TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markala

Mesaj Baran » 08 Nis 2014, 07:22

Gercekten foruma uye oldugumdan beri okudugum ve "Daha guzel ifade edilemez" olarak adlandirdigim birkac yazidan biri bu yazi.Tebrikler Razz :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Modern60 » 08 Nis 2014, 23:02

Pek katılmak mümkün değil RAZZ. Çünkü endüstri içerisinden işler bambaşka...ancak içeriden baktıktan sonra bu değerleri bu kadar sert ve acımasız eleştirebilirsiniz. SEIKO, teknik hayatını mekanik saatin ilk canlandığı 2.yy Çin'inden almakta. Demek istediğim aslında kopyacı olarak gördüğümüz Uzak Doğu'lular asıl mucitler. Öte yandan İsviçre saatçiliğinde elbet medya desteğiyle çok büyük bir balon olmuş marka vardır ama bu pazarlamanın doğasında var olan bir gerçek. Bunların yerine mesela; toubillon denen ve hiç bir artı etkisi olamayacak bir tekniğin günümüzde birden moda edilmesi...çünkü zamanında da pek ilgi çekmemişti. Yer çekimi her zaman ve her pozisyona eşittir. Ancak uzayda tourbillon etkisine sahip olabilirsiniz...bunun gibi bir sürü balon konu bu gün millete dudak uçurtacak paralar ödetmektedir. Asıl konuşulması gerekenler de bunlar bence. Yoksa markaların üzerinden açılacak bir tartışma iç dünyalarını bilmeden yapılacak bir sürü bol keseden diyeyim eleştiriye sahne olacaktır. Ama fiyatlarını ederler mi diye tartışırsak evet bu olabilir...naçizane fikrim bu...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj razz » 09 Nis 2014, 00:51

Modern60 hocam; Mesajıma " TSF özelinde ve kendi gözlemlerim doğrultusunda; " şeklinde bir giriş yapmam, mevzuya bakış açımı özetliyordur diye düşünüyorum.. :thumbup:
Sektördeki yeriniz ve de haiz olduğunuz profesyonel düzeydeki bilgi birikiminiz, kanımca -ben dahil- saat mevzusuna bir ""hobi objesi " olarak yaklaşan hiçbir forum üyemizin görüşleri ile elbette kabili kıyas olamaz.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Eskimemur » 09 Nis 2014, 11:31

saat konusunda çok tecrübeli ve bilgili sayılmam ama forumu takip ediyorum ve seviyorum. Kendime görede bir merakım ve zevkim var. Benim nacizane görüşüm kendi kapasitemde tabiki: saate verilen para marka değerine verilen paradır. inhouse makinası varmış yokmuş.. yıllarca rolexte zenith makina kullanılmış değer kaybettimi ? Hatta şimdi zenith makinalılar daha bile değerli deniyor.. Hublot inhouse kullanmıyor sanırım ama deli paralara satılıyor. Bence para tamamı ile markaya veriliyor. Markasını en iyi yöneten, marka değerini en iyi arttıran, satış stratejisini en iyi koruyan, en az iskonto veren ve en az kampanya yapıp ikinci el değerini en iyi koruyan marka değerli oluyor.. Arz talepe ve marka değerine göre firmalar kendilerini konumlandırıyorlar. Bunu en iyi yapan markada Rolex bence.. Arabada yıldız saatte taç diye boşuna denmiyor..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj espinosa » 10 Nis 2014, 00:47

saatte tag heuer, otomobilde wv diyorum ;)
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj mvurucu » 02 May 2014, 17:55

görüyorum ve arttırıyorum...
arabada doğan saatte anadolunun seceresi SCR saatleri:)

şaka bir yana Razz gerçekten harika özetlemişsin...
cartier ve bvlgari konusundaki yorumun özellikle çok hoşuma gitti calibre de cartier ve bvlgari octo önünde saygıyla eğilip vitrinde görünce burnumu cama yapıştıran modeller:)

rolex submariner veya daytona ap jumbo patek calatrava veya jaeger reverso gibi müzelik parçalar zaten markalarının değerine değer katıyor ve sürekli taklit ediliyor

ben şahsen panerai ve hublot u sevemiyorum, bu iki markanın biraz abartıldığını düşünüyorum, sevenine saygım sonsuz ancak aynı fiyat klasmanında harika alternatifleri varken beni hiç ama hiç çekmiyorlar
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: evreseli, Google [Bot] ve 232 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners