Sn Sedir çok güzel bir saat almışsınız. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
Sevgiler,
sedir yazdı:Merhabalar.
Evet saat geldi Cvssvc, ama benim düzen hastalığım var.
Bu nedenle evvela daha önce aldığım ve forumda "Bugün kolunuzda hangi saat var?" başlığında sizlere de gösterdiğim Skagen'i tanıtmam gerekli!
Şimdilik Skagen'in resimlerini yükleyeceğim, daha sonra iletiyi değiştirip araya bazı görüşlerimi eklemeyi düşünüyorum. Daha sonra forumun en uzun sürede kendini gösterecek kargosunu da açıklarım inşallah.
Arkadaşlar saat oldukça küçük bir kutu ile geliyor ve kutu üzerinde amblem, marka, ülke ve küçük bir reklam cümlesi görüyorsunuz.
Kutuyu kaplayan kılıfı yana çekip çıkardığınızda,
Kartondan yapılmış gerçek kutu karşınıza çıkıyor. Bu basit kutunun nasıl açıldığını anlamak için birkaç saniye harcamanız gerekiyor.
Zira kutumuz kitap gibi açılıyor ve kutunun kendi kendine açılmaması için logodan oluşan karton kabartma bir kilit düşünülmüş.
Kitap-kutumuzu açınca beyaz bir yastıkta yatan saatimizi görüp, gülümsüyoruz.
Skagen'lerin biraz sıradışı tasarımları hemen dikkatimizi çekiyor. Benim ilk dikkatimi çeken kadranın saat 9 hizasını marka için seçmeleri oldu. Köşeli kasa ile yuvarlak kadran güzel bir uyumla birleşmiş. Kasada saat indekslerine denk gelen küçük kabartmalar dikkati çekiyor. Ayrıca saate yuvarlak hissini kaybettirmeyen, sanki sandviç kadranmış gibi bir tabakalanma ile yuvarlak kadran yapısı ve buna uygun merkeze eşit uzaklıkta dizilmiş indeksler görülüyor. Kadran ve indekslerde özel bir anlatım gerektiren yapı yok. Uçları yuvarlatılmış çubuk şeklinde indeks ve kollar görünüyor. Gerek indeksler gerek kollarda fosfor kullanılmış, bununla ilgili resim yok ama gece saati okumaya zar zor yetiyor diyebilirim. Saat 3 hizasında haftanın günü ve ayın kaçı olduğunu gösteren kısım bulunuyor. Takvim hep kırmızı, gün ise pazarları kırmızı diğer günlerde beyaz olarak gösteriliyor. Buradaki kadran penceresinde çerçeve kullanılmamış. Genel olarak minimalist olarak isimlendirilebilecek tasarımın saat 6 hizasında anlamsız ve gereksiz yere Titanium 3ATM ifadeleriyle kirletilmesi itiraz kaldırır.
Bu kadar inceledikten sonra saati dışarı alıyoruz, kutuda minik bir tanıtım kitapçığı olduğunu görüyoruz, ama içinde önemli birşey yazmıyor. Kolu bir defa çeker ileri çevirirseniz gün, geri çevirirseniz tarih, iki kez çekerseniz saati ayarlarsınız gibi cümleler.
Saatimize ışığı saat 9 hizasından alıp hafifçe yan bakmasını söyleyip bir resmini daha çekiyoruz. Bu arada titanyum bileziğin kasa ile uyumlu gidişi dikkatimizi çekiyor. İnce örgülü titanyum bilezik kasanın şekilli hatlarına uygun olarak oldukça kalın başlayıp giderek incelse de birçok saatin bileziğinden daha kalın duruşuyla dikkati çekiyor. Bileziğin ayarlanması son derece basit bir klips ile birkaç saniyede yapılabiliyor.
Kasa bilezik uyumuna bir de buradan bakıp,
Bileziğin kasaya iki tost arasında kaşar misali sıkıştırılarak iki de vida yardımıyla (az sonra göreceksiniz) tutturulduğunu görüyoruz. Yani bildiğiniz sustalı pim yok.
Bu resimlerden sonra son olarak da kasanın üstten arkaya doğru incelen yapısına ve oldukça küçük tasarlanmış tepeye dikkat çekeceğim. Bu farklı kasa tasarımı saati olduğundan ince gösteriyor.
Vidalar sadece bileziği kasaya tutturmak için, kapak kasaya bildiğiniz klasik bastırarak oturtma yöntemiyle yerleştirilmiş. Zaten 3 ATM vaat eden bir saatte bu da normal olsa gerek. Yine kapakta Japon kuartz makine kullanıldığı, sertleştirilmiş mineral cam olduğu gibi bilgiler, model numarası bulunuyor.
Yandan ve
Çaprazdan bir görüntü ile incelemeye son veriyorum.
Uploaded with ImageShack.us
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
|