TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Safir Cam Nas覺l Anla覺l覺r?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Safir Cam Nas覺l Anla覺l覺r?

Mesaj mmnder16 » 14 Au 2011, 13:32

ben tecr羹belerimden kaynaklanarak bir y繹ntem beyan edeceim. yaln覺z elimdeki saatin cam覺n覺n safir olup olmad覺覺n bilmiyorum. sadece tek size saatin cam覺n覺n kaliteli olup olmad覺覺 hakk覺nda bilgi verebilirim. iki tane saat kullan覺yorum. biri slagencer dieri ise har癟l覺klar覺mla biriktirip 4 sene 繹nce ald覺覺m swatch yrs403. slagencer'覺 al覺rken zaten sat覺c覺 bana mineral olduunu s繹ylemiti. mineral cam da 癟ok sert oduundan y羹ksek darbelere kar覺 dayan覺kl覺d覺r fakat hafif 癟izikler meydana gelir. mesela yolda y羹r羹rken (h覺z覺l bir ekilde), kolumu da ileri geri sallayarak y羹r羹yordum ve saatimi demir bir direi 癟ok h覺zl覺 bir ekilde 癟arpt覺m. cam k覺r覺lmad覺 ama 癟ok hafif bir 癟izik vard覺. ayn覺 ekilde buna benzer durum swatch marka saatimde de meydana geldi, saati d羹羹rd羹m felan filan cam覺nda en ufak bir 癟izik bile yok. bir de 繹yle bir ey kefettim. saatinizin cam覺n覺 g繹z h覺zan覺za s覺f覺r noktas覺ndan bak覺n覺z. hani bir 癟ubua d羹z m羹 yamuk mu yide bakar覺z ya (繹zellikle gitardan anlayanlar gitar sap覺n覺 nas覺l kontrol ediyorlarsa onun gibi) aynen onun gibi bak覺yorum. kar覺mdaki g繹r羹nt羹y羹 bana 癟ok iyi bir ekilde veriyorsa, t覺pk覺 ayna gibi bu cam kalitelidir. bu y繹ntemi 癟ou saatlerde denedim ve 癟ou saatte bu durumu g繹remedim.. art覺k bu y繹ntem ne kadar doru ne kadar yanl覺 羹stadlar覺m覺z bizi bilgilendirir.
Kullan覺c覺 avatar覺
mmnder16

Kay覺t: 14 Au 2011, 04:04

Mesaj drk » 14 Au 2011, 15:10

Maalesef bu ge癟erli bir y繹ntem deildir. Swatch yada dier saatinizin cam覺nda 癟izik olmamas覺 ansl覺 olduunuzu g繹sterir, 繹zellikle swatch 癟ok kolay 癟izilen camlara sahip, neyseki basit bir ilemle bu 癟iziklerden kurtulmak m羹mk羹n. Cama yandan bak覺nca yans覺ma yapmas覺da cam覺n bombesi ve 羹zerinde AR kaplama olmamas覺yla ilgili, herhangi bir kalite 繹l癟羹t羹 deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj aaltindeger » 17 Au 2011, 03:21

safir cam覺 anlamada imdiye kadar hi癟 amayan -bu imdiye kadar 20 sene oluyor- bir saat ustas覺n覺n 繹rettii 癟ok basit bir y繹ntem biliyorum, 繹yleki; 羹st dilerinizi saatin cam覺n覺n 羹zerinde hafif癟e bast覺rarak kayd覺r覺yorsunuz, safir camda diler tam anlam覺yla kayarken dierlerinde sanki bieylere tak覺l覺yormu hissi veriyor, bunu eer hem safir hemde dier herhangi bir cama sahip saatiniz varsa hemen test edebilir ve aradaki bariz fark覺 hissedebilirsiniz, ve bir kere o fark覺 anlad覺ktan sonra asla unutmazs覺n覺z her defas覺nda safiri se癟ebilirsiniz. Ayr覺ca bunu test ederken 繹zellikle d覺ardaysan覺z yan覺n覺zda einiz, sevgiliniz falan olmas覺n, yoksa diyalog u ekilde geliebilir - sen saatimi 覺s覺r覺yorsun + ya yok ne 覺s覺rmas覺 cam覺na bak覺yodum - nas覺 ya 覺s覺r覺yodun resmen ite + ne 覺s覺rmas覺 safirmi diye eeyyediyodum ben...- bari benim yan覺mda yapma b繹yle eyler ....uzar gider..:)
siz de test ederseniz sonu癟ler覺 merakla bekliyorum..
Kullan覺c覺 avatar覺
aaltindeger

Ya: 51
Kay覺t: 24 Eki 2009, 13:19

Mesaj Baran » 25 Mar 2012, 12:32

Arkadalar konu kirlilii yaratmamak i癟in yen覺 konu acmak yerine buraya yazmay覺 tercih ettim.Safir kristal tamam birde akrilik kristal var.O ne oluyor hocalar s繹lesin
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj drk » 25 Mar 2012, 14:20

Akrilik kristal, plexyglass yani bildiimiz mika. K覺r覺lmas覺 癟ok zor, darbeleri esneyerek s繹n羹mler ama y羹zey sertlii 癟ok d羹羹k olduu i癟in kolayca 癟izilir. Genelde bu tip camlar 癟ok kal覺n yap覺l覺r, bu sayede 癟izikler cam 羹st katmandan biraz inceltilerek yok edilir. Birka癟 seferden sonra cam deitirilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj fsinan » 27 Mar 2012, 09:13

Safir cam覺 dilersek d覺taki anti-refle kaplamas覺na zarar verebiliriz diye d羹羹n羹yorum, dikkat.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj kubbealt覺 » 27 Mar 2012, 12:07

Herkese 癟ok teekk羹r ederim verdiiniz bilgilerden dolay覺. Keyifle okudum.
Kullan覺c覺 avatar覺
kubbealt覺

Kay覺t: 23 Ara 2011, 15:45

Mesaj alperen69 » 17 Mar 2013, 18:11

Ger癟ekten bilgi kayna覺 bir bal覺k olmu cengiz abi yine d繹kt羹rm羹 tecr羹besini :thumbup:
Ac覺 suda tatl覺 suda berrakt覺r. Sak覺n g繹r羹n羹e aldanma. G繹r羹n羹te herkes insand覺r ama ger癟ek insan HAK ehli oland覺r! (Hz.Mevlana)
Kullan覺c覺 avatar覺
alperen69

Kay覺t: 25 ub 2013, 00:15

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners