TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swift ile odeme sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swift ile odeme sorunu

Mesaj sieger » 24 Ara 2018, 22:30

Oktyk yazdı:
sieger yazdı:Nasil denk geldiyse, simdi aradilar, su an uretimde olmadigindan, deger tespiti yapamamis gumruk, ve rolex saat oldugundan bu kisisel kullanima tabi olamiyormus (dhlnin bi kisisele ait basit gumruk islemi var, bi de ticari var) o yuzden benim musavir firma bulup onlara hallettirmem lazimmis. Simdi bunu arayacagiz, sinirlenmemeye calisiyorum :) sakince halledicem bir gun umarim bunu.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede saatiniz elinize ulaşır. DHL resmen bir soyguncu. Normal posta alternatifi varken, çabuk gelmesi için DHL ile bir alım yapmıştım. Çok kibar hanımlar sık sık arayarak size masrafları sıralıyorlar. Size müşavirlerini tavsiye ediyor, bugün parayı yatırıp gerekli evrakları göndermezseniz yarına kalacak, hafta sonu çalışmıyoruz, günlük bekletme ücreti şu kadar vb... Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum DHL'i...

Aynen dediginiz musaviri tavsiye ettiler bana da. Direk nette biraz baktim, sanirim ayvayi yemis durumdayim, o yuzden satin aldigim kisiye direk mesaj yazdim, sanirmi o kisi, gumrukte kaldigi icin urunu geri isteyebiliyormus (DHLden arayan hanim soyledi). Umarim en azindan iade edilir.. Ne zor ismis yahu, alti ustu neyse vergisi soyle, ver. Yok illa sorun :)
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Oktyk » 24 Ara 2018, 22:57

Aynı mesaj yanlışlıkla iki kere yollanmış.
En son Oktyk tarafından 24 Ara 2018, 23:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Oktyk

Mesaj Oktyk » 24 Ara 2018, 23:13

sieger yazdı:
Oktyk yazdı:
sieger yazdı:Nasil denk geldiyse, simdi aradilar, su an uretimde olmadigindan, deger tespiti yapamamis gumruk, ve rolex saat oldugundan bu kisisel kullanima tabi olamiyormus (dhlnin bi kisisele ait basit gumruk islemi var, bi de ticari var) o yuzden benim musavir firma bulup onlara hallettirmem lazimmis. Simdi bunu arayacagiz, sinirlenmemeye calisiyorum :) sakince halledicem bir gun umarim bunu.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede saatiniz elinize ulaşır. DHL resmen bir soyguncu. Normal posta alternatifi varken, çabuk gelmesi için DHL ile bir alım yapmıştım. Çok kibar hanımlar sık sık arayarak size masrafları sıralıyorlar. Size müşavirlerini tavsiye ediyor, bugün parayı yatırıp gerekli evrakları göndermezseniz yarına kalacak, hafta sonu çalışmıyoruz, günlük bekletme ücreti şu kadar vb... Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum DHL'i...

Aynen dediginiz musaviri tavsiye ettiler bana da. Direk nette biraz baktim, sanirim ayvayi yemis durumdayim, o yuzden satin aldigim kisiye direk mesaj yazdim, sanirmi o kisi, gumrukte kaldigi icin urunu geri isteyebiliyormus (DHLden arayan hanim soyledi). Umarim en azindan iade edilir.. Ne zor ismis yahu, alti ustu neyse vergisi soyle, ver. Yok illa sorun :)

Evet, yurtdışı alışveriş bu kadar zor olmamalı ama hergün daha da zorlaşıyor maalesef. İnşallah zarara uğramadan kurtulursunuz bu işten. Yaklaşık 10 yıl önce ABD'den PTT yoluyla getirdiğim 2 hifi kablosunu ticari sayan ve ithalat işlemleri için dosya açmanız gerek diyen gümrüğe bırakıp gitmiştim. O derece bezdirici olabiliyorlar maalesef.
Kullanıcı avatarı
Oktyk

Mesaj sieger » 25 Ara 2018, 11:00

yeni gelisme: adamla konustum, o da chrono24 un anlasmasi geregi, vergi ya da bisiyin onu ilgilendirmedigini o yuzden iade alamayacagini soyledi. Ok dedim, zaten bi tanidik gumruk musaviri bulduk, ona vekalet verdik bakalim. Sanirim biraz para sikismis, onu alinca vereceklermis saati gibi gorunuyor su an.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj görkemk » 25 Ara 2018, 11:06

amman o mali müşavir olayına düştüysen durum kötüleşebilir , 1500 doların üzeri malların girişinde değişik bir vergilendirme durumuna sokmak için o olayı yapıyorar yüzde yirminin çok üzerinde bir oranda vergi çıkarabilirler , tavsiyem yapabiliyorsanız fiyatı 1500 dolar altında göstermeniz
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj sieger » 25 Ara 2018, 11:23

evet evet duymustum, oyle hallettirmeye calisacagim, tesekkurler hatirlatma icin. yoksa sezlong semsiyesi misali takilicaz.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Maradona » 25 Ara 2018, 12:02

Dertsiz başa dert olmuş, geçmiş olsun... :-(
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj sedir » 25 Ara 2018, 12:23

Siz saati, DHL de parasını alır ve iş sonuçlanır.
İnternet alışverişinin -hele de yurtdışından- bu kadar yaygın olmadığı bir dönemde, şu an faaliyetine devam etmeyen bir ABD firmasından iki adet kalem almıştım. DHL ile yıldırım hızıyla İstanbul'a gelmişti. Sorun DHL'nin işlemler, vekalet, depolama ücreti,... gibi talepleriyle başladı. İnat edip kalemleri aldım ama bana üç katına malolmuştu diye hatırlıyorum. DHL: yurtdışı alışverişte büyük sorun maalesef. Geç de gelse PTT aracılı kargolarda resmi vergi ve benzeri ücretleri ödeyip ürünü alabiliyorsunuz. Özel firmalar bunu fırsata çeviriyorlar.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners