fsenturk yazdı:Yani otomatik saatlerin bu zaman tutma problemlerinden dolayı bir türlü ısınamıyorum otomatik saatlere.. Bir kere aldım otomatik saati taktım koluma içimde sürekli bir şüphe.. "Saat Ya geri kaldıysa, ya ileri gittiyse ya doğru zamanı göstermiyorsa" v.s
Zamanı dakika cinsinden öneme bindirip yaşayan biriyseniz otomatik saat kullanmak hiç de bize göre bir şey değil. Seiko Solar Padi kullanıyorum şimdi.
Başlık ile ilgili olarak da şunu söylemek isterim : Bu kadar yeni bir saatin mekanizmasında bu denli bir zaman kayması olmasının nedeni belki de üretim hatasıdır. Bunu bilemeyiz. Yani Araba almıyoruz ki 10bin kilometreden sonra motoru açılır doğru zamanı gösterir diyebilelim. Şu manyetizma ile ilgili gerekli işlemleri saatçiden yaptıktan sonra kronometre ile her gün zaman tutuşunu ölçmenizi ve sapma devam ediyorsa acilen teknik servise geri göndermenizi tavsiye ederim. 1 hafta 5 dakika geri kalan saat otobüsü kaçırmanızı, işe geç kalmanızı ve sizi patronunuzla kavga etmenize neden olabilir.
benim bildiğim kadarı ile yeni saatler belli bir zaman sonra asıl randımanlı çalışıyor bir oturma süreci var , yanlış mı biliyorum ? Tabi sapmanın kabul edilebilir şartlarda olduğu zaman günde dakikalar değilde saniyeler bazında ise
Read more: viewtopic.php?f=12&t=33720&start=20#ixzz6PEVMShiy