TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj concordet1972 » 19 Şub 2016, 10:51

Expen yazdı:
concordet1972 yazdı:Merhaba arkadaşlar Tudor Pelagos için İstanbul özgürsaatten fiyat teklifi aldım.Bursa da Tudoru Storks mağazası satıyor, onların dediği özgürsaatin paralel ihracat yapabileceğini ve bu yüzden fiyatının düşük olabileceğini söylüyorlar.Bu doğru mudur?Bu doğruysa ne gibi bir sakıncası vardır? Uluslararası garanti veya başka bir sıkıntı doğurabilr mi?

Merhaba aslında o paralel ihracat değil paralel ithalattır :thumbup:
Paralel ithalatın ne müşteriye nede satıcıya herhangi bir sorun teşkil etmez paralel ithalat yıllardır bir açık olarak görülür gümrükte.
Arz talebin sistem açığıyla harmanlanmış hali desek yanılmayız :champ:

Evet yaa şimdi farketmişim ithalat yazacaktım yanlış olmuş teşekkürler düzeltme için
Kullanıcı avatarı
concordet1972

Mesaj o2o » 20 Şub 2016, 08:17

paralel ithalat nedir?
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj concordet1972 » 20 Şub 2016, 11:15

o2o yazdı:paralel ithalat nedir?

Türkiye distribütörü haricinde ürünü başka firmaların kendi ithal etmesi olayı,fiyat bu yüzden daha ucuz olabiliyor,tek olabilecek sıkıntı garantiyi ithal eden firma kendi veriyor ve iş servislik bir durum olduğunda kendileri bir yerlerde yaptırma yoluna giderler burası can sıkıcı olabilir
Kullanıcı avatarı
concordet1972

Mesaj egemen74 » 07 Mar 2016, 02:16

Herkese merhaba,
Forumda daha önce yazmamıştım fakat keyifli ve bilgilendirici bir yer. Başlık açmak istemedim ve sorumu yazmak için en uygun yer burası gibi geldi.

Maurice Lacroix marka bir saat beğendim. Maurice Lacroix Men's Pontos Automatic Silver-Tone Dial Power Reserve Display
Linki eklemiyorum fakat Türkiyedeki yetkili satıcısı olan firma (saat & saat) beğendiğim saatin mağazalarında indirimde olduğunu ve son fiyat olarak 5.425 TL diyor. İnternette biraz araşırdım ve amazonda aynı saati 900USD (yaklaşık 2.700 TL) civarında bulabiliyorum.

Amazondan daha önce alış veriş yaptım fakat saat konusunda fiyat farkının bu kadar fazla olmasından dolayı biraz kuşkulandım. Satıcının adı "WorldofWatches" ve gördüğüm kadarıyla aynı markanın birçok saatini satıyor. Amazonda satılan saatlerin sahte ya da tamir görmüş ürün olma ihtimali var mı? Bu tür bir saat için amazondan alış veriş yapmak güvenli midir?

Teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
egemen74

Mesaj jstein » 07 Mar 2016, 09:51

İlgili satıcının "seller rating"lerini ve yorumlarını kontrol edebilirsiniz. Ancak bana göre Amazon'dan her türlü alışveriş güvenlidir, müşteri ilişkileri ve müşteri odaklılık konusunda beni sürekli şaşırtmaktalar.
One Timex digital watch, broken.
Kullanıcı avatarı
jstein

Mesaj Emreozcan » 07 Mar 2016, 12:24

egemen74 yazdı:Herkese merhaba,
Forumda daha önce yazmamıştım fakat keyifli ve bilgilendirici bir yer. Başlık açmak istemedim ve sorumu yazmak için en uygun yer burası gibi geldi.

Maurice Lacroix marka bir saat beğendim. Maurice Lacroix Men's Pontos Automatic Silver-Tone Dial Power Reserve Display
Linki eklemiyorum fakat Türkiyedeki yetkili satıcısı olan firma (saat & saat) beğendiğim saatin mağazalarında indirimde olduğunu ve son fiyat olarak 5.425 TL diyor. İnternette biraz araşırdım ve amazonda aynı saati 900USD (yaklaşık 2.700 TL) civarında bulabiliyorum.

Amazondan daha önce alış veriş yaptım fakat saat konusunda fiyat farkının bu kadar fazla olmasından dolayı biraz kuşkulandım. Satıcının adı "WorldofWatches" ve gördüğüm kadarıyla aynı markanın birçok saatini satıyor. Amazonda satılan saatlerin sahte ya da tamir görmüş ürün olma ihtimali var mı? Bu tür bir saat için amazondan alış veriş yapmak güvenli midir?

Teşekkürler :)

Merhabalar;

Amazon.com'da saticinin referanslarina bakin, iyi yorumlar arasinda tarih farki olmasina dikkat edin. Bunu soylememin nedeni bir ihtimal saticinin kendi arkadaslari/tanidiklari iyi yorumlar yazmis olabilir. Oyle yapan saticilarda genelde iyi yorumlar ayni gun icerisinde oluyor.

Ote yandan, Turkiye Gumruk Mevzuati geregi 150 USD ustundeki alimlar gumruk incelemesine tabi tutuluyor. Yani saatiniz gumruge takildigi zaman - ki takilacaktir - bu saatin fatura bedeli uzerinden %18 KDV ve %2-7 gumruk vergisi dogacaktir. Bu da size tahminimce alacaginiz fiyata ek %20-25 masraf getirecektir. Benim tahminimce amazondan siparis ederseniz 1125 USD odemeye ve kargoyu beklediginizden 2 hafta gec almaya hazirlikli olun.

Son bir tavsiye, saat & saat disinda ML satan magazalardan daha dusuk fiyat alabilirsiniz, denemekte fayda var.

Tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj egemen74 » 08 Mar 2016, 01:19

:thumbup:
Yardımcı olup ve bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Ankarada ML için sınırlı satıcı olduğu için amazonda bulduğum fiyat en makulü gibi. Gördüğüm kadarıyla son 1 senedir satıcının amazındaki karnesi de fena değil biraz daha araştırdıktan sonra amazondan almayı düşünüyorum.
Amerikadan alsam da yine orada yaşayan bir arkadaşıma yönlendireceğim için gelirken gümrükle ilgili bir sıkıntı yaşamamayı umuyorum.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
egemen74

Mesaj concordet1972 » 08 Mar 2016, 19:08

saatin orijinal olduğuna emin misiniz?
Kullanıcı avatarı
concordet1972

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hellhound ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners