TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markaları ve Segmentler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar ve Segmentler

Mesaj 2fast4u » 14 May 2010, 12:26

bilo oris victorinox tissot hamillton orneklemende koydugun oris in baslangic seviye modeli oldugunu hatirlatmak isterim ama ne yazik ki daha profesyonel kullanima yonelik pazara ciktiginda oris arayi epey bir aciyor ve etrafinda diger saydiklarini goremiyor.Ornek vermek gerekirse markanin BC3 BC4 veya Diver chrono regulatour serilerini verebiliriz .Limited uretimli modellerini saymiyiorum bile.
ikinci unsur yurtdisinda oris dediginiz markanin modellerinin taklitlerinin bile raflarda satildigini gormek markanin bilinirliliginin tuhaf bir kaniti olsa da marka ulkemizde hakettigi yerde degildir zaten gelmesinde. . Watchuseek adli saat forumunda bile bu caki markasinin marka forumlarinda degil 3 marka ile birlikte anilmasi basligi bile yoktur.Diger 3 markaya gelince oris le beraber anilmasi icin bu tip koleksiyonlar hazirlasinlar ondan sonra ayni sinifta yer almayi dusunsunler.Bu saatler 3000 avrodan baslasa idi zaten bunlari tartismayactik.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
asagida linkini verdigim sitede ki alintida tablo esliginde sunulan bir eslesme var ki soyle guzel bir cumle ile ozetliyor markanin bulundugu sinifi.orjinal haliyle yazmak istiyorum"they are not trying to be more than they are"basic luxury sinifindaki marka fortis movado ve epos la birlikte aniliyor.Saygilar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 14 May 2010, 12:46

Şu başlangıç seviyesi de saatler için ne kadar doğru dikkatle tartışmak lazım. Ne Oris, Tissot ne Victorinox, hiç vazgeçilip daha üst sınıfta saat alınabilecek kadar temelsiz marka değildir. Bu durumda yıllarca Oris kullanıcısı olan bir saat meraklısını "başlangıç" seviyesinde diye küçümsyemezsiniz. Hatta Tissot ve hatta Swiss Army kullanıcılarının da böyle değerlendirilmesi pek hoş olmaz. Bunların hepsi bir zevktir ve tartışılmamalı. Ama çok düşük markalardan başlanmışsa isim vermek gerekirse saat markaları olmayanlar dkny, Timberland, Romanson ve benzeri Sette, Dolice, Farman, Casio gibi markalar belki başlangıç olabilirler. Ama Oris, Tissot, Victorinox, ASLA DEĞİLDİRLER.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 14 May 2010, 13:08

hatta oyle bir baslangic markasi ki bazi modelleriyle bir ust seviyedekiyle bile rekabete girebiliyor.tag aguaracer & oris diver date gibi .elli kere dusunsem hepsinde ayni secimi yaparim.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Frax » 14 May 2010, 13:14

Bu sayfanın en altında bir liste var buna da bir göz atın isterseniz ayrıca bu tartışmanın biteceğini sanmıyorum herkes sevdiği markayı üstte görmek istiyor, objektif olamıyoruz :)

http://www.chronocentric.com/watches/brands.shtml
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 14 May 2010, 13:31

linkini verdigim zannettigim siteyi sen koymussun :)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 14 May 2010, 22:14

Ben kacirdim galiba. Oris icin birisi baslangic markasimi yazmis? :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 14 May 2010, 22:31

Okudukça hayretlere düşmekteyim. Blancpain, 250 yıllık en üst düzey ve asla quartz makina üretmemiş bir marka, aslında bu seviyede değilmi? Swatch group almadan önce, diğer bazı markalara makine ureten aciz bir markaymış??? Ulysse Nardin bile daha yukarıda görülmüş ama sonra, içerisnde modifiye eta kullana bir markayı Rolex ile aynı seviyede tutmamak için Blancpain mi yazılmış??? Ben herhalde hayatım boyunca alacağım ciddi derslerimi almaya başladım. Tşekkürler bay Bilo!!! Öğrenmem gereken çok şey varmış!!!
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Redliner » 15 May 2010, 00:22

Türkiye'de audemars kullanan pek arkadas yok heralde. Gerçi arkadasın biri yazmış ama ben sadece tekrarlamak istedim. Farkında iseniz yapılan bütün kıyaslama ve gruplamalar eninde sonunda fiyata dayanıyor. Bence bu yanlış çünkü yanılmıyorsam PP. ve AP dışındaki diğer saatlerin hepsi firmayı kuran aileden çıkıp ta baskasına satılmış durumdalar. Sadece bu bile bence AP yi direkt 2. Yapar ayrıca her ne kadar artistlik te olsa bu gruplamalardaki bir çok saat daha tourbillion yapmamış ve yapma geregide duymuyorlar. Kısacası benim gönlümün 1.si AP ama aslında 2. Gibi sanki :) kodumu oturtur valla su sekizgen olanları yokmu hani :P Terminator hesabı Anladin onu sen ;)
Kullanıcı avatarı
Redliner

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 96 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners