TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj baskentco » 24 Tem 2014, 12:43

ateş altında kaldım, japonya takviye birlik yolla :lol:

ne karakter gördü bilemem, ama rolex tartışmasından ben de forumu anladım. özgünlük meselesinde iyi niyetle kelimeleri karıştırdıklarını düşünerek kendi görüşümü açıklamaya çalıştım, fakat forumun sokakta herkesin diyeceği rolex tabi en ii saat dünyada yaklaşımından çok da uzak bir derinliğe sahip olmadığını düşündüm.

şimdi ölesine geyik yapıoruz, eğlenioruz işte.

rolex tartışmasındaki rolexçiler yazımdaki araba örneğini sorup duruyor ama gs tartışmasına ilişkin soruma hiçbişey dememişler.
gs için söylediğiniz 800 lük saati olan markaya 8000+ verilir mi diyenler, 75000 hadi onu da geçtim 30-40k lık daytona bakana da rolex herkesin 2000 3000 4000 dolara ilinci elini döndürüp taktığı bi marka, bu markaya bu para verilir mi diyorlar mı?
Kullanıcı avatarı
baskentco

Re: Ynt: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj Baran » 24 Tem 2014, 12:48

:lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj minus2point4 » 24 Tem 2014, 13:35

Anla artık Rolex tartışması denen bir şey yok baskentco..
Kullanıcı avatarı
minus2point4

Mesaj mrbars » 24 Tem 2014, 13:44

Resim
Kullanıcı avatarı
mrbars

Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj 2fast4u » 24 Tem 2014, 13:47

.
En son 2fast4u tarafından 24 Tem 2014, 14:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Cct » 24 Tem 2014, 14:23

baskentco,

Rolex konusunda eleştrilere bu kadar organize tepki verilmesinin sebebi konunun saatten çok kullanıcılarına dönmesinden kaynaklı. Mutlaka konu bir yerden sonra Rolex'ten çıkıp Rolex alan kırodur, saatten anlamayan Rolex alıra geliyor ki bu durumda insanlar tepki göstermekte çok haklılar. Sen bile daha önceki mesajlarında farklı şekillerde subliminal olarak Rolex kullanıcılarına birsürü laf giydirdin.

Grand Seiko konusunda eleştri yapanların kimseye saldırdığı yok. Ben forumda kimsenin Grand Seiko amele saatidir, saatten anlamayan Grand Seiko'ya koşar tadında yazılar yazdığını hatırlamıyorum. Eleştriler tamamen ürün ve ürünün fiyatlandırması üzerine. Kimseyi sinirlendirecek ya da etiketleyecek bir laf söz konusu değil. Ben o paraya o saati almam diyip kapatıyor herkes konuyu.

Ayrıca ikinci el değerlerinin bu konuyla çok ilgili olduğunu düşünmüyorum. Şayet senin yaptığın gibi otomobil sektöründen örnek vereceksek : 20000TL'ye BMW almak mümkün. Hatta günümüzde standart bir sıfır otomobil bütçesi olan 50000 - 60000 TL'ye 3 tane Mercedes veya BMW almakta mümkün. E şimdi 20000 TL'ye 20 küsür yaşında 316 alınıyor diye kimse 150K veripte 320i almasın mı? Alanlar utansın mı?

Grand Seiko konusunda da kimseyi kırmayacak, gücendirmeyecek, sinirlendirmeyecek bir kaç laf etmek istiyorum.

-Grand Seiko'nun patentini aldığı ve saatçiliğin tarihini değiştirmiş bir buluşu var mı?

-Yok.

Koleksiyonun tamamı (Mekanik saatlerden bahsediyorum) birbirine çok benzeyen saatlerden oluşuyor.
Hi-Beat olarak sürekli lanse ettikleri 36.600 vuruşlu mekanizmaların kralını Zenith yıllardır yapıyor.
Koleksiyondaki hiçbir ürün bir sportif faaliyeti veya profesyonel kullanımı destekleyecek nitelikte üretilmemiş. (Yine mekanik seriden bahsediyorum)
Spring Drive'ı açıkçası geliştirilmiş Kinetic teknolojisi olarak görüyorum. "Mekanik saatçilik" olarak bir değerinin olmadığını düşünüyorum.

Tüm bu saydıklarım yüzünden bence talep edilen rakamlar çok yüksek.

Benzer bir yapı olduğundan Orient'in Orient Star koleksiyonunu çok daha samimi ve dürüst bir yaklaşım olarak görüyorum.

Tabiki bu yazdıklarım tamamen benim görüşlerim, fikirlerim. Gayet çürütülebilir ve üzerinde tartışılabilir fakat kimseyi kırdığımı, sinirlendirdiğimi ve tahrik ettimi düşünmüyorum.

Konu bundan ibaret.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj herofb » 24 Tem 2014, 14:27

ben Grand Seiko konusunda çok netim tek derdim üzerinde GS yazan saati almam arkadaş isterse 36.600 değil 3 milyar atsın ben 6 atar geçerim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj tarkani » 24 Tem 2014, 14:43

2fast4u :thumbup:

Baskentco; forumda bazı marka/modellere olumlu ve olumsuz ayrımcılık yapılıyor derseniz katılabilirim. Ancak sizin de aşağı kalmayacak derecede, Rolex'e ve sahiplerine karşı olumsuz ayrımcılık yaptığınızı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Majestic-12 [Bot] ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners