TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj msurucu » 26 Haz 2012, 23:06

fsinan yazdı:Bir de çıkarken usta canını sıktım, kusura bakma falan dedim,

fsinan :thumbup:
Kullanıcı avatarı
msurucu

Mesaj asymptote » 26 Haz 2012, 23:30

Drago yazdı:Evet bence de bütün detaylar paylaşılmalı...aksi halde burada konu açmanın ne yararı var ?

Konu aç aç nereye kadar? Bence bir ak liste bir de kara liste bölümü olmalı..
Serdar08 bayanların eli hassas çalışıyor demek ki.. Rolex'in fabrika çıkışı pandüllerini özel çiftler ile overcoil yapan çalışanların büyük bölümünün kadın olduğunu bir yerde okuduğumu hatırlıyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fsinan » 27 Haz 2012, 09:59

Ben bu adamlardan Baran'ın tavsiyesi ile Oris Diver aldım, çok saygılı iyi insanlar.

Yalnız işte Ego devreye girince insan yapılan hatayı görmüyor. Bileziğe oğlu müdahele etti, bakla çıkarılırken kasa yan tezgaha konulmuş ve kılcal çizikler oluşmuş, baklaların brushed birkaç yerde de dokunma izleri var.

Tüm bunlar önemli değil, birkaç hafta kullansan zaten oluşacak.

Ancak örneğin kalından inceye giden bir bilezikte çıkarılmış baklayı sırasına uygun yerleştirmezsen sırıtır, nitekim de sırıttı, gösterince de olay oldu. Bakla oturmamış, pin girmemiş, baklanın kenarları ezilmiş.

Öyle böyle birkaç kılcal ve önemsiz çizikle ama düzeltilmiş şekilde saati aldım. Canım sıkıldı ama asıl sıkılmasının sebebi çizikler değil, gün içerisinde masaya sürtüyorsunuz zaten çiziliyor bilezik önemsiz.

Sen oğlum bundan sonra işini LPI'da hallet falan denildi, ben çok özen gösteriyormuşun ondan oluyormuş. Allahaşkına baklayı çizen, düzgün takmayan sensin. Neyin tribini yapıyorsun? Ancak bundan sonra asla saat götürmem oraya, müşterisi de olmam.

Olan, çok memnun olan da vardır, kimseyi de kara listeye falan aldırmam. Yaptığı davranışın bedelini bir şekilde öder.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 27 Haz 2012, 10:31

Ben ORIS saatimi Noy Saatten aldım,kadıkoyun eski saatcisi adam kendi magazası var.Birsürü Rolexe bakım yaptığınıda gördüm ilgisi alakası beyfendi tavrı ve en önemliside verdiği uygun fiyatla begenimi kazanmıştı.Sonra gidip çelik bileziğimide ondan aldım.Bu beyin birde eşiyle oğlunun durduğu kendi dukkanına yakın başka bir dukkanıda var.ORIS bileziği değiştirtmeye gittiğimde oğlu yapmaya kalktı,annesi araya girip onu ustası yapsın diyerek kocasını cagırdı diğer dükkandan.Sorunsuz sekilde bileziğimi değiştirdi sağolsun.Ondan sonra uygun fiyatları ve memnun kalmamdan ötürü fsinana tavsiye ettim ve oda orısını oradan satın aldı.Ne olduysa fsinan bileziğini ayarlatmaya gittiğinde oldu.Konuyu takip ettim özeldende görüştük ve benım kafamın tası attı.Yanlış olmasın bu konuyada isim vererek yazdım '' başka saatseverlerinde haberi olsun tedbirli olsunlar '' diye.Fakat benım mesajım sanırım silinmiş.Ben isterimki bilmeden gitmeyelim biryere,bu karalama kampanyası değil birbirimizi haberdar etmektir.Burada adı yazılsın istemeyen saatci o zaman işini itina ile yapacak bu kadar basit.İyiyi övüp yanlışa tü kaka demezsek bu iş olmaz diye düşünüyorum.fsinan işin düzeltilmesine sevindim güle güle kullanmaya devam et saatini.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj serdarfb » 27 Haz 2012, 10:41

asymptote yazdı:
Drago yazdı:Evet bence de bütün detaylar paylaşılmalı...aksi halde burada konu açmanın ne yararı var ?

Konu aç aç nereye kadar? Bence bir ak liste bir de kara liste bölümü olmalı..
Serdar08 bayanların eli hassas çalışıyor demek ki.. Rolex'in fabrika çıkışı pandüllerini özel çiftler ile overcoil yapan çalışanların büyük bölümünün kadın olduğunu bir yerde okuduğumu hatırlıyorum..

İşin doğrusu saati ayarlamak istediklerinde ben içerideki odaya alıp yapacaklarını falan düşünmüştüm ama köşeye ufak bir tezgah yapmışlar ve her şeyi itina ile yaparken size de seyrettiriyorlar. Çekici her vurduğunda aman dedim içimden ama gerçekten çok başarılıydı. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 27 Haz 2012, 10:45

Sen oğlum bundan sonra işini LPI'da hallet falan denildi, ben çok özen gösteriyormuşun ondan oluyormuş. Allahaşkına baklayı çizen, düzgün takmayan sensin. Neyin tribini yapıyorsun? Ancak bundan sonra asla saat götürmem oraya, müşterisi de olmam.

fsinan , bence bu forumun amacı birliktelik olmalı. Sana yapılan herhangi birimize de yapılabilir. Kendileriyle bir işim olmadı ama senin tecrübeni gözönünde bulundurarak bundan sonrada olmayacaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 27 Haz 2012, 10:47

Baran yazdı:Ben ORIS saatimi Noy Saatten aldım,kadıkoyun eski saatcisi adam kendi magazası var.Birsürü Rolexe bakım yaptığınıda gördüm ilgisi alakası beyfendi tavrı ve en önemliside verdiği uygun fiyatla begenimi kazanmıştı.Sonra gidip çelik bileziğimide ondan aldım.Bu beyin birde eşiyle oğlunun durduğu kendi dukkanına yakın başka bir dukkanıda var.ORIS bileziği değiştirtmeye gittiğimde oğlu yapmaya kalktı,annesi araya girip onu ustası yapsın diyerek kocasını cagırdı diğer dükkandan.Sorunsuz sekilde bileziğimi değiştirdi sağolsun.Ondan sonra uygun fiyatları ve memnun kalmamdan ötürü fsinana tavsiye ettim ve oda orısını oradan satın aldı.Ne olduysa fsinan bileziğini ayarlatmaya gittiğinde oldu.Konuyu takip ettim özeldende görüştük ve benım kafamın tası attı.Yanlış olmasın bu konuyada isim vererek yazdım '' başka saatseverlerinde haberi olsun tedbirli olsunlar '' diye.Fakat benım mesajım sanırım silinmiş.Ben isterimki bilmeden gitmeyelim biryere,bu karalama kampanyası değil birbirimizi haberdar etmektir.Burada adı yazılsın istemeyen saatci o zaman işini itina ile yapacak bu kadar basit.İyiyi övüp yanlışa tü kaka demezsek bu iş olmaz diye düşünüyorum.fsinan işin düzeltilmesine sevindim güle güle kullanmaya devam et saatini.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj fsinan » 27 Haz 2012, 11:33

E saat düzeldi de, biliyorsunuz bizim saat işimiz heves işi, çizilse de üzülmeyen adam değiliz.

Saatçilerin sanıyorum anlamak istemediği bu. Bize garip gözle bakıyorlar.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners