TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çirkin Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çirkin Saatler

Mesaj tryc » 20 Nis 2011, 15:16

İğrenç değil, çirkin. Model yazmıyorum çünkü genelini sevmiyorum. Tabii herkesin zevk anlayışı farklı.

Ancak ben de Rolex' in sahip olduğu ünü bu ve bu gibi saatlerle nasıl elde ettiğini merak edenlerdenim.
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj asymptote » 20 Nis 2011, 15:27

tryc yazdı:Rolex markasının çoğu saati desem ve bıraksam beni linç eder misiniz?

linç edilmezsin korkma, fakat her an piranhalar saldırabilir :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 20 Nis 2011, 15:33

asymptote yazdı:
tryc yazdı:Rolex markasının çoğu saati desem ve bıraksam beni linç eder misiniz?

linç edilmezsin korkma

Linç etmeyiz evet.. William Wallace'a yapılanı yaparız..

Hemen bir hatırlayalım;
Üstsüz bir şekilde pazarda at tarafından çekildi, elleri iplerle bağlı, ayaklar atın arkasında bağlı bir şekilde darağacında asıldı, fakat ölmek üzereyken bırakıldı. Hareketsiz, bitkindi. Asıldıktan sonra henüz ölmeden bağırsakları çıkarıldı, kafası gövdesinden ayrıldı ve vücudu dört parçaya bölündü.
En son razz tarafından 20 Nis 2011, 15:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 20 Nis 2011, 15:43

nam-ı diğer braveheart. Piranhaların içinde insanın "freedom" diye bağırası gelir, lakin tırsar ve susar. Netekim Rolex' e laf giydirmek brave bir heart ister :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 20 Nis 2011, 16:03

Bu forumda bulunduğum ilk günden beri Rolex'e sataşanlardan biri benim. Karşıt bir fikrim olmadan laf söylemek yerine temelde mantıksız bulduğum şeyleri eleştiririm. Burada yapılan bir yanlış var ki o da beğeni kelimesinin öznelliğinin anlaşılamaması. Kalite rakipleriyle karşılaştırılarak değerlendirilir, tasarım ise sadece zevk ile. Örneğin Seiko kalitesiz diyen biri bunu hangi kıstaslarla söylediğini açıklayamıyorsa aptaldır, çünkü değer seviyesi fiyatıyla fazlasıyla tutarlıdır, şişirilmiş fiyatı yoktur, sınıfında fazlasıyla iyidir. Benzer bir durum Rolex örneğinde de vardır, o da kendi sınıfında yaptıklarıyla öne çıkmıştır, bunları doğru okumak gerekir.

Tarihçesini okumanız için bağlantı:

viewtopic.php?f=78&t=2107#axzz1K49k9cG3
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj tryc » 20 Nis 2011, 16:07

Rolex' in yaptıkları değil sözkonusu olan. Saatin tasarımı. Sadece görsel... Güzel ya da çirkin.

Rolex' in saat dünyasına kazandırdıklarını tartmıyorum, eleştirmiyorum. Saat dünyasına bukadar şey katan Rolex... Ama bu tasarımlarla mı? Kusura bakmayın ama Rolex diyince insan tasarım olarak daha çok şey bekliyor.

Rolex' in saatlerine şöyle bir baktığınızda çoğunda aşırı abartı ve kalabalık göze çarpıyor. Gerek kayış, gerek kadran gerek... Hele hele kadran... Saatleri temsil eden devasa daireler, kocaman yelkovan, kocaman akrep. Logoyu da işin içine katarsak kadranın %60 i dolu. Boş alan bulmak zor. Logonun altında ne gerek varsa neredeyse bir paragraf yazı... Biraz da olsa sadelik aradım, bulamadım sevgili Rolexde.

Neyse sonuç olarak sahip olan iyi günlerde güle güle kullansın:)
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj Clk » 20 Nis 2011, 16:28

Resim

Resim

Resim

NOKTA
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 20 Nis 2011, 16:37

tryc yazdı:Rolex' in saatlerine şöyle bir baktığınızda çoğunda aşırı abartı ve kalabalık göze çarpıyor. Gerek kayış, gerek kadran gerek... Hele hele kadran... Saatleri temsil eden devasa daireler, kocaman yelkovan, kocaman akrep. Logoyu da işin içine katarsak kadranın %60 i dolu. Boş alan bulmak zor. Logonun altında ne gerek varsa neredeyse bir paragraf yazı... Biraz da olsa sadelik aradım, bulamadım sevgili Rolexde.

Aynen katılıyorum. Altına ıslak imzamı atarım :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, EczAtes, Merdo ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners