egemen74 yazdı:Herkese merhaba,
Forumda daha önce yazmamıştım fakat keyifli ve bilgilendirici bir yer. Başlık açmak istemedim ve sorumu yazmak için en uygun yer burası gibi geldi.
Maurice Lacroix marka bir saat beğendim.
Maurice Lacroix Men's Pontos Automatic Silver-Tone Dial Power Reserve Display Linki eklemiyorum fakat Türkiyedeki yetkili satıcısı olan firma (saat & saat) beğendiğim saatin mağazalarında indirimde olduğunu ve son fiyat olarak 5.425 TL diyor. İnternette biraz araşırdım ve amazonda aynı saati 900USD (yaklaşık 2.700 TL) civarında bulabiliyorum.
Amazondan daha önce alış veriş yaptım fakat saat konusunda fiyat farkının bu kadar fazla olmasından dolayı biraz kuşkulandım. Satıcının adı "WorldofWatches" ve gördüğüm kadarıyla aynı markanın birçok saatini satıyor. Amazonda satılan saatlerin sahte ya da tamir görmüş ürün olma ihtimali var mı? Bu tür bir saat için amazondan alış veriş yapmak güvenli midir?
Teşekkürler

Merhabalar;
Amazon.com'da saticinin referanslarina bakin, iyi yorumlar arasinda tarih farki olmasina dikkat edin. Bunu soylememin nedeni bir ihtimal saticinin kendi arkadaslari/tanidiklari iyi yorumlar yazmis olabilir. Oyle yapan saticilarda genelde iyi yorumlar ayni gun icerisinde oluyor.
Ote yandan, Turkiye Gumruk Mevzuati geregi 150 USD ustundeki alimlar gumruk incelemesine tabi tutuluyor. Yani saatiniz gumruge takildigi zaman - ki takilacaktir - bu saatin fatura bedeli uzerinden %18 KDV ve %2-7 gumruk vergisi dogacaktir. Bu da size tahminimce alacaginiz fiyata ek %20-25 masraf getirecektir. Benim tahminimce amazondan siparis ederseniz 1125 USD odemeye ve kargoyu beklediginizden 2 hafta gec almaya hazirlikli olun.
Son bir tavsiye, saat & saat disinda ML satan magazalardan daha dusuk fiyat alabilirsiniz, denemekte fayda var.
Tesekkurler.