TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj Hsnmrycl » 16 Mar 2012, 00:31

doğal olarak, mesele geldi rolex ve seikonun markanın prestijleri noktasında tıkandı 8-)

bence de rolex ve seiko gerçekten de farklı kulvarların markalarıdır. her ikisi de kendi kulvarlarında son derece kaliteli ve başarılıdırlar.

rolex'in başarısı, asla taviz vermeden yıllardır sürekli olarak elit kesime hitap eden ürünler piyasaya sürmesi ve bu pazarlama stratejisi ile yıllardır sektörün mihenk taşlarından biri olmasıdır (belki herhangi bir saat meraklısının alabileceği fiyatlı benim bilmediğim rolex modelleri vardır. ama halktan biri olarak bendeki rolex tarifi budur). rolex sektördeki sağlam yerini korurken aynı zamanda pek çok kişi için de erişilmezdir. ama bu erişilmezlik kişinin rolexe olan ilgisini körükler ve markaya mistik bir hava verir. zira bir rolex kimine göre son noktadır.

aynı şekilde, seiko da yıllara meydan okuyan ve kalitesi geçen yıllarla pekişen ürünler piyasaya sürer. bu yönüyle seiko da sektördeki yeri son derece sağlam firmalardandır. ama seikonun farkı, sektördeki bu sağlam yerini korurken aynı zamanda halkın büyük çoğunluğu tarafından erişilebilir olmasıdır. bu durum belki de hi-beat saat üretmenin de ötesinde bir başarıdır seiko için. o, yıllardır istikrarını koruyan bir markadır ve aynı zamanda ona herkes ulaşabilir. hem iyi bir marka olup hem de herkes tarafından ulaşılabilir olmak sanıldığından daha zor bir stratejidir. bu duruma güzel bir örnek de Ray-Ban markasıdır. toplumda pek çok kişi eğer isterse ABD başkanı ile aynı gözlük markasını kullanabilir. bu marka Ray-Ban'dır.

bu iki farklı pazarlama ve üretim taktiği sayesinde alıcıların markalara karşı bir bakış açısı oluşur.

gelinen noktada seiko, grand seiko ile bu açının dışına çıkıp yüksek teknoloji mekanizmalarla elit segmentte ben de varım demek istiyor. ancak bu varoluş seikonun başına grand getirilerek çözülebilecek kadar kolay değil. hatta bana kalırsa seiko ile organik bağı olduğu bilinen bir başka marka yaratarak çözülecek kadar da kolay değil. bu ancak evrimsel olarak bir kaç on yıl içinde sektör alıcılarında kendi kendine yerleşecek bir algı ile mümkün. dolayısıyla öyle sanıyorum ki şu an için seiko değil grand seiko, grand saloon seiko da üretse hala bizim seiko...

*yazıda herhangi bir teknoloji, yenilik ya da üstünlük karşılaştırması yapmamaya çalıştım. zira bu konuda oldukça kısıtlı bilgşye sahibim. sadece üretim, pazarlama ve algı yönlerinde fikrimi açıklamaya çalıştım.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj 2fast4u » 16 Mar 2012, 00:37

Simdi konu cok hassas o nedenle kelimeleri ozenle seciyorum:)G seiko ulkemizde hakettigi degeri bulamaz bunun nedeni oncelikle yine markanin kendisi.bagdat caddesinde sattigi urunler bile evlere senlik iken grand seiko kimsenin aklina gelmiyor gelemiyor.sonra a+ musteri segmentine hitap eden dergilerde ne bir reklam ne de baska dokuman bulmak imkansiz.amerikada veya avrupada da durum farkli degil iken
Gs nasil hakettigi ilgiyi bulsun bunuda o ceo ya sormak lazim.lexus diyoruz fakat herojd bu adamlar bundan 15 yil evvel arizona colunun ortasina test pisti kurdular .amerikalinin gozune soktular yetmedi villa tipinde hotel konforunda cadillac ta bile olmayan servis satis noktalari yaptilar.. Yetmedi reklam ustune reklam hala devam ediyor.japon saat devinde buna benzer bir calisma niye yok.TR'de lexus degil ama bir infinity fx serisi tuttu bunuda nissan a degil bayraktar a borclular.ben gozumle range i takasa verip fx alani gordum.demek ki bu is aydin saat ile degil bambaska bir yapilanma ile olusur.gs alan olursa forumda 5 dk dusunurum ve saygi duyarim dusunsene 2.el degerini dusunmeden parayi basip aaaa bu seykoooo diyen ahmaklari takmadan kolunda saati tasiyan adam bence asmistir neyi asmistir butun rulzzzzzzz lari elbette:)simdi bize yurekli bir gs alicisi lazim bide ondan dinleyelim elbette butun bunlar simge haline gelmis isvicreli markalari baglamaz onlar hedeflerini zaten seneler evvel koymus emin adimlarla bugunlere tasimislardir.iphone klavyesi ile bu kadar:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 00:41

hsnmrycl yazdı:doğal olarak, mesele geldi rolex ve seikonun markanın prestijleri noktasında tıkandı 8-)

bence de rolex ve seiko gerçekten de farklı kulvarların markalarıdır. her ikisi de kendi kulvarlarında son derece kaliteli ve başarılıdırlar.

rolex'in başarısı, asla taviz vermeden yıllardır sürekli olarak elit kesime hitap eden ürünler piyasaya sürmesi ve bu pazarlama stratejisi ile yıllardır sektörün mihenk taşlarından biri olmasıdır (belki herhangi bir saat meraklısının alabileceği fiyatlı benim bilmediğim rolex modelleri vardır. ama halktan biri olarak bendeki rolex tarifi budur). rolex sektördeki sağlam yerini korurken aynı zamanda pek çok kişi için de erişilmezdir. ama bu erişilmezlik kişinin rolexe olan ilgisini körükler ve markaya mistik bir hava verir. zira bir rolex kimine göre son noktadır.

aynı şekilde, seiko da yıllara meydan okuyan ve kalitesi geçen yıllarla pekişen ürünler piyasaya sürer. bu yönüyle seiko da sektördeki yeri son derece sağlam firmalardandır. ama seikonun farkı, sektördeki bu sağlam yerini korurken aynı zamanda halkın büyük çoğunluğu tarafından erişilebilir olmasıdır. bu durum belki de hi-beat saat üretmenin de ötesinde bir başarıdır seiko için. o, yıllardır istikrarını koruyan bir markadır ve aynı zamanda ona herkes ulaşabilir. hem iyi bir marka olup hem de herkes tarafından ulaşılabilir olmak sanıldığından daha zor bir stratejidir. bu duruma güzel bir örnek de Ray-Ban markasıdır. toplumda pek çok kişi eğer isterse ABD başkanı ile aynı gözlük markasını kullanabilir. bu marka Ray-Ban'dır.

bu iki farklı pazarlama ve üretim taktiği sayesinde alıcıların markalara karşı bir bakış açısı oluşur.

gelinen noktada seiko, grand seiko ile bu açının dışına çıkıp yüksek teknoloji mekanizmalarla elit segmentte ben de varım demek istiyor. ancak bu varoluş seikonun başına grand getirilerek çözülebilecek kadar kolay değil. hatta bana kalırsa seiko ile organik bağı olduğu bilinen bir başka marka yaratarak çözülecek kadar da kolay değil. bu ancak evrimsel olarak bir kaç on yıl içinde sektör alıcılarında kendi kendine yerleşecek bir algı ile mümkün. dolayısıyla öyle sanıyorum ki şu an için seiko değil grand seiko, grand saloon seiko da üretse hala bizim seiko...

*yazıda herhangi bir teknoloji, yenilik ya da üstünlük karşılaştırması yapmamaya çalıştım. zira bu konuda oldukça kısıtlı bilgşye sahibim. sadece üretim, pazarlama ve algı yönlerinde fikrimi açıklamaya çalıştım.

Ben de bu başlığı açarken zaten amacım buydu : Teknoloji konusunda sınırlı bilgiye sahip olmayan İsviçrelilere bakınca onlarda Seiko diyorlar :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 00:46

vincefb yazdı:ehh bi hayli var hemde Ahbob :D

Drago, ben seni anlıyorum sen bu markayı gerçekten seviyorsun... Ve bu sevgin için 7.000 dolarlık GS'yide alırsın...

Ama senin sevgin bazı gerçekleri maalesef ki değiştiremez..

ROLEX RULZZZZZZZZZZZZ :D

Vince Cebine 15000 tl. koyan birisi için gidip bir Submariner almak çok zor bir karar değil...Ama gidip o meblağı bir Grand Seiko'ya vermek yürek ister...düşünsene sürüden ayrılacaksın...çevrede kurtlar,piranhalar...herkes diyecekki "sen ne yaptın, o kadar para bir Seiko'ya verilirmi ?" verilir be kardeşim...diyecek ve icraatını savunacaksın,anlatacaksın sebeplerini,ikna edeceksin vs. zor işler yani...oysa taktınmı koluna Rolex'i sorgu sual yok ! Sahtesi bile olsa iş yapar, herkes saygı duyar...imaj işte...
En son Drago tarafından 16 Mar 2012, 00:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj herofb » 16 Mar 2012, 00:50

Drago benim örnegime elma armut demenin nedenini öğrenebilir miyim? Bana hic oyle gelmiyor o yuzden soruyorum sonuçta yuksek bir bedel ödeyeceğin zaman lüks otomotiv üreticilerini seciyoruz alt grup araçların pahalı modellerini degil bence bir genesis a4'ten daha iyi bir araç
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 16 Mar 2012, 00:55

ahbob yazdı:Drago ben saatcilige katkisindan bahsetmiyorum. Benim kastettigim sey markayi duyunca insanlarin ilk aninsadigi sey, o markanin imaji. Bir insana Seiko denildiginde aklina gelenle Rolex denildiginde aklina gelenin birbirlerine yakin seyler oldugunu dusunmuyorum, olacaksa da daha zamani var bence diyorum.

Rolex - Grand Seiko kalitesini kıyaslama dışında bir şey söylemek istiyorum: Rolex veya Seiko ismi deyince saat konusunda detaylı araştırma yapanların dışında kalanların ilk anımsadığı şey fiyattır. Hangisinin fiyatı iyiyse o daha kalitelidir mantığı ki ben bu mantığa deli oluyorum ...

Burada Rolex'in saat dünyasına katkısına ve kalitesine kimsenin bir şey söyleyemez..

Seiko'nun gerçekten işin peşini bırakmaması, İsviçre'li rakiplerine karşı yıkılmadan taş gibi ayakta durması beni en çok cezbeden taraflarındandır. Seiko'nun marka değeri gerçekten benim gözümde kim ne derse dersin PP ve Rolex'ten sonra 3. sıradadır..

Şöyle bir şey de var Grand Seiko'nun 7.000 USD yerine 3.500 USD olsaydı çok daha iyi konuşulurdu ya da yüksek fiyat olmaması nedeniyle sıradanlaşırdı ...

Ama bu da bir gerçek Grand Seiko kadranda ki GS yazısını kesinlikle silmeli :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mlm » 16 Mar 2012, 00:58

Farklı olma arzusunun altında yatan nedenlerden biri de bu değil mı; imaj..
Seiko'ya 15000 TL yi gözünü kırpmadan yüreklice basacaksın, sonra da sana hayret içeren sualler tevcih edenlere başın dik gerekçeleri siralayacaksin, farklı olacaksın ki hasılası lezzetli olsun.. :)
Ey İmaj, cok tatlısin, cok..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 00:59

herojd11 yazdı:Drago benim örnegime elma armut demenin nedenini öğrenebilir miyim? Bana hic oyle gelmiyor o yuzden soruyorum sonuçta yuksek bir bedel ödeyeceğin zaman lüks otomotiv üreticilerini seciyoruz alt grup araçların pahalı modellerini degil bence bir genesis a4'ten daha iyi bir araç

Herojd mesajında Alman otomobili ile İsviçre saati algısını birbirine paralel tutmuşsun sanırım, işte o nedenle elma/armut benzetmesini kullandım...Yani şu bir gerçek ki Alman otomobillerinin sahip olduğu hasletlere İsviçre saatleri de simgesel olarak yakın olsa da Seiko gerçeğini görmezden gelemezsin...ya bu acı geçeği İsviçre'nin önde gelen saat üreticileri bile ister istemez kabul ederken siz neden anlamak istemiyorsunuz...tutturmuşsunuz bir marka imajıdır gidiyor...bu canavarı siz kendiniz yaratıyorsunuz, ondan sonra ulaşılamaz imajlar...astronomik fiyatlar...
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mtn ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners