Razz yazd覺:D羹n yine rutin saat maazas覺 ziyaretlerimden birindeydim.. Arkadalar覺mla 癟ay i癟ip sohbet ederken tezgah覺n arkas覺nda g繹z羹me 癟arpan bir saat i癟imdeki Eterna'y覺 癟ok farkl覺 bir noktadan uyand覺rd覺
Genelde vintage saatleri gerek kozmetik kondisyonlar覺 gerekse mevcut ve/veya potansiyel problemleri nedeniyle pek tercih etmem.. Ancak her daim akl覺m覺n bir k繹esinde tuttuum baz覺 istisnai saatler vard覺r.. Mesela;
- ROLEX Date Just 1603 TT Jubilee Champagne QuickSet Hesalite..
- OMEGA Constellation ''Pie Pan'' Chronometer Gold veya Gold Filled..
- Jaeger Le Coultre Reverso SS veya Gold..
- CARTIER Santos TT Bracelet..
Yukar覺daki listede yer alan DateJust'覺n Non Quick Set versiyonunu deerli dostum Acc sayesinde uzun bir s羹re takt覺m ve nispeten hevesimi ald覺m diyebilirim.. Yine Acc'nin bu bahsi ge癟en DateJust'覺nda yer alan k覺smi Pie Pan efekt de bana Constellation 繹zlemimi unutturdu bir bak覺ma.. Ancak Reverso ve 繹zellikle Santos ikonik, benzersiz dizaynlar覺 ve kan覺mca k繹eli kasan覺n zerafetini en iyi ta覺yan saatlerden olmalar覺 sebebiyle bende 繹zel bir yere sahip ekilde kalmaya devam etti..
Primary hedef olmasa bile her daim Razz's Vintage Directory dosyas覺nda kay覺tl覺 bu iki efsaneden birinin kar覺ma 癟覺kmas覺 durumunda zaten tepkisiz kalmam 癟ok zordu.. Haliyle bu ufakl覺k da ya覺na g繹re makul kondisyonu ve almost trouble free quartz kalbiyle vakit ge癟meden bileimde yerini ald覺..![]()
Muhtemelen gen癟 TSFers bana ger癟ekten bu saate para verdim mi diye soracak, Bond bana bilezikte Cemil 襤pek癟i n羹ans覺 g繹rd羹羹nden bahsedecek, Thevenin munis bir vintage diyecek, Clk satarsan haberim olsun han覺ma al覺r覺m diye tak覺lacak, eer dikkatini 癟ekerse Sedir Hoca'dan belki olumlu bir yorum gelecek vs vs![]()
Fakat ger癟ek deimeyecek; bu klasik bir Cartier Santos beyler..Like it or not..
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: jazzy ve 244 misafir
|