TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF GS - Grand Seiko Club

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF GS - Grand Seiko Club

Mesaj gokhangirgin » 19 Tem 2019, 16:23

Xhantos yazdı:Ben hayatımda 2.el hiçbirşey (kullanacağım ürün) almadım da, satmadım da (hediye etmişliğim vardır onu saymıyorum). O nedenle 2. el değeri ne olur diye bir kavram yoktur hayatımda. Hele ki (kullandığım) saatlerimi çocuğum gibi severim, hayatımın tanıkları onlar, elim satmaya gitmez. Ama satanlara birşey demem, ben böyle yetişmişim, n'apayım, görmemişim 2. el alım satım...

Burada, benim anladığım Seiko'nun durumu şu: Adamlar komedi oyuncusu olarak ünlenmiş, artık kimsenin dram rolü teklif etmediği tiyatro oyuncusu gibi. Lüks segmente oynamak istiyorlar ama köklü geçmişlerinden isimlerinden de bir anda vazgeçerlerse onun da dezavantajı ayrı. Saatlerin kendisinden çok 'marka algısı' öne çıkmış durumda...

Zaten tum konu marka algisi. Ki bunu da yaratan pazarlama stratejileri ile kendilerine yarattiklari konumlama. Imaj degistirmek imaj yaratmaktan cok daha zor ve pahalidir. Bu durumda her zaman kolayi ikinci marka yaratmaktir. Ayni seikonun yaptigi gibi. Ust ligte oynamak istiyorlar ise bir gun GS olarak kalip Siekonun fisini cekmek zorundalar. Ikisini ayni anda yasatmaya calismak yanlis. Karar vermeliler ve birisi gitmeli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gokhangirgin

Mesaj moy » 19 Tem 2019, 17:12

Xhantos yazdı:Ben hayatımda 2.el hiçbirşey (kullanacağım ürün) almadım da, satmadım da .

Bende sizin gibiyim ailemden gelen bir alışkanlık.Ailemin kullanılmamış olanını al demesine ramen 2 kez 2.el ürün aldım 2 sinde de mutlu olmadım düşman malı gibi kullandım zarar edip saatım.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj manil » 19 Tem 2019, 17:17

Marka algısı olarak durumlar değişir. Bu forumda gs i ilk kullanan kişiyim, belki de ikinci. Zamanında sayfalarca yazdım, GS mükemmel bir saattir.

GS I anlamak biraz da japon üretim felsefesini anlamayı gerektiriyor. Sağında solunda çapak kalmış herhangi bir marka saatin kutusu ve içeriği muhtemelen gs ten daha iyidir. Bilezik konusunda da en iyisi olduğu söylenemez. Albenisi yoktur gibi gözükebilir. Ta ki, bir gs i elinize alıp 10x ya da 20x loopla indislere baktığınızda yok artık dersiniz. Jiletle kesilmiş gibi duran metal, en ufak ışığı çarpan etkisiyle çoğaltıp yansıtır. Arkadaki çarklarda bir atma, sekil bozukluğu yoktur. Günlük 0.5 sapar... Japon işte, yapmış.

Marketingi sorunlu olabilen, marka stratejisi gereği farklı konumlanan model olabilir ama kanımca hiç kimse gs i kalite anlamında eleştirecek kadar bu saatle vakit geçirmemistir. 53 fazla mı bence evet, ama fiyatlar otursun, GS ileride üretimini bozmaz ise çok ciddi bir rakip olacak, halihazırda elinde özellikle seiko gs olanlar bunun nimetini yiyecektir.

Saat satılmak için mi alınır takmak için mi tartışması olarak algılanmasın, konuyu saptırmış oluruz.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Umutt » 19 Tem 2019, 18:17

gokhangirgin yazdı:
Xhantos yazdı:Ben hayatımda 2.el hiçbirşey (kullanacağım ürün) almadım da, satmadım da (hediye etmişliğim vardır onu saymıyorum). O nedenle 2. el değeri ne olur diye bir kavram yoktur hayatımda. Hele ki (kullandığım) saatlerimi çocuğum gibi severim, hayatımın tanıkları onlar, elim satmaya gitmez. Ama satanlara birşey demem, ben böyle yetişmişim, n'apayım, görmemişim 2. el alım satım...

Burada, benim anladığım Seiko'nun durumu şu: Adamlar komedi oyuncusu olarak ünlenmiş, artık kimsenin dram rolü teklif etmediği tiyatro oyuncusu gibi. Lüks segmente oynamak istiyorlar ama köklü geçmişlerinden isimlerinden de bir anda vazgeçerlerse onun da dezavantajı ayrı. Saatlerin kendisinden çok 'marka algısı' öne çıkmış durumda...

Zaten tum konu marka algisi. Ki bunu da yaratan pazarlama stratejileri ile kendilerine yarattiklari konumlama. Imaj degistirmek imaj yaratmaktan cok daha zor ve pahalidir. Bu durumda her zaman kolayi ikinci marka yaratmaktir. Ayni seikonun yaptigi gibi. Ust ligte oynamak istiyorlar ise bir gun GS olarak kalip Siekonun fisini cekmek zorundalar. Ikisini ayni anda yasatmaya calismak yanlis. Karar vermeliler ve birisi gitmeli.

Ben niye böyle düşünüldüğünü doğrusu anlayamadım. Seiko olarak büyük ölçüde tüketim ürünü vasfında saatler satarken (büyük ölçüde diyorum, çünki lüks tüketim olarak sınıflanabilecek serileri de var) , Grand Seiko olarak, lüks ürün niye satamasın? İkisi arasında bir tercihte bulunmasını zorunlu kılacak olan nedir? Neticede iki markanın hedef kitleleri ve ürün gamları büyük ölçüde ayrı birbirinden.

Buna karşılık ben iki markanın yönetiminde ticari açıdan bir kısım hatalar yapıldığını düşünüyorum;

Mesela Grand Seiko, yüksek saatçilik yapıyor ve Seiko dan farklı olarak lüks ürün vasfında satılıyor ama bence yeterince elitize edilmiyor. Lansman, pr vb.. konularda muadillerinin çok gerisinde kalıyor. Bu da nev'i gereği, öz den çok imajın satıldığı bir üründe, satın alma kararını zorlaştıran bir unsur ve markayı, nispeten daha derin ama sayıca daha az bir hedef kitleyle sınırlamış oluyor.

Seiko da ise durum daha farklı. Ürün yelpazesi çok geniş, 30 usd ye de saati var 3.000 usd ye de. Burada da bir karmaşa var bence. Aynı marka şemsiyesi altında hem mass production hem el işçiliği vaat ediliyor.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Xhantos » 19 Tem 2019, 18:33

Umutt yazdı:Ben niye böyle düşünüldüğünü doğrusu anlayamadım. Seiko olarak büyük ölçüde tüketim ürünü vasfında saatler satarken (büyük ölçüde diyorum, çünki lüks tüketim olarak sınıflanabilecek serileri de var) , Grand Seiko olarak, lüks ürün niye satamasın? İkisi arasında bir tercihte bulunmasını zorunlu kılacak olan nedir? Neticede iki markanın hedef kitleleri ve ürün gamları büyük ölçüde ayrı birbirinden.

Seiko Epson elbette Seiko markasından vazgeçmez, örneğin Orient de onların bir markası sonuçta ama farklı hikayesi geçmişi de olduğu için Seiko ismine ihtiyaç duymuyor. Seiko ise kendi içinde 5, prospex, presage vs. serileri kendi başına marka gibi pazarlamaya gidiyor. Ne kadar başarılı olduğunu bilemediğim pazarlama hamleleri...

Konuya dönersek, düşüncem, Seiko duracak ama GS'deki Seiko ismi gidecek. Özellikle ABD tarafında 'just a Seiko' diye bir 'ucuz saat' marka algısı var, onu kırmak çok zor. Ama köklü markaların karşısına sıfır, geçmişi olmayan bir markayla çıkmak da olmuyor. Seiko birçok ilke de imza atmış köklü bir marka. Bir noktada GS kendi kanatlarıyla uçmaya başlayacak (marka algısı olarak), ilgilenenler haricinde insanlar GS ile Seiko'nun ilgisini bilmeyecek.

Gelecekte ne olur bilinmez ama örneğin Swatch ve Omega'nın marka algısı da çok farklı ama 2 marka da aynı çatıda yaşıyor. Hatta Swatch group'un bazı markalarının o grubun olduğunu ilgili kişiler olarak biz bile unutuyoruzdur, eminim.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj gokhangirgin » 19 Tem 2019, 19:35

Umutt yazdı:
gokhangirgin yazdı:

Ben niye böyle düşünüldüğünü doğrusu anlayamadım. Seiko olarak büyük ölçüde tüketim ürünü vasfında saatler satarken (büyük ölçüde diyorum, çünki lüks tüketim olarak sınıflanabilecek serileri de var) , Grand Seiko olarak, lüks ürün niye satamasın? İkisi arasında bir tercihte bulunmasını zorunlu kılacak olan nedir? Neticede iki markanın hedef kitleleri ve ürün gamları büyük ölçüde ayrı birbirinden.

Buna karşılık ben iki markanın yönetiminde ticari açıdan bir kısım hatalar yapıldığını düşünüyorum;

Mesela Grand Seiko, yüksek saatçilik yapıyor ve Seiko dan farklı olarak lüks ürün vasfında satılıyor ama bence yeterince elitize edilmiyor. Lansman, pr vb.. konularda muadillerinin çok gerisinde kalıyor. Bu da nev'i gereği, öz den çok imajın satıldığı bir üründe, satın alma kararını zorlaştıran bir unsur ve markayı, nispeten daha derin ama sayıca daha az bir hedef kitleyle sınırlamış oluyor.

Seiko da ise durum daha farklı. Ürün yelpazesi çok geniş, 30 usd ye de saati var 3.000 usd ye de. Burada da bir karmaşa var bence. Aynı marka şemsiyesi altında hem mass production hem el işçiliği vaat ediliyor.

Boyle dusunmemin temel sebebi hitap ettikleri kesim ve kaliteleri tamamen farkli olsa da icinde “seiko” gectigi icin bir birini etkileyecegini dusundugum icin. Bilemiyorum ama seiko daha alt segment oldugu ve yillardir boyle kaniksandigi icin gercek bilenler haricinde GS hak ettigi yeri bulamiyor diye dusunuyorum. Ust segment saat sahipleri alt segmenten bir urun adi gectigi icin GS uzak duruyor olabilir. Adi bambaska olsa eminim daha cok ilgi gorurdu diye dusunuyorum.
Zaman gosterecek, bakalim.

Kullanıcı avatarı
gokhangirgin

Mesaj Umutt » 19 Tem 2019, 20:02

gokhangirgin yazdı:
Umutt yazdı:
gokhangirgin yazdı:

Boyle dusunmemin temel sebebi hitap ettikleri kesim ve kaliteleri tamamen farkli olsa da icinde “seiko” gectigi icin bir birini etkileyecegini dusundugum icin. Bilemiyorum ama seiko daha alt segment oldugu ve yillardir boyle kaniksandigi icin gercek bilenler haricinde GS hak ettigi yeri bulamiyor diye dusunuyorum. Ust segment saat sahipleri alt segmenten bir urun adi gectigi icin GS uzak duruyor olabilir. Adi bambaska olsa eminim daha cok ilgi gorurdu diye dusunuyorum.
Zaman gosterecek, bakalim.

Tamam, ben yanlış anlamışım sizi, isim benzerliği açısından kritik etmişsiniz.

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Ground » 19 Tem 2019, 20:27

Resim

Başlıkta kendi resimlerimiz ile birlikte GS haberleri görürsek te yayınlayalım.

İyi haftasonları :champ:

Kullanıcı avatarı
Ground

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz, Solestar ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners