TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Tarihçe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Tarihçesi

Mesaj Bond » 25 Eyl 2012, 11:02

Ben sadece ezber bozan değil ve dünya'nın en iyi zaman tutan otomatik saati değil dedim ( Spring Drive kalibreler hariç ) yoksa takdir ettiğim yönlerini de çok net belirttim :thumbup: Gerçekten sevenler arasında bütçesi uygun ve negatif yönlerini göz ardı edecek kişi çıkmadı bence yoksa çoktan alınırdı ;)

Mesela Vince alacak olsa al geç derim laf bile etmem, Drago'nun alım ve kullanım kriterlerini göz önüne alınca bence tavsiye etmemekle doğru yaptım ama elbette en doğru kararı kendisi vermiştir ;) Yoksa benim yazdıklarıma benzer yazılar WUS TZ vb her yerde var, almayı düşündüğü dönemde kendisi detaylı incelemiştir muhtemelen. Omega seçmesinin mutlaka bir nedeni vardır.

SerdarFB çok daha önce de paylaşılmıştı vintage GS forumda, ben yeni modelleri için belirttim. Önceki konularda üzerine tartışıp konuştuğumuz GS'ler hep yeni jenerasyon otomatik saatlerdi. Yabancı forumlarda da genelde bunu tartışıyorlar. Biraz fiyatlandırma ve tasarım olarak diğer bazı düşük fiyatlı Seiko modellerinden ayırt edici özelliği olmaması sebebi ile oluyor bu yoksa gayet hoş saatler, ben kendi adıma Spring Drive ve modern tasarımlı modellerini oldukça beğeniyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 25 Eyl 2012, 11:19

Bond yazdı:SeRxx harika bir konu olmuş eline sağlık :thumbup: :champ: Bir konuda GS üretim tesislerinden link ve fotoğraf vermiştik bulursak faydalı olması adına buraya alabiliriz.

Forumda hiç güncel GS sahibi yok, nedense çok sevenleri olmasına rağmen tercih edilmiyor bir türlü :) Belki birisi alır yakında :thumbup:

Teşekkürler Bond :champ:
Konuyu bulamadım ama farklı yerden ekliyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Bond » 25 Eyl 2012, 11:23

Buldum ;) Diğer Hi-Beat 36000 konusundaymış :)

Bond yazdı:Credor, Grand Seiko, SLQ, Ananta, Brightz, Prospex ve Marine Master'lar bu tesise bağlı birimlerde üretildi ve üretiliyor ;)

Morioka Seiko Instruments / Shizukuishi Watch Studio :arrow: http://www.shizukuishi-watch.com/eng/index.html

Resim

Linklerde tesis ile ilgili detaylı bilgi, tarihçe ve fotoğrafları bulabilirsiniz :champ:

Shizukuishi Watch Studio Ziyaret :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408933/ti-687753/s-0/

Bölüm I: Parts Production :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408938/ti-687753/s--1/

Bölüm II: Decoration & Finishing :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408943/ti-687753/s--2/

Bölüm III: Movement & Assembly :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408948/ti-687753/s--3/

Bölüm IV: Cal. 6899A Assembly :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408953/ti-687753/s--6/

Bölüm V: Inspection & Testing :arrow: http://home.watchprosite.com/show-forumpost/fi-17/pi-4408958/ti-687753/s--8/
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 25 Eyl 2012, 11:30

Bond :thumbup:
Ek Olarak:
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Ceo: Shinji Hattori
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj zandar » 25 Eyl 2012, 12:03

zandar

Mesaj serdarfb » 25 Eyl 2012, 14:29

Bond yazdı:
SerdarFB çok daha önce de paylaşılmıştı vintage GS forumda, ben yeni modelleri için belirttim. Önceki konularda üzerine tartışıp konuştuğumuz GS'ler hep yeni jenerasyon otomatik saatlerdi. Yabancı forumlarda da genelde bunu tartışıyorlar. Biraz fiyatlandırma ve tasarım olarak diğer bazı düşük fiyatlı Seiko modellerinden ayırt edici özelliği olmaması sebebi ile oluyor bu yoksa gayet hoş saatler, ben kendi adıma Spring Drive ve modern tasarımlı modellerini oldukça beğeniyorum.

Anladim baskan :thumbup: foruma katildigimdan beri sadece burada degil disarida da gordugum tek GS yusufduz e aitti. Anlayamadim ne dedigini. Bu gidisle de bahsettiginiz modellerden bir kutu acilisi zor gibi gorunuyor. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj ErsinGS » 25 Eyl 2012, 19:34

seRxx yazdı:

Ersinbulun bir açılış yakındır :thumbup:

serdarfb den ümitvar değilim.
Merakla bekliyoruz.
Modeli bilenede seiko 5 ödüllü olsa bari :lol:
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Bond » 25 Eyl 2012, 19:38

serdarfb yazdı:
Bond yazdı:

Anladim baskan :thumbup: foruma katildigimdan beri sadece burada degil disarida da gordugum tek GS yusufduz e aitti. Anlayamadim ne dedigini. Bu gidisle de bahsettiginiz modellerden bir kutu acilisi zor gibi gorunuyor. ;)

Başkan mantıken aslında çoktan alınması lazımdı. Çünkü aramızda SLQ, Ananta vs almış bir sürü kişi var. Fiyatlar GS serisi fiyatlarına yakın. Bu yeni GS'lerde 2-3 tane genel seri ortalamasının üzeri pahalı model var. Hep onların üzerinden konuşuldu belki alınmama sebebi o olabilir. :? Bu saatler bir Hi-Beat Automatic ve iki tane Spring Drive diver ve GMT idi sanırım. Aslında GS seven birisi vintage ya da diğer daha uygun fiyatlı modellerden de aynı keyfi alabilir sanki.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan, Majestic-12 [Bot], sphinx ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners