rlxdaytona » 21 Eyl 2012, 22:41
Ben Almanya icin konusuyorum. Burda Rolexde kesinlikle pek indirim olmaz. Hemen, hemen her Rolex bayisinde ters bir tavirlar eger pazarlik etmeye kalkisinca karsilasirsiniz. Bu durumdan genellikle bayiler sorumlu deyil. Bu durumdan Rolex firmasi sorumlu...cünki Rolex kesinlikle indirim yapmak istemiyor. Bundan bir kac sene evvel Avrupada, Amerikada Emlak ve Ekonomi krizi basladigi zaman, o zaman Rolex firmasinin bayilerden Rolex saatlerini yine geriye almasina sahit oldum. Neden ?....Rolex saatlerinin ucuza satilmasini istemedigi icin. Bundan haric Rolex in her müsteriye ihtiyaci yok. Benim yasadigim sehirde Köln/Almanyada üc tane Rolex bayisi var. Inanirmisiniz her zaman iceriye girmeye calissam o zaman en azindan 10 tane Cinli, Japonlu ezmemeye calisiyorum. Sahit oldugum manzaralar genellikle.....üc, bes, yedi Rolex birden aldiklari görmüsümdür...Pazarlik yapmadan. Istanbuldaki ve Türkiyedeki durumu bilmiyorum....ama belki ordada cok araplar, veya ama cinliller cok alis veris yapiyorlardir.
Ben Daytona almaya niyetlendigimde cok dükkandan / bayiden geriye, listeye alinmadan (Bekleme zamani o zamanlar Daytona icin ortalama sekiz seneydi) geriye döndügüm olmusdur......Onun icin biraz soguk kanli olalim...genellikle saticilarin bile tavirlari kendi suclari deyil..........
Sevgiler, Saygilar
Fersan