoş görünen dizayn sahibi moda markalarının üzerinde görülüyor.. ( 250,00 TL.'lik pilli Nautica'yı Seiko 5'e tercih ederim örnek vermek gerekirse ).
Hemen ardından Omega SpeedMaster.. Gazilyon adette sınırlı üretim edisyona sahip yegane model olmasına, kullanışsız mika camına, sıkışık kadranına ve camın dışında yer alan sevimsiz bezeline rağmen efsane.. ?!! Tamam MoonWatch için birşey demiyorum da her Speedy için de efsane sıkıyor bir yerden sonra..
VSA Group ve Hamilton.. Detay işçiliği konusunda daha kırk fırın ekmek yemesi gereken iki marka.. Özellikle TR'de ciddi şekilde overpriced.. Sub-Entry Level olmalarına rağmen hem de..
Tissot.. Köklü bir İsviçre markası olmasına rağmen gerçek olan şu; marka resmen bir-iki modelin üzerinde duruyor.. VisoDate ve Heritage'ı çıkaralım.. Geriye ne kaldı..? Bozulma rekorunda Yu-Ma-Tu el blender'ına nal toplatan T-Touch..?
PP, VC, A. Lange & Söhne, Glasshütte Original ve yazmaya üşendiğim Highest End ve Exotic markalar.. Belki fiyat etiketlerinden belki de saat dünyasındaki medyatikliklerinden olsa gerek bu markalar gayet sağlam yere sahip TSF'de.. Lakin bu markaların forumda gördüğü ilgi bana BMW'nin en dile dolanan serisinin M olmasını hatırlatıyor.. Çok az üye sade kadranlı PP ve/veya VC için olumlu paylaşımlarda bulunurken Baran kardeşimin otomobil terminolojisinden sevdiğim tabiriyle "gırtlak dolu" komplikasyonların, tourbillonların, minute repetarların, perpetual calenderların önünde çoğunluk

halinde..
Ben bu beğeni kısmını biraz yapay buluyorum açıkçası.. Bizzat alanları, kolunda deneyenleri, yanyana koyup karşılaştıranları tenzih ederek belirtmekte fayda görüyorum; Hat Trick'te araba bakar gibi bakmakla olmuyor beyler..
En Çok Küçümsenen:
Cartier ve Bvlgari.. Sebebini tam olarak anlayamamakla birlikte mücevher bağlantısına yorduğum bir ilgisizlik, "saatten saymama" durumu var TSF'de bu iki markaya karşı.. Oysa her iki markanın da kült sayılabilecek modellere imza attığı yadsınamaz bir gerçek.. Dizayn konusunda dibine kadar özgün durmuş ve detay işçiliğinde zirveye oynamış ürünlere sahip her iki markada..
Ayrıca Quartz modeller üretiyor olmaları da bence gayet pozitif bir unsur..