TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2010 İtibari İle Saat Üreticilerine ETA Yok :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2010 İtibari İle Saat Üreticilerine ETA Yok :)

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 18:50

Uzun zamandır forumda dikkat ediyorum genelde orta klasman üstü saatleri danışanlar zaten ETA'ya soğuk bakıyor. Bu saat ETA'lı gereksiz vs diyenler bile oluyor. Daha önceleri bu konu başka başlıklarda tartışılmıştı ama bence bu durum orta ve üstü lüks saat markalarını hiç etkilemeyecek. Elbette maliyet artabilir ve son kullanıcı fiyatlarına yansıyabilir ama zaten zaman içinde ETA'dan önce modifiye kalibrelere sonrada in house üretime geçen bir çok markada şimdiden yansımadı mı ;)

Bu işe itirazlar var ama bana biraz göstermelik geliyor açıkçası. Bazı önemli firmalar giriş ve orta segmente kadar zaten uzun zamandır Selitta kullanıyorlar. Bu kadar ortalığı velveleye verecek bir durum göremiyorum ama vardır bir sebebi mutlaka :D Açıkçası firmaların ve büyük saat üretici gruplarının kartelleşmek istemesi ve bunun neticesinde eskiye göre saygınlığı azalan ETA mekanizmaların değerini arttırma çabaları gibi duruyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Arcus » 03 Ağu 2012, 02:56

Bond yazdı:Elbette maliyet artabilir ve son kullanıcı fiyatlarına yansıyabilir ama zaten zaman içinde ETA'dan önce modifiye kalibrelere sonrada in house üretime geçen bir çok markada şimdiden yansımadı mı ;) .

Sizce % kac yansimistir sayin Bond,

Konu uzun zaman once acilmis ve acikcasi bir solukta meraktan hepsini okudum. Otomatik saatlerde fiyatlarin arttigi bir gercek buna paralel olarak dunya genelinde satis rakamlarida artiyor. (foruma uye olduktan sonra bolca zam haberi okudugum icin bole dusunuyorum. kritik gerektirebilir.)

Acaba bu genel fiyat artisinda ETA mekanizmalarin fiyatinin artmasinin gercek etkisi nedir?
Rekabet kanunlarinin Swatch group'un bu sekilde bir haraketle ciddi avantaj saglamasina musade edecegini sanmiyorum.
Gerci ETAnin bu sekil monopoly kurmasina da nasil musade edilmis garip :o

Malesef cok yeni oldugum gecmisle ilgili fikrim yok, Tamamen duygusal olarak, birsey merak ediyorum?
forum kuruldugunda bu hobiye baslayip bir rolex, bir oris, bir tag alan -forumda cok konusulduklari icin bu modelleri sectim- uyemiz benzer saatleri bugun alan yeni uyelerimizden ne kadar karlidir.

Ilk cevabi vereyim : TSF SE' i kacirmayacagi icin cok ama cok kardadir.
Kullanıcı avatarı
Arcus

Mesaj drk » 03 Ağu 2012, 15:02

Mesela bir rolex 2 yılda modelden modele değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık %15-20 zamlandı. Öte yandan döviz kurları çok oynak olduğu için Türk Lirası bazında değişiklikler daha farklı oldu.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Timing » 04 Eyl 2013, 15:21

Merhabalar,

Baktım da bu konu başlığına atılan son mesajın üzerinden 1 sene geçmiş. Bugün geldiğimiz noktada bildiğiniz gibi in-house makina yapan markaların statüsü artıyor ve tabi fiyatları da. Peki fiyatla orantılı olarak kalite de artıyor mu eskiye oranla? Swatch Grup'dan önce, İsviçre'de imece usülüyle yapılan makinalar daha mı kaliteliydi?

Bu konuyla ilgili Usta Saati adlı blogumda bir yazı yazdım. Maalesef buraya hepsini yapıştıramıyorum. İlgilenenler okuyabilirler.

Saygılarımla,
Ömer Aydın
Ömer Fatih Aydın
Tevfik Aydın Saat'in sahibi ve ustasaati blog yazarı
Zamanınız sizin olsun ve hiç tükenmesin...
Kullanıcı avatarı
Timing

Mesaj kilimanjaro » 19 Şub 2016, 21:06

Yıl 2016 ... peki noldu şimdi söylenenler gerçekleştimi ? swatch grup kendi bünyesinde olmayanlara mekanizma satmıyor mu ?
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj ozanozi » 20 Şub 2016, 00:57

Tissot Saat swatch grup bünyesinde değil mi zaten. Nasıl olacakta tissot a vermeyecek. Hakeza omega da öyle :roll:
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

Mesaj khef » 20 Şub 2016, 01:36

Zaten "Swatch group bünyesinde olmayanlara" diye belirtilmiş. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Clk » 20 Şub 2016, 11:44

Aslinda rahmetli Hayek'in plani tutmadi desek yeridir. EU rekabet komisyonu Hayek'e senden büyük ben varim otur oturdugun yere diyerek ETA'nin bu aksiyonunu kontrol altina aldi. Cok kisa sürede gerceklesmesi gereken bu plan Rekabet Komisyonunun yaptirimi ile 01.01.2020'ye kadar kademeli olarak azaltilarak gerceklesecek. ETA'nin 2020'den sonra üretiminin %25'ini ücüncü firmalara tedarik etmesi ise halen zorunlu.

Zamanin bizlere gösterdigi : Swatch grup kendine ETA karsisinda cok güzel rakipler yaratti. Saat sektörü tekelden kurtulmak üzere. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, hozburun, insatiable ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners